Skocz do zawartości
IGNORED

Bullet Plug - WBT

timbre

Rekomendowane odpowiedzi

Tych topowych nie mogę znaleźć na tej stronce - przynajmniej tego głośnikowego, którego jesteś posiadaczem, no ale jest poza granicami mojego zasięgu - przynajmniej w kontekście posiadanego sprzętu nie ma to sensu (chyba).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tutaj jest tylko NEI-3002 - czy wiesz moze cos o nim ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kabli mnogo :) ale ze ja nipojemaju paruski to zawiele mi to niemowi - chetnie za to przeczytalbym opinie electro i zapewne nietylko ja dlatego niepisze na priv - przydaloby sie takze porownanie do jakichs ic bardziej znanych marek tymbardziej ze ten hiszpan ma ciekawa oferte

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kiedy rozmawiałem z owym recenzentem(patrz opinie) z USA przytoczył mi przykład systemu, w którym grają te modele o których mowa. Ponoć jego znajomy przerobił wszystko praktycznie co na topie w kablach jest i...Neotech w tym systemie nie miał sobie równych:

>>>>>>>>>>>>>>>>>> Boulder 2010 solid-state preamp ($40,000)

>>>>>>>>>>>>>>>>>> Boulder 2060 solid-state amp ($40,000)

>>>>>>>>>>>>>>>>>> Audio Research Reference CD7 ($9,000)

>>>>>>>>>>>>>>>>>> JM Labs Utopia Be ($35,000)

nie zamierzam zachęcać do kupna, nie handluje Neotechem, Anty są dobre i śmiesznie tanie, dają przyjemność i maskują pewne niedostatki, dają również ładną średnice i przyjemną górę, jako IC bardzo szybki dźwięk.

Każdy ma jakiś system, coś w nim gra bądź nie, dobre srebro jest zawsze lepsze, takiego jestem zdania

Nordosta nie lubie.

Chyba ten wpis jest najbliższy ideałowi

>1 Maj 2007, 09:29

Myślę że tu masz lepsze i tańsze rozwiązanie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) <

Połączenie bez zbędnych dodatkowych elemętó w dodatkowych połączeń w samych wtykach konkretnie czysto prosto profi o to chyba chodzi rasowemu DIY-owcowi Wyżucić wsystkie zbędne elemęty toru połączenia itp. w celu uzyskania celu nie mówimy o jakości komponentów ale o idei bo i kabel i wtyk może być najlepszy z dostępnych ale połącenie może zaśmiecaś i nis z tego nie wyjdzie

Ukryta Zawartość

"Anty są dobre i śmiesznie tanie, dają przyjemność i maskują pewne niedostatki, dają również ładną średnice i przyjemną górę, jako IC bardzo szybki dźwięk" - dokładnie :) Neotechy - topowe modele niestety są jak dla mnie za drogie, głośnikowe - to już hardcore :(

Zalozenie: mamy super hiper-wtyki Furutecha po 500 zł (?) sztuka i super-hiper kabel Neotecha po 2000 zl za metr.

Jaki wplyw na dzwiek na zastosowanie cyny do polaczenia wtyku z kablem?

Jezel nie ma zadnego, albo jest na tyle niewielki, ze nieazuwazalny, to DLACZEGO nie produkuje sie kabli, w ktorych przewodnikiem jest cyna?

Arek, nie chce mi się szukać, ale węgiel ma przewodność chyba jeszcze gorszą od cyny. Ten parametr chyba nie jest najważniejszy.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Uprzedzając fakty:

>profes

1. Komplet tych wtyków nie kosztuje 500zl za sztukę tylko 410 za 4szt. w Polsce.

Ukryta Zawartość

2. Jesli komus nie pasuje "cyna" to furutech produkuje model ze srubkami FP-101G.

Mozesz sobie przykrecic druty do body wtyku.

3. Uzywam cyny Johnsona:

Ukryta Zawartość

Uzywalem wczesniej cardasa i zwyklej. Istotny jest IMO sklad cyny i jakosc polaczenia a nie jej "wplyw na dzwiek".

4. Lutuje w ten sposob, ze druciki nie plywaja w cynie a bezposrednio i mocno przywieraja do scianek wtyku,

by nastepnie zostac zalanymi cyna. Jesli podejrzewasz u mnie jakies lamerstwo w dzialaniu to Ci powiem,

ze pomyliles adres.

Etap plywajacych drutow w cynie przerobilem, co skutkuje slyszalna degradacja dzwieku.

Jesli Ty sam w ten sposob lutujesz i pytasz:

>Jaki wplyw na dzwiek na zastosowanie cyny do polaczenia wtyku z kablem?

odpowiadam Ci: nie wplywu na dzwiek bo robie co moge by sygnal nie plynal po grubym lucie!!!

pozdrawiam i zycze sukcesow!

tungsol

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skoro tak dbasz o to aby druty nie plywaly w cynie, to czy tak samo sprawdzasz jak wykonane sa polaczenia w calym torze?

Nie chodzi mi tu o bicie piany, tylko o rzeczowe zastanowienie sie nad sensem inwestowania 400 zł w komplet wtykow. A co z gniazdami, czy tak samo dbacie o ich jakosc i sposob montazu?

Moze warto przemyslec serio propozycje wlutowania interkonentu bezposrednio w plyte wzmacniacza i CD. Z logistycznego punktu widzenia troche to utrudnia zycie, ale z doswiadczeia wiem, ze swoich klockow nie ruszam z miejsca przez kilka lat i nie stanowiloby to problemu. Skoro juz znalazles IC, ktory uwazasz za docelowy to moze warto sprobowac?

Dźwiękowo pewnie ma to sens. Praktycznie - wzdragałbym się mocno. Jak ktoś ma porządnego lampowca to waży on z reguły kilkadziesiąt kilo. W przypadku drobnej awarii trzeba wołać sąsiada. A co jak masz gramofon i monobloki :-)

profes.

Przyznam Ci rację, że wlutowanie jest najprostszym i najefektywniejszym (teoretycznie) wyjściem. Powiedz mi tylko proszę jak sobie wyobrazasz przestawianie, transport 2 monobloków o wadze 40 kg kazdy połączonych z preampem o słusznej wadze wtykami "na stałe"? Nie pisze o połączeniu źródeł z pre bo mam niestety tylko jedno wejście liniowe w preampie. Dla mnie dobra konfekcja to kwestia funkcjonalności i jakości. Zobacz na grubość bolca w furutechach w porównaniu z wypasionym cardasem... Gniazda RCA też wymienię na konkretne. Diabeł tkwi w szczegółach i ważna jest kolejność upgrade'ów. Niebawem wymienię gniazda i okablowanie wewnętrzne. Poza tym każdy kabel, sieciówkę, urządzenie traktuję jako element toru dlatego nie przejmuję się tym, że w jednym elemencie jest full wypas a na przykład w innym tanie gniazdo. Powoli, powoli... przyjdzie czas na wymianę. Nie od razu Amerykę zbudowano:)

profes

a propos gniazd - pracuje nad tym... na pierwszy ogień poszły sieciowe,

rodowane furutechy w obudowie z nylonu i wlokna szklanego:) zeby trafolki o ktorych pewnie pisze

zdezintegrowany_3PO mialy komfort:)))) pracy. teraz na mnie spadną gromy:)

zdezintegrowany_3PO

rozumiem, ze masz na myśli trafa zasilające?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

profes

a propos gniazd - pracuje nad tym... na pierwszy ogień poszły sieciowe,

rodowane furutechy w obudowie z nylonu i wlokna szklanego:) zeby trafolki o ktorych pewnie pisze

zdezintegrowany_3PO mialy komfort:)))) pracy. teraz na mnie spadną gromy:)

zdezintegrowany_3PO

rozumiem, ze masz na myśli trafa zasilające?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Osobiście znam pewnego konstruktora u którego wszystko jest lutowane. Bywalcy tej manufaktury zawsze są mile zaskoczeni dzwiekiem. Żeby wynaleźć jeszcze sposób np. rozpinania takiego połączenia to było super.

Natomiast załozeniem Eichmanna w bullet plugach było stworzenie wtyku minimalnie obecnego w torze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.