Skocz do zawartości
IGNORED

804s za 900funtow?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

ogloszonko znalazlem... czy to cena rynkowa? jakos nie chce mi sie wierzyc...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

napisalem maila, dostaje odpowiedzi, ale cos mi tu "smierdzi"...

"I will pay all the taxes, don't worry.

But you won't pick them up and pay, because the speakers will remain in their custody until you will provide them the payment, and after that you will receive them, ok?

>From: Adam

>To: "Tim Andresco"

>

>OK. So:

>

>1) you send the speakers (original boxes, papers etc.?)

>

>2) I go to TNT, pay and pick them up

>

>3) I test if they work OK and then payment goes to you? (so I have to

>let TNT know that this is OK?)

>

>Can you send me 2-3 more photos of the speakers?

>

>How much would be insured shipping to Riga, Latvia?

>

>Thanks

>adam

>

>

>-----Original Message-----

>From: Tim Andresco [mailto:[email protected]]

>To: Adam

>

>Sir i will send it to you, but the speakers will remain in Tnt's

>custody until you will provide them the payment, ok?

>After you will provide them the payment you will receive the speakers,

>and after you will test them if you decide to keep them, than i will

>receive the money.

>I am waiting for your reply, and sorry no pick ups, cause i will only

>loose time.

>

> >From: Adam

> >To: "Tim Andresco"

> >

> >I can cover ebay fees - no problem.

> >I need some guarantee that you will ship.

> >

> >Once again - can somebody pick it up and pay?

> >

> >-----Original Message-----

> >From: Tim Andresco [mailto:[email protected]]

> >To: Adam

> >

> >Sorry not ebay auction because the fees are to much.

> >We can use Tnt, i can ship it to you.

> > >

> > >Can somebody pick it up and pay?

> > >Is ebay possible? I need some guarantee I would get those speakers

> > >;-)

> > >

> > >-----Original Message-----

> > >From: Tim Andresco [mailto:[email protected]]

> > >To: Adam

>

> > >Nautilus 804S Speak

> > >

> > >I want money upfront.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/33122-804s-za-900funtow/

Tu za 2150 eur...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/33122-804s-za-900funtow/#findComment-755581

Swego czasu na audiomarkt.de pojawilo sie ogloszenie: B&W 805N with stands -> 850 Euro. No to skuszony okazja napisalem do faceta. Tez byla gadka przekazaniu paczki firmie kurierskiej. Hiszpanskiej (bo kolumny byly rzekomo wlasnie tam) Agora courier. Firma ta miala przy okazji zrobic inspekcje sprzetu, sprawdzic stan itp. Istniala nawet strona www.agora-courier.com -> fajnie przygotowana, mozna bylo wpisac tracking number przesylki. Oczywiscie koles tez obiecywal pokryc wszystkie oplaty, podatki itp. Po paru dniach dogadywania dostalem tracking number kolumn. Po wpisaniu na stronie kuriera wszystko sie zgadzalo. Jego dane, moje dane, co jest przedmiotem przesylki, condition -> excelent. Dostalem potem kolejnego maila, ale juz od owej firmy, z numerem konta do przelewu. Oni odnotowuja wplate i sprzet jedzie do mnie:) I wszystko byloby fajnie gdyby nie to, ze kasa miala isc na prywatne nazwisko, a nie firme kurierska. Pogooglowalem troche i znalazlem to:

Ukryta Zawartość

Masakra.

Tak wiec watch out!:)

Tutaj jeszcze jedna lista z lewymi stronami:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/33122-804s-za-900funtow/#findComment-755594

>jak widac przezorny zawsze.... ;-))) ... nie ma okazji na swiecie! ;-)

Nie ma co generalizowac, zdaje sie ze niejedna osoba sciagnela jakis sprzet z zagranicy bez przewalu, np. od osob fizycznych..

https://www.audiostereo.pl/topic/33122-804s-za-900funtow/#findComment-755600
  • 9 miesięcy później...

ja tez odnotowalem dzisiaj "przygode" - tyle ze troche typowa historia - cd player super okazja - licytacja od zera, pod koniec 1/4 normalnej ceny za second hand ( bylo chyba z 50 bids :DD ) a skonczylo sie na tym ze ja wygralem za tak 55% ceny second hand - uzytkownik jak zwykle 0 na koncie ale zalozone 6 miesiecy wczesniej - mysle sobie nic, wiem co jest grane takze zaraz po wygraniu aukcji napisalem czy mozliwe jest otrzymanie adresu oraz numeru telefonu w celu umowienia sie na odbior osobisty - caly dzien cisza i wieczorem przychodzi mail :

Hello,

have you received the 2 invoices from eBay? Read them carefully.

Check your inbox and the junk folder.

Please reply and let me know.

eBay informed me they are having some problems with my PayPal account and i can't receive the payment, so we can use MoneyGram Transfer instead.

You have all the payment instructions in the invoice.

You can set up a quick transfer directly on my name and address, by going in person with cash to one of their nearest agent locations, at your convenience.

When you go to the MoneyGram office to wire the money, sometimes they ask you why you do that. If you tell them the money is for something you have bought, I will have to pay an expensive tax for making commerce when I pick up the money.

This is the part where I lose. If they ask you that, you can tell them the money is for a relative or a friend. I will appreciate this.

Once the payment was sent, please email me the following information:

1) Reference Number:

2) Exact sender's name on file with MoneyGram:

3) Your street address on file with MoneyGram:

4) City and post code on file with MoneyGram:

5) Your phone # on file with MoneyGram:

6) Payout amount:

7) Confirm receiver's name and address:

If possible, please send me the scanned document as well.

You can charge me with the MoneyGram transfer fee and send the balance.

As soon as the payment will be confirmed I will arrange the postage and email you ASAP the tracking# and all the details you may need.

Looking forward to your reply with good news.

Thanks.

:)))))))))))))))))))

https://www.audiostereo.pl/topic/33122-804s-za-900funtow/#findComment-1016202

kopia z maila nr 2. :) w czesciach

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/33122-804s-za-900funtow/#findComment-1016205

te zdjecia to oczywiscie nie caly mail tylko poczatek aby komus zobrazowac tak na przyszlosc

a tak poza tym to zastanawiam sie jakiego rodzaju zabezpieczenia ma ebay skoro ta osoba byla w stanie odpisac mi na prywatny adres ktory uzywam do obslugi ebay ????? - przeciaz teoretycznie niepowinna go miec

sprawa druga - zastanawiam sie czy jest wogole sens zawracac glowe policji zglaszajac domniemane przestepstwo ?

zgaduje ze doszlo przy okazji do kradziezy danych osobowych osoby ktora to niby sprzedaje - badz wszystko jest fikcyjne ( tzn. nikt taki nieistnieje )

https://www.audiostereo.pl/topic/33122-804s-za-900funtow/#findComment-1016369

Tia, ja kiedys szukalem samochodu dla tescia w niemieckim autokomisie. I podobnie jak u autora watku cena byla atrakcyjna, co wiecej, kolesie nawet - nie wiem w jaki sposob - generowali maile od tego serwisu, a pozniej rzecz jasna pojawila sie propozycja wplaty zaliczki na konto do jakiegos wlasnie hiszpanskiego banku.

Jakis miesiac po sprawie (oczywiscie dalismy sobie siana po przeanalizowaniu tematu) przyszly maile z niemieckiej policji, z zapytaniem czy prowadzilismy korespondencje z tym i z tym i ze to byla szajka rumunskich "hakerow" wyludzaczy :-)

https://www.audiostereo.pl/topic/33122-804s-za-900funtow/#findComment-1016400

... to dokładnie taki sam schemat sytuacji wg której ja wtopiłem, więc na razie jest to na policji... Ebay niespecjalnie się tym przejął - właśnie zastanawiam sie jak ich bardziej w to "ubrać" - na razie ich jedyna reakcja to porada o skierowanie sprawy policji i otworzenie sporu - ale spór nic nie da, bo te typy przelewów nie są objęte programem ochrony. Może ich jakos pogonić za opieszalosć, że ktos ich znaków zastrzeżonych użył do oszukania mnie a oni to maja gdzieś?

Podpytam jakiegoś zaprzyjaźnionego prawnika. Aha, mój Sprzedajacy miał /ma skonfigurowany paypal wiec tam jakies dane podał bankowe - ale paypal w zasadzie tez bez policji nic nie ruszy

pzdr

https://www.audiostereo.pl/topic/33122-804s-za-900funtow/#findComment-1016412

Jest cala masa profesjonalnie zrobionych stron internetowych robiacych w ten sposob w balona 'naiwnych', przykladowo niejaka '51electron51electron', gdzie swego czasu znalazlem fajne klocki audio o niemozliwie niskich cenach. Jako, ze bylem dosc pozytywnie nastawiony po dosc skladnym zakupie odtwarzacza od chinskiego producenta, postanowilem wiec sie nieco wypytac odnosnie form platnosci (z uwzglednieniem PayPala), i tu dostalem takiego dziwolaga (cytuje tylko czesc):

'could you make the payment as 3 pieces.it is £345.95 in total,right?

because we have a lot chinese paypal rules here.

so could you make it as £115,£120 and £110.95??'

Naturalnie bylo jeszcze uczulenie mnie, ze placac mam zaznaczyc , ze to 'gift', najbardziej rozwalily mnie te 'chinskie paypal rules' ...tu juz podziekowalem.

ps. dodam jeszcze, ze starano sie mnie zniechecic w tym mailu od brania paypala pod uwage...

https://www.audiostereo.pl/topic/33122-804s-za-900funtow/#findComment-1016445

To na pewno jest oszust.

Mój ojciec miał podobną sytuację, ale w drugą stronę.

Zgłosił się do niego gość z jakiegoś państwa z Afryki, już nie pamiętam z jakiego i chciał kupić jedną rzecz.

Wartość tego było ok 1200zł więc nic szczególnego.

Podobny mechanizm. On(ten z afryki) miał wpłacić pieniądze na konto jekiegoś baknku, mój ojciec miał dostać stamtąd potwierdzenie o wpłacie i wtedy miał wysłać paczkę.

Szczęśliwie wpisał nazwę podanego banku w google i właśnie pokazało się forum z opisanymi podobnymi historie.

RADZĘ UWAŻAĆ. Wiem też, że kilka osób z PL zachęconych dobrym biznesem pojechało nawet na czarny ląd robić deal i wiadomo, duuża wtopa pieniędzy.

https://www.audiostereo.pl/topic/33122-804s-za-900funtow/#findComment-1016507

Tego nie wiem, ale to info sprawdzone bo od Policji, która też znała temat.

Kto jest z Warmińsko Mazurskiego mógł słyszeć reportaż na ten temat w Radiu Olsztyn czyba to było w czerwcu czy maju 2007.

https://www.audiostereo.pl/topic/33122-804s-za-900funtow/#findComment-1016653
  • 2 tygodnie później...

ciag dalszy - polcja poinformowala mnie ze bo przestepstwa niedoszlo bo niezamknolem transakcji ale jak ebay cos do nich przekieruje to rozpoczna jakies postepowanie wyjesniajace - ebay wyslal mi mail z informacja ze oficjalnie zamkneli aukcje i rozpoczeli dochodzenie wyjasniajace z posiadaczem konta ( konto zostalo niemalze na 100 % "skradzione" ) i okazuje sie ze przedmiot byl wystawiony bez jego wiedzy i teraz odnawiaja jego konto

Dear XXXXXXXXXXX

We'd like to let you know that eBay has ended an item you were bidding on because the item appears to have been listed without the account holder's permission. We are now restoring the account to its original owner. For privacy reasons, we can't share any further details regarding this member's account.

As eBay removed the item, you are not obliged to send payment for it. Please don't send money or respond to any further emails regarding this listing:

Item Number - XXXXXXXXXX

Item Title - XXXXXXXXXX

If someone asks you to continue with the purchase outside of the eBay platform, we strongly recommend you ignore the request. Purchases made outside of eBay aren't protected by our Feedback system or buyer protection services.

If you have already paid for the item, we suggest you take steps to stop your payment if possible. If you sent a cheque or your credit/debit card information, contact your bank. If you paid for this item using cash, MoneyGram or Western Union transfer, we recommend that you contact your local police as soon as possible. Retain any emails you exchanged with the seller as the police may need them in order to investigate further. eBay will gladly help the police with their investigations if needed.

If you've sent payment but haven't received the item, please let us know by clicking "Contact Us" on any eBay Help page and selecting the following contact options:

Buying and Finding > Problems with a seller or purchase > You paid for an item but never received it

For additional information about buying and selling safely on eBay, please visit our Safety Centre by copying the following link into a new browser window:

Ukryta Zawartość

As always, our goal is to keep eBay a safe and reputable place to buy and sell. If you have any questions please do not hesitate to contact us.

Regards,

Customer Support (Trust and Safety Department)

eBay International GmbH

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/33122-804s-za-900funtow/#findComment-1026496

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.