Skocz do zawartości
IGNORED

Eagle Cable

kris_k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów miałem możliwość posłuchać przez kilka tygodni kilku różnych interkonektów i głosnikowców niemieckiej firmy Eagle Cable. Postanowiłem zamieścić krótkie opisy tutaj, a nie w dziale opinie, żeby zebrać do kupy kilka spostrzeżeń, a może zachęcić innych do zamieszczenia swoich uwag.

Kabelki były słuchane przede wszystkim w moim zestawie, ale gościnnie odwiedziły także kilka innych.

Na początek kilka fotek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-10979-100003309 1177531980_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

I jeszcze:

Ukryta Zawartość

post-10979-100003307 1177532021_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Kabelki od góry do dołu to:

MC 3.1 - cena ok. 400zł

MC 100 - cena ok. 300zł

MC 70 - cena ok. 150zł

MC 90 - cena ok. 200zł

Generalnie kabelki proponowały zbliżoną do siebie prezentację dźwięku, aczkolwiek na różnych poziomach jakości. Najlepiej w moich uszach wypadł MC 3.1 - dźwięczny, w miarę zrównoważony, lekko krótki na basie. Porównując z dwoma innymi IC w zbliżonej klasie cenowej - DNM Reson i AudioNova Proteus - prezentacja zbliżona do proteusa, ale chyba nawet lepiej zrównoważona. Generalnie dla poszukujących średniej klasy interkonektu może to być ciekawa propozycja.

Jako drugi wybrałbym MC 100 - tutaj więcej basu, ale też gorzej kontrolowanego. Reszta - bez szczególnych uwag, aczkolwiek nieco mniej szczegółowa niż MC 3.1. Moim zdaniem może być niezły do przejaskrawionych sprzętów.

MC 70 i 90 - 90 miała więcej basu, ale różnice nie były powalające. Oba kable miały lekko zaokrąglone skraje pasma, ale nie przeszkadzało to specjalnie w odsłuchach. Jako interkonekt na początek - oba będą fajne.

Generalnie myślę że kabelki warte swoich niezbyt wygórowanych cen, szczególnie, że jakość wykonania nie budzi zastrzeżeń (w przeciwieństwie do np. Resona ;))

Kris

"Generalnie myślę że kabelki warte swoich niezbyt wygórowanych cen, szczególnie, że jakość wykonania nie budzi zastrzeżeń (w przeciwieństwie do np. Resona ;))"

A co kolega ma do Resona....Trochę może się kojarzyć z czarno-bialym tv i anteną na dachu ale poza tym OK:-))))

pzdr

B.

Posiadam MC90 i rowniez potwierdzam powyzsza opinie. Porzadny, niedrogi IC, z dobrym basem, bez przerostu formy nad trescia. W moim zestawie wspaniale sprawdza sie VDH the First w miejsce eagle, ale to wiadomo inna liga (nie jestem wyznawca teorii kablowych, ale tu roznice slychac bez problemow - podkreslam na moim zestawie z ktorym jestem osluchany i ktory nalezy do raczej jasnych - VDH go ladnie "uspokaja" bez utraty szczegolow, na eaglu juz tak milo dla ucha nie jest). Posiadam tez glosnikowe Eagle Cable Transmission Alpha, nie zmieniam,kupilem w dobrej cenie, nie porownywalem z niczym innym, dla mnie OK.

Generalnie to porzadna "budzetowa" firma, warta polecenia.

dziwna rzecz, od mam Eagle Cable MC90 i jest on... fioletowy, a nie niebieski, jak na powyższych zdjęciach ;-)

ze 2-3 lata temu zapłaciłem za niego stówę na Allegro, za używany 1-m kabel z oryginalną konfekcją;

zgadzam się z przedmówcami - to prawidłowy, solidny, niedrogi IC i aż tyle ;-) jak na jego cenę nie ma wyraźnych wad, ani niespotykanych zalet; polecam do tunerów oraz budżetowych klocków ;-)

x.

>>>dymu73

Ja mam wersję Resona ze zwykłymi końcówkami (nie bullety) i jakość tych końcówek jak też i lut kabelka do nich pozostawia wiele do życzenia...

>>>grzes199

Ja wcale nie mam szczególnie dobrego słuchu, ale różnice między poszczególnymi kabelkami można wyłapać, szczególnie w interkonektach i jak dobrze znasz brzmienie swojego systemu. Ja do niedawna byłem sceptykiem kablowym, i nadal jestem w niektórych przypadkach, ale nie jeśli chodzi o IC i głośnikowce.

Kris

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.