Skocz do zawartości
IGNORED

Chcę sprzedać PIANOCRAFTA E600, za ile?

bandanaboy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak już zapewne z tematu wiecie zastanawiam się nad sprzedażą yamahy pianocraft e600 wraz z podstawkami zrobionymi przez zdolnego sąsiada;) Sprzęt jest w idealnym stanie, nie był katowany ani nic w tym stylu. Wogóle to gra raz na jakiś czas. W czerwcu minie 2 lata od zakupu.

Za ile myślicie, że powinienem cały zestaw sprzedać (wraz z podstawkami dość wysokimi)?

Gdzie najlepiej ogłosić taki sprzęt?

Chciałem temat dać na bocznicy ale w końcu to dotyczy stereo:P

Dziękuję wszystkim za propozycje;)

Właśnie nie wiem tak do końca dlatego chcę sie poradzić. To nie jest ogłoszenie tylko post o radę. Ja myślałem 1400 z podstawkami ale moze byc t oza dużo, prawda?

bandanaboy, 20 Kwi 2007, 16:14

>buhaha no niezly jestes Yamaszke pianocraft wraz z podstawkami za 250 zl. Jazda niezla. Ale chyba

>nie wiesz co to wogóle jest.

Kolega pewnie nie zauważył że z podstawkami sprzedajesz - no w takim razie ja moge dać 300zł.

kurcze wydawalo mi sie zawsze ze to powazne forum a nie jakies jajcarskie. Ale fakt juz kilkanascie miechow temu upewnilem sie ze dla tych nie-audiofili to tu nie ma miejsca bo nawet o porade ciezko dla takich ludzi tutaj ;)

Jesli chodzi o zaproponowana prez ciebie kwote 300zl to co najwyzej dostaniesz podstawki wraz z przesylka ;)

E 810 kosztuje nówka ok 1800

e 410 ok 1500

e 700 ok 1400

ty masz e 600 czy e 600 MK2 ? to dośc istotna różnica MK2 czyta DIVX.

Wydaje mi sięże ok 1000 - może 1200 z tymi podstawkami było by rozsądną ceną bo sprzęt ma pewnie około roku.

Słucham tylko muzyki.

Koledzy powyżej próbowali Tobie to zakomunikować "naokoło", a ja powiem prosto z mostu:

1) Nie zadaje się pytania o cenę kupującemu, nawet potencjalnemu, a takimi są wszyscy użytkownicy tego forum

2) Nie można liczyć na uczciwą odpowiedź o cenę, w szczególności od Polaka, bo ten z własnej natury wszędzie węszy własny interes

3) To już zostało powiedziane - ceny są kształtowane przez kupujących - dobra cena (w/g sprzedającego) to najwyższa jaką gotów jest zapłacić klient

4) Uczciwa cena w oczach kupującego wynosi zazwyczaj około 50-60% ceny uczciwej w oczach sprzedającego

5) Po prostu sprawdź ile ten lub podobny sprzęt kosztuje w salonie, po ile schodzi na aukcjach an allegro, ebayu itp, to chyba najbardziej miarodajne źródło informacji

Pozdrawiam

Sorki ze sie nie odzywalem ale net mi nie chodzil:( jesli chodzi o te 1200zl to moim zdaniem tez jest rozsadna calkiem cena :) a na allegro narazie wogole nie widze tego modelu. Nie ma divxa napewno, ale rzecz jasna jako model e600 dvd ma ktore jak we wszystkim tych modelach stukaja hehe

BCM nigdy nie wystawie na Allegro bo bym chyba robil ostro w gacie:P tym bardziej nie od 1zl bo faktycznie poszlo by za przykladowe "305 zł brutto" tym bardziej ze pkt 4 Amazaraka oddaje sedno tematu, ale nie jestem osoba ktora sprzedac cos chce za ogromne pieniadze (choc to cos nie jest tego warte) a kupic najlepiej za darmo:P

Jak cos sprzedaje to zazwyczaj niedrogo, szybciej klienta sie znajdzie a ja talentu do szukania tzw Jeleni nie mam a nawet czasu mi na to szkoda :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.