Skocz do zawartości
IGNORED

Bond w kioskach - tragiczne wydanie

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie oniemiałem zobaczyłem dzisiaj w kiosku film o Bondzie Śmierć nadejdzie jutro, w cenie 20 zł,pierwszy z kolekcji, która ma sie pokazywać co 2 tygodnie, z zewnatrz wszystko fajnie, jest druga płyta z dziewczynami Bonda.Dopiero jak zobaczyłem opis z tyłu plyty i zdjecia przeżyłem mały szok,zdjęcia na tylnej okładce są nie z tego Bonda, dodatkowo obraz jest w formacie 4:3, a dźwięk 2.0 polski lektor, płyta DVD to 5. W cenie 20 zł dostajemy taki gniot, o wiele bardziej opłaca się zebrać troszkę kasy i kupić boxy po 5 DVD za 155 - 170 zł na Allegro, gdzie wydania są z remasterowanym dźwiekiem i obrazem,jest oryginalna ścieżka dźwiękowa, jak i dla mających kłopoty z czytaniem ścieżka z lektorem. Polska pomysłowość wydawców naprawdę może zdumieć.

https://www.audiostereo.pl/topic/32984-bond-w-kioskach-tragiczne-wydanie/

nie od dziś wiadomo, że do gazet dołączają gnioty zgrane na 1 warstwę DVD nieprzystające jakością do oryginału. Podobnie jest z płytami pirackimi, których jakość bywa skandaliczna a cena bezczelna i zupełnie nie warto wydawać pieniędzy.

Szkoda, że w Polsce nie ma płyt DVD w bibliotekach jak w USA. Bardzo dużo brałem filmów z public library, wszystko za darmo i bez ograniczeń ilościowych. Przecież filmy są częścią kultury, powinien być do tego dostęp darmowy! Dostępne filmy obejmowały fabułę, filmy dokumentalne, podróżnicze, "egzotyczne" fabularne nagradzane na różnych festiwalach międzynarodowych, popularno-naukowe, różne kursy edukacyjne i szkolenia, ogromny wybór!

Mogę zrozumieć, żeby za to chcieli 5 zł ale nie 20 zł - zgroza, ale co tu mówić jak się wypuszcza nowy film Strażnik z M.Douglasem

i zapomina o napisach, to dopiero nieporozumienie, chyba że wydawcy przyzwyczaili się, że Polacy to naród .... (nie będę kończył) sam byłem wielokrotnie świadkiem, że ludzie w wypożyczalniach pierwsze co pytają przy wyborze filmu - czy ma lektora, najgorzej że są to ludzie ok.20 lat - zapomnieli liter?

zgadza się, 20zł to kretyńska cena. Nawet biorąc pod uwagę wypożyczenie (11.50zł za nowość) i przegranie na płytę 2-warstwową (5zł). Tylko, że w tych wypożyczalniach w Polsce jest tragedia, prawie nic nie ma! Często nie ma podstawowych pozycji z historii kina, ogromnie popularnych seriali jak X-files. Ostatnio po wizycie w Bevery Hills video sią załamałem.... Wybór jest żenujący.

Filmy z gazetami to tragedia. Wyraźnie widać że są na siłę upychane na jednej wartstwie, kompresja jest za silna, bloki to normalka. A lektor jako jedyna ścieżka dźwiękowa to już całkowita porażka...

11,50zł za nowość??? Fakt że ostatnio nic nie brałem, ale pamiętam że nie tak dawno u mnie były po 8zł + tańszy film gratis, czyli po 4zł za film - cena zupełnie dobra.

Faktycznie wydanie tragiczne,w TV pokazali normalne pudelka a tu dali slimy i jeszcze te fotki z Dr.No. Te 19.98 jeszcze mozna przezyc tylko zeby im nie odbilo i nie podniesli ceny od drugiego wydania.

Heh, a ja wypozyczylem najnowszego Bonda na Blue-Ray, wzialem pod pache Playstation 3 syna i pomaszerowalem do kolegi, ktory od paru dni cieszy sie plazma Pioneera 50 cali Full-HD. Jeszcze sie nie dorobil porzadnego odtwarzacza wiec podlaczylem PS3 do jego ampli Marantz, kolumny jakis tani zestaw Jamo ale pelnowymiarowy (symboli Marantza i Jamo nie pamietam niestety). Niewazne. Jedno Wam powiem - Full HD po prostu odbiera mowe... szkoda ze nie mam 4 tys euro na taka plazme. Tego sie nie da opowiedziec - to po prostu trzeba zobaczyc...

Najsmieszniejsze ze dysk mial w menu...polskie napisy! :)

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Lektor to nie tylko lenistwo. Chodzi też o to,że jak czytam napisy to odwracam uwagę od obrazu. Tak to trzeba przynajmniej dwa razy film zobaczyć,żeby dobrze go przeanalizować. Kiedyś też wolałem napisy

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.