Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatni krok - wybór żródła

wlod

Rekomendowane odpowiedzi

Pozostał mi ostatni krok w budowie systemu. Do elektroniki Exposure 2010S i podłogówek Elac 209 Jet chce dobrać CD. Chciałbym by był to odtwarzacz bardzo barwny z silnie zaakcentowaną średnicą, może lekko ciepły ale detaliczny, otwarty nie kluchowaty. Mysle m.in. o starszych CD np Meridan 506,20, Audio Analogue, MF3,2, starszy Naim. Nie chce stracić dynamiki i rozdzielczości ale chciałbym uwypuklic bardziej srednice, może minimalnie zaokraglić i ukulturalnić brzmienie. Myśle równiez o Exposure byłoby do kompletu ale chyba byłoby zbyt płasko.

CD Exposura sobie odpuść (tym bardziej nową serię S) ogólnie - są niestety słabe źródła - miałem używałem

Z exposurem ładnie "zgrywa" się Linn - warto posłuchać

Mni też ciągnie do Naima. Wyobrazam sobie to tak teaz jest "ciało" a jak by doszedł np. Naim to tchnął by "ducha". Ale mysle o starszym modelu. Najcześciej sa tam przejściówki z DIN na RCA. Czy to jest kłopot?

Widzę że jest pan z Sieradza ja mam naima nait 5 i ... mieszkam bardzo blisko pana w Zduńskiej Woli

niech pan się odezwie na priva mogę pomóc w odsłuchach

Ps. Mam sentymentalny stosunek do exposura - mój pierwszy dobry system ...

Ok Adamo D.

Rozumiem jednak że na pewno CD Naima ma rozbudowaną, pełną miesistą srednice. Byłoby idealnie tak zawęzic poszukiwania. Ale boje się że Audio Analogue, Meridan czy np CEC to też klocki z charakterem jezeli chodzi o środek pasma.

Bez problemu można zrobić przejściówki z DIN na chinch. Wszystko jest opisane w instrukcji ( również dostępne jako pliki pdf na stronie Naima ).

Również polecę Naima, ale obiektywny to ja nie jestem. Za to szczęśliwy bo mam w końcu system który zagrał dobrze.

przy nowym naimie nie trzeba ma gniazda RCA - choć ponoć na din-ie lepiej gra - ale to opinie użytkowników CAŁYCH systemów naima - w tym moja też, din naima okazał się lepszy niż świetny interkonekt transparenta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.