Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy wzmacniacz na swiecie!

igrek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wszystkich forumowiczow. Od kilku lat poszukuje idealnego zestawu audio, ale jak do tej pory nie udalo mi sie tego zrobic. Wpadlem wiec na pomysl abyscie stworzyli liste waszym zdaniem najleprzych wzmacniaczy zintegrowanych. Tylko prosilbym abyscie wpisywali w nia tylko te integry kture slyszeliscie. Wescie tez pod uwage starsze wzmacniacze kture dla poczatkujacych ,,maniakow,, moga byc atrakcyjne cenowo.

Pozdrawiam i przepraszam za brak polskich znakow Luksz

https://www.audiostereo.pl/topic/32784-najlepszy-wzmacniacz-na-swiecie/

To jakiś nonsens;

Najlepszy pod jakim względem ? Stosunek mocy do ceny ? Wagi ? Ilosci lamp ? Ilosci spzredanych egzemplarzy ? Bezawaryjności ? Porwań przez kosmitów ? Autor-chwila refleksji przed wpisem pożądana

Hmmm, temat rzeke założyłeś kolego:) prawde mówiąc podejrzewam, że każdy forumowicz miałby na to inny pogląd. Moim zdaniem do "grali" których poszukujesz zaliczyć trzeba sprzęty za naprawde gruuubą forsę, ale

jeśli Cie tylko na to stać to gratuluje. Chord, Mark Levinson, Musical Fidelity, McIntosh to jedne z tych firm które dla mnie są topowe, ale napewno najpierw wypadaloby posluchac i ogólnie dowiedziec sie co nie co o nich. Z mojej skromnej strony moge Ci polecić lekture stron www takich jak np hi-fi.com.pl etc.

Pozdrawiam

Nie szukam lektury, tylko integry ktora jest bezkonkurencyjna jesli chodzi o jakosc dzwieku, ale jesli nie jestescie w stanie dac jednej konkretnej odpowiedzi to po co pisac o tych wszyskich klockach za gruba kase skoro nie jestescie w stanie nawet wybrac tego najlepszego.

Hmmm, Igrek kazdy sprzet gra inaczej, kazdy lubi i oczekuje czegos innego os sprzetu, jezeli np podalbym Ci wzmak ktory dla mnie jest świetny, Ty bys go kupil i by Ci sie nie spodobal to bys mnie przeklinal potem do konca zycia, ale skoro tak bardzo zalezy Ci na konkretach to prosze bardzo:

- Mark Levinson No. 383

- Musical Fidelity Tri-Vista 300

Pozdrawiam

Bo konkretnej odpowiedzi nie ma!! Każdy woli trochę inne brzmienie i nie pogodzisz. Trzeba chodzić i słuchać albo kupować w ciemno za opiniami innych. To ciekawa postawa, że ktoś ma Ci podać coś najlepszego. To prawie tak, jak ma Ci podać nazwisko nawybitniejszego malarza. Tego się nie da zmierzyć. I to samo jest z technicznym dziełem sztuki, sprzętem bardzo bardzo wysokiej klasy.

odpowiedź jest banalna: nie ma najlepszej integry!

Jest wiele, bardzo wiele, świetnych wzmaków.

Jedna to jest tylko szóstka w totolotka!

Pozdrawiam,

Grzegorz.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

> "[...] w Polsce nie mieszkam juz od 12 lat, a mam 19"

Do tematu wątku nic nie wniosę, ale zachęcam Cię, byś umieścił tę informację w swoim 'o mnie'. Jest to o tyle istotne, że w tym kontekście rażące błędy, które popełniasz podlegają innej ocenie. To fajnie, że chcesz działać na polskim forum.

igrek, 9 Kwi 2007, 22:19

>Nie szukam lektury, tylko integry ktora jest bezkonkurencyjna jesli chodzi o jakosc dzwieku, ale

>jesli nie jestescie w stanie dac jednej konkretnej odpowiedzi to po co pisac o tych wszyskich

>klockach za gruba kase skoro nie jestescie w stanie nawet wybrac tego najlepszego.

co 12 miesiecy wiekszosc pism audiofilskich robi konkurs na najlepszy produkt roku

czy znasz najlepszy samochod swiata?

czy wiesz jakie najepsze sa lody swiata?

czy znasz najlepszego muzyka swiata?

a moze wiesz kto jest najlepszym sportowcem swiata?

wiec sie nie obrazaj ze koledzy ci nie chca pomoc

moze chociaz powesz do czego jest ci to potrzebne?

Synku, to że sie mieszka w innym kraju nie zwalnia z obowiązku wykazania sie odrobiną kultury osobistej. Jeśli zaczynasz działalnośc na forum od rzucania k**wami, to chyba lepiej by było gdybyś poszukał sobie jakiegoś innego miejsca w necie (fora miłośników hip-hopu, itp.). Wygląda na to, że ta zagranica to Stany (Kazachstany, Uzbekistany, bantustany).

Panowie spokojnie. Wyzerujmy temat i zacznijmy od nowa. Nowemu koledze pewnie chodzi o "absoluty wzmakowe" subiektywnie zapodane. A wy tu od razu w dyby i po tyłku. Kolega obieca, że "ktury" napisze "ktory" i żadnych k...w nie będzie proponował i będzie super.

No to po falstarcie, lecim od nowa.

- Musical Fidelity do serii A3 i A300

- BAT (bo kiedyś na Audio Show zrobił na mnie świetne wrażenie)

- Primare A30.1

- Pass Aleph (nie klon)

...

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zalezy jak oceniany ma byc ten wzm? pod wzgledem reprodukcji czy parametrow? Za gust sluchaczy nie odpowiadamy a za techniczne to mozna podzielic wzm na jakosc za thd za df za pasmo i jeszcze pare by sie znalazlo. Za audio to ocena jest bardzo trudna gdyz wiekszosc sluchaczy nie ma wyrobienia w tym temacie. Nie posiada bardzo dobrego topowego wzm i nie mialo mozliwosci porownan z innymi wzm. Wiec subiektywnie to bedziemy bladzic. Ja bym typowal z seryjnych wzm Brummestera za thd na malym poziomie sygnalu Halcro za male thd i moc , Crown za wysoki DF. To oczywiscie dotyczy seryjnych wzm znanych firm. Bo wiadomo ze nalesnik najlepszy pod kazdym wzgledem. No moze moc marna. Raptem 70W na 8om.

igrek, a powiedz mi które piwo jest najlepsze na świecie. Oczywiście można wybrać pewną grupę trunków uważanych za najlepsze, ale spośród nich każdy wskaże co innego, bo każdy ma gust i smak odmienny. Nie uzyskasz odpowiedzi na postawione przez ciebie pytanie. Ja zainteresowałbym się wzmacniaczami MBL. Mocna rzecz.

Genesis, 9 Kwi 2007, 23:11

>Synku, to że sie mieszka w innym kraju nie zwalnia z obowiązku wykazania sie odrobiną kultury

>osobistej. Jeśli zaczynasz działalnośc na forum od rzucania k**wami, to chyba lepiej by było gdybyś

>poszukał sobie jakiegoś innego miejsca w necie (fora miłośników hip-hopu, itp.). Wygląda na to, że

>ta zagranica to Stany (Kazachstany, Uzbekistany, bantustany).

Po pierwszer nie jestem twoim synkiem, a po drugie nie jestem nowym uzytkownikiem i jestem zarejestrowany na tym forum ponad 18 miesiecy i chyba sie juz troszke oczytalem o waszych cudownych kabbelkach, podstawkach, pokojach itp. Wiec nie wciskaj mi tu kitu ze jestem nowy. A tak pozatym to United Kingdom sie klania.

P.S. Jak moge sie zachowywac normalnie skoro jakis polaczek wyzywa mnie od alkocholika.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.