Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz CD-17 KI za 1,5 tys. zł-warto ?

Siejca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie;

Mój kuzyn ma możliwość kupienia Marantza CD-17 KI za 1,5 tys. zł czy warto ? Wzmacniacz to Marantz PM 7000 a kolumny B&W CDM 1 NT (prawdopodbnie-jeżeli odkupi ode mnie ).

Jeśli nie ten CD-ek to co ? Budżet na CD-ka to 1500 zł;

Pozdrawiam

Mieliśmy w domy 17 ale mk2 nie KI, w bezpośrednim porównaniu jakichś sporych różnic nie było. Gralo dośc przyjemnie. Minusem jest spory i słabo kontrolowany bas. Reszta całkiem znośna, a biorąc pod uwagę cenę -1500zł- to wyśmienita.

Jak gra, no właśnie takim basem, góra dośc gładka, średnica lekko wycofana i przymglona, ale to wszystko w porównaniu do "lepszych" cd. Za 1500 zł, to on nie ma wad:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Sluchalem wersji KI w Audio Klanie w porownaniu do cdeka Musical Fidelity A 5 i Coplanda CDA 822. Ladna scena przyjemna srednica niezla ilosc detali - zadnych kolpotow z lejacym sie basem nie bylo. Lepsze wrazenie zrobil na mnie tylko Copland. CD 17 KI to niezly wybor z przedzialu 5-10 tys zl. A jesli mamy zaplacic 1500zl to szkoda nawet mowic cokolwiek tylko brac.

"zwyklej" wersji nie porównuję, bo mk2 to nie jest "zwykła" wersja. a między mk2 i KI - różnicy właściwie nie było. a marantz grał u nas ponad rok więc chyba troszkę lepiej go znam niż z odsłuchów w salonie

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Znam wersje CD 17 mkII i znam takze CD 17 mkII KI. Miedzy nimi roznica byla spora... Sluchalem KI kilkukrotnie w porownaniu do roznych sprzetow. W zasadzie zwykla wersja ze wzgledu na dzwiek kompletnie mnie nie interesowala. Kosztowala tuz ponad 5000zl i to bylo sporo za duzo. KI byla az 3000zl drozsza. Przynajmniej wtedy.

o ile mnie pamięć nie myli to 17 najepierw kosztowały koło 3000 i dopiero później podniesiono ich cenę do 5000 czy 6000. zresztą nie ma o czym mówić, Ty bys zapłacił 10000 za 17 KI ja w życiu, ale 1500 jak najbardziej.

Marantz cd 17 KI spokojnie jest warty 2600zł.Jest to świetnie wykonany cd i brzmi świetnie jak na tę cenę.Właśnie sprzedaję na allegro 17-stkę KI w stanie "jak nowa" i uważam,że spokojnie mogłaby grać w moim zestwie,ale nabyłem marantza cd14,który prezentuje bardziej wyrafinowane brzmienie,ale przepaści jakościowej nie ma.1500zł za ten klocek to okazja niebywała,na żadnym ebay za tę kwotę się go nie kupi,no chyba,że w stanie agonalnym...

Wcale nie musialem pisać ,że ten sam model wystawiłem za 2600zł,poprostu uważam,że jest wart tę kwotę.Za swoją 14-stkę zapłaciłem 4300zł(jak nowy w pudle) i ta kwota dla wielu też może wydac się zawyżona,dla mnie brzmienie tego cd w zupełności wystarcza,design mnie zachwyca ,a jak będę chciał wskoczyć wyżej dokupię dobrego daca i po kłopocie.

mialem przez dwa lata 17ki

to solidnie zbudowany cd z dobra srednica

troche cieply dzwiek

potem na probe dokupilem micromege i ona byla jezeli chodzi o przejrzystosc lepsza od cd17ki

annawroc , masz racje do pewnej kwoty to okazja ale potem

pokazuje sie duzo jeszszcze fajnych cdkow

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

annawroc

o mnie | ignoruj | PW

stat: 995 / 858 / 7

9 Kwi 2007, 10:42

Ty bys zapłacił 10000 za 17 KI ja w życiu, ale 1500 jak najbardziej.

W zyciu bym nie zaplacil. Moje obecne zrodlo prezentuje wyzszy poziom ale to nie znaczy ze CD 17 KI jest zly. Nie chcialbym tylko zeby patrzec na niego przez pryzmat "zwyklej" 17-tki bo to inna klasa.

Disco- napisałeś "CD 17 KI to niezly wybor z przedzialu 5-10 tys zl"

Poźniej - "W zyciu bym nie zaplacil. Moje obecne zrodlo prezentuje wyzszy poziom ale to nie znaczy ze CD 17 KI jest zly"

To jak to jest? dobry wybór ale nie dla Ciebie? znaczy polecasz ale sam byś nie kupił? ja nic nie rozumiem

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

W takim razie jeszcze raz.

Marantz CD 17 KI to niezly cdek. W swojej klasie cenowej mial jednak kiedys spora konkurencje: ot chocby wspomniany Copland i Musical Fidelity. Wtedy trzeba bylo zaplacic ok 8 tys zl podczas kiedy zwykla wersja kosztowala tuz ponad 5 tys. Nie lubie wersji podstawowej ale KI gra moim zdaniem zdecydowanie lepiej. Obecnie nie jestem na kupnie zrodla bo to co mam gra swietnie. Jednak gdybym szukal CD 17 KI bylby z pewnoscia brany pod uwage. Ze wspomnianej trojki: Marantz Copland i MF najlepiej moim zdaniem brzmial wlasnie Copland jednak byl drozszy od CD 17 KI.

• 1 miesiąc później...

annawroc, 9 Kwi 2007, 13:50

>"W zyciu bym nie zaplacil."

>"Jednak gdybym szukal CD 17 KI bylby z pewnoscia brany pod uwage."

>To jak w końcu jest? ja chyba przez wrodzoną tępotę nie rozumiem nadal

Przeciez to banalne,co tu mozna nie rozumiec, rozwazany jest przedzial 5k-10k, czlowiek nie dal by za to urzadzenie 10k ale przykladowo 5k owszem, skoro juz poruszamy sie po skrajnych kwotach,gdyby kolega powyzej napisal ze nie zaplaci w zyciu 5k, wowczas dopiero to zdanie bylo by bledne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.