Skocz do zawartości
IGNORED

Sony TA-F550ES

imlal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Właśnie nabyłem wzmacniacz jak w tytule. Gra świetnie i zostanie u mnie na pewno dość długo. Jako że mam również skłonności do Kina chciałbym aby służył mi on nie tylko do stereo ale również jako końcóweczka do amplitunera. Na razie podłączyłem pre outy z ampli pod jego wejście Direct In i jest ok ale niestety trzeba regulować wzmocnienie na Sonym ( To wejście jak znalazłem w necie podobno omija wszystko , nawet pure direct(? ciekawe czym tak naprawdę zię różnią?) ale nie idzie bezpośrednio na końcówke mocy tylko poprzez regulację głośności.

Tak się zastanawiam czy możliwe by było przerobienie tego wejścia( direct In) na wejście typu Main in czyli bezpośrednio na końcówkę mocy. Myślę o takim rozwiązaniu jak np w Denonie 1500/2000AE. Po prostu włączam przełacznik na panelu przednim i już mam końcówkę mocy i nie musze ustawiać głośności:-) no i nie ma niebezopieczeństwa że zapomnę ściszyć i przełączę z powrotenm na stereo i może być nieprzyjemnie.

Bardzo prosze o Wasze opinie w tej sprawie. Czy było by to skomplikowane?. Ja niestety o elektronice nie mam za bardzo pojęcia więc chętnie bym również skorzystał z czyjejś fachooej uprzejmości w zakresie dokonania tej przeróbki:-) Lokalizacja Łódź lub Bielsko-Biała

pozdrawiam

Imlal

https://www.audiostereo.pl/topic/32708-sony-ta-f550es/

Witam:)

Na czym Ci bardziej zależy? Na stereo czy na kinie? Jeżeli na stereo to wzmacniacz zostaje i dokupujesz sobie końcówke mocy. Owszem można przerobić ten wzmacniacz tak jak sugerujesz i nie jest to trudne, ale nieodwracalnie niszczysz wzmacniacz. Nic w przyrodzie nie jest stałe. Powiedzmy że za jakiś czas zmienisz kolumny na bardziej wymagające od wzmacniacza prądu i co? lipa. Spróbój potem sprzedać dłubany wzmacniacz. POZDRAWIAM:)

https://www.audiostereo.pl/topic/32708-sony-ta-f550es/#findComment-740791

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.