Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmak do infinity beta40 .

manioslawa

Rekomendowane odpowiedzi

Nie do końca precyzyjnie ale odpowiem.

Kilka dni temu słyszałem zestawienie Denon DCD700AE i DRA700AE z Infinity Beta50.

Moim zdaniem grało to bardzo przyzwoicie, bezpośrednio i barwnie. Stereo na dobrym poziomie. Nie jest to liga wyczynowa, ale ilość detali, scena, głębia i rozdzielczość była dobra. Troszkę może brakowało wybrzmień w górze, nie był to jednak brak w żadnej mierze przeszkadzający. Raczej spostrzeżenie z porównania z systemem o wiele droższym. Dźwięk był też nieznacznie podbarwiony w dole pasma jednak także nie w taki spsób żeby bardzo przeszkadzało. Średnica czysta i z dobrą barwą. Do jazzu i rocka bardzo przyzwoity zestaw w rozsądnej cenie.

Odsłuch był w dużym pomieszczeniu (>30m2). Okablowanie do głośników Oehlbach, interconnect RCA Klotz LaGrange. Zasilanie standard (Denony mają "stałe" kable). Muzyka - jazz, rock, elektronika. Wzmacniacz cały czas miał włączony tryb "pure direct".

Pozdrawiam,

czyli do infinity proponowałbyś denona ?????akurat tego czy mozę jakiś inny model a moze coś z zupełnie innej stajni

i powiadasz ze zmieni to dużo w odsłuchu w stosunku do tego kenwooda.

Napisałem o zestawieniu jakie słyszałem i według mnie brzmiało poprawnie.

Skąd mogę wiedzieć jak wypadnie twój kenwood? Nawet nie raczyłeś napisać jaki to wzmacniacz, jakie źródło dźwięku, nic o muzyce jakiej słuchasz.

Wnioski wyciągnij sam.

Idę spać.

Pozdrawiam,

kenwood to model krf- a 4020, ma podajże 100 w na kanał przynajmniej tak napisane w papierach , a co do muzyki to słucham wszelakiej trudno określic , ogólnie lubie mocne uderzenie . Nie wiem czy to wystarczy aby cos mi podsunąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.