Skocz do zawartości
IGNORED

JPII a audiofilia

lenam

Rekomendowane odpowiedzi

pq, 3 Kwi 2007, 18:27

>dudi, mówimy o wielokanałowej TV publicznej. Każdy, dla którego jest to cos ważnego, mógłby sobie

>obejrzeć to w TVP1.

A katoliccy dziennikarze z Polsatu mają po prostu odpuścić temat co to im w duszy gra i nie konkurować z TVP?

Każdy chce to zrobić lepiej, po swojemu!

Czy proponowany przez ciebie podział ról przewidujesz też w przypadku innych wydarzeń? Na przykład w Sylwestra

śpiewy i pląsy też ma pokazywać tylko jedna telewizja a specjalnie dla ciebie jakiś kanał powinien

emitować "Magazyn majsterkowicza" odcinek o kładzeniu parkietu bo ci akurat około północy odpadła klepka?

Czy ten podział ról ma być CENTRALNIE STEROWANY?

Nie bądź taki wątrobiarz, zapuść sobie z DVD! Taki już los wylęgi - musi zacisnąć zęby i ścierpieć swój los!

dudivan: masz problem z czytaniem? Nie piszę o polsacie. Piszę o poszczególnych kanałach TVP. O ile wiem, jest ona zarządzana przez jeden zarząd. Możesz to nazwac centralnym sterowaniem.

Po kiego pogrzeb jednoczesnie transmituje TVP1 TVP2 i TVP3???

czy aby za komunizmu dziennik TVP nie leciał na obu ówczesnych kanałach?

dudi - a co robi dzidzia o tej porze? Nie czas na kąpiel z ulubioną zabawką? Grzecznie pytam?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

The odd get even.

>A dopuszczasz możliwość taką ze prawem statystyki we wszystkich kanałach radia i telewizji przeważająca większość osób odpowiedzialnych za tematykę programów to katolicy i jest to dla nich coś ważnego.

Dopuszczasz do siebie myśl że jesteś czarną owcą, wylegą? <

Zaczynam rozumieć Qubrica że lubi sobie popisać do zebranych tutaj niektórych pacjentów!

Dudi - wpisz mnie na czarną listę w takim razie!

The odd get even.

>A dopuszczasz możliwość taką ze prawem statystyki we wszystkich kanałach radia i telewizji

>przeważająca

>większość osób odpowiedzialnych za tematykę programów to katolicy i jest to dla nich coś ważnego.

A tereferere kuku. Kłamczuszku! Według definicji KK to w Polsce własciwie prawdziwych katolików już nie ma.

Jaro_747, 3 Kwi 2007, 18:36

>Ludzi nie dość, że szanuję, to jeszcze jestem ich szczerze ciekaw. Mogę pogadać

>sobie i z profesorem, i z bieszczadzkim czy mazurskim chłopem. I muszę powiedzieć,

>że wśród jednych i drugich zdarzają się ludzie przyjaźni, ciekawi świata i innych ale

>też wątrobowcy i zwolennicy teorii spiskowych. Ty jak widzę ciążysz ku tym drugim :-(.

A więc wątrobowca nie szanujesz? Jak nazista - Żyda?

Wątrobowiec - untermensch? Chyba że Masurenfolk?

>Ja jestem czerwony???

>Raczej agnostyk i liberał, o ile rozumiesz i odróżniasz te postawy.

Liberalizm to postmodernistyczna odmiana socjalizmu a agnostycyzm - pogląd oparty na dogmacie że prawda nie istnieje

a nawet więcej - negujący istnienie metody, która pozwoliłaby wykazać jej istnienie, więc podważający możliwości rozumu.

Brak rozumu jest niezbędny aby być czerwonym.

Dobrze przewidziałem - wszystko czerwonizna

theli28, 3 Kwi 2007, 19:51

>dudi - a co robi dzidzia o tej porze? Nie czas na kąpiel z ulubioną zabawką? Grzecznie pytam?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>dudivan, 3 Kwi 2007, 20:08

Buzi, buzi ty mój wątrobowy fuererku!

>Liberalizm to postmodernistyczna odmiana socjalizmu a agnostycyzm - pogląd oparty na dogmacie że

>prawda nie istnieje

>a nawet więcej - negujący istnienie metody, która pozwoliłaby wykazać jej istnienie, więc

>podważający możliwości rozumu.

Z filozofii to chyba dwójkę miałeś, co? Ale nie przejmuj się, to liberalne miazmaty zatruwające

zdrową tkankę narodu. Giertych to ze szkół wkrótce wypleni.

Jestem Europejczykiem.

No i znowu się prześlizgujesz obok meritum sprawy. A w istocie po raz kolejny wychodzi z twoich wypowiedzi, że każdy, kto nie wyznaje Jedynego Słusznego Światopoglądu to czerwony = gorszy. A tak na marginesie - skoro liczni guru Jedynie Słusznej Wiary tak często odwołują się do korzeni naszej cywilizacji łacińskiej, to trochę to dziwne zważywszy, że jest to w istocie cywilizacja rzymska w której bóstw było wiele. No i każdy mógł wyznawać tego Boga, którego uznał za swego (i nikt nie miał o to pretensji). Chyba, że weźmiemy pod uwagę okres błędów i wypaczeń, kiedy kazano wierzyc w boskość cesarza, co podejrzanie sięb kojarzy ze współczesnością ....

Gość

(Konto usunięte)

pq, 3 Kwi 2007, 19:48

...Po kiego pogrzeb jednoczesnie transmituje TVP1 TVP2 i TVP3???...- bo są rózne ujęcia kamery .

A ty masz tylko te trzy kanały , czy też najzwyczajnie w świecie lubisz się awanturować i kąsać ?

W polsce żyje kupa katoli i nie wiem dlaczego wszyscy sie mają starać , wyrzekać się czegoś byleby tylko tobie zrobic przyjemność , panie pępek świata.

jacch, 3 Kwi 2007, 21:04

>A dlaczego do nas macie pretensje ,że se coś tam wyznajemy i celebrujemy? <

Odwrotnie - niespecjalnie (mnie przynajmniej) podoba się rzecz odwrotna - że próbujecie nas zmuszać do wyznawania i celebrowania czegoś, co niekoniecznie stawiamy na pierwszym miejscu. A co gorsza - fakt niewyznawania i niecelebrowania uznajecie za przyczynek do społecznej "gorszości" (niegramatyczne, lecz odzwierciedlające meritum) - patrz liczne wpisy dudivana. Po prostu - dajcie nam zyc po swojemu i nie wciskajcie w ideologiczny lub religijny mundurek. I tyle.

>A ty masz tylko te trzy kanały , czy też najzwyczajnie w świecie lubisz się awanturować i kąsać ?

>W polsce żyje kupa katoli i nie wiem dlaczego wszyscy sie mają starać , wyrzekać się czegoś byleby

>tylko tobie zrobic przyjemność , panie pępek świata.

jacch, to jest podobno telewizja publiczna, a nie prywatna telewizja KK.

argus, 3 Kwi 2007, 20:21

>No i znowu się prześlizgujesz obok meritum sprawy. A w istocie po raz kolejny wychodzi z twoich

>wypowiedzi, że każdy, kto nie wyznaje Jedynego Słusznego Światopoglądu to czerwony = gorszy. A tak

>na marginesie - skoro liczni guru Jedynie Słusznej Wiary tak często odwołują się do korzeni naszej

>cywilizacji łacińskiej, to trochę to dziwne zważywszy, że jest to w istocie cywilizacja rzymska w

>której bóstw było wiele. No i każdy mógł wyznawać tego Boga, którego uznał za swego (i nikt nie miał

>o to pretensji).

I niewolnictwo było i też nikt nie miał o to pretensji, oprócz tego kaczora i katola - Sartakusa.

A w boga to nie bardzo byle jakiego każdy mógł wierzyć, bo jak ktoś wierzył w niewłaściwego

to mógł np. zostać mianowanym karmą dla lwów.

Ale ludzie to wtedy ciemne były, chyba nie chcemy do tego wracać? Czy chcemy? Do niewolnictwa...

Cywilizacja rzymska o której mówisz była i się rozkraczyła. Nastały dzikusy i mroki a później przyszło coś nowego

i było to... no, żuczku, co takiego?

Jaro_747, 3 Kwi 2007, 20:13

>Z filozofii to chyba dwójkę miałeś, co?

Ja przynajmniej miałem filozofię a ty - najwyraźniej nie.

Te tam... mity marksistowskie, co to wam mówili ze to filozofia jest to nie... niestety, zrobili was w bambuko.

Cóż, trzeba zaczekać aż wyzdycha pokolenie starych piszczyków.

Juz niedługo.

>A dlaczego do nas macie pretensje ,że se coś tam wyznajemy i celebrujemy?

Ależ jacch, nikt nie ma do Ciebie pretensji. Wyznawaj sobie co chcesz i celebruj sobie do woli, ino nie rób tego za pieniądze innych.

dudivan, 3 Kwi 2007, 22:00

>Nastały dzikusy i mroki a później

>przyszło coś nowego

>i było to... no, żuczku, co takiego

Oświecenie. Racjonalizm. Postęp techniczny i medyczny. Egalitaryzm. Równouprawnienie kobiet. Likwidacja niewolnictwa.

dudivan, 3 Kwi 2007, 22:00

>Cywilizacja rzymska o której mówisz była i się rozkraczyła. Nastały dzikusy i mroki a później przyszło coś nowego i było to... no, żuczku, co takiego? <

A była to robaczku nowa ideologia przyniesiona na mieczach i włóczniach nowych bojowników o wiarę, co to krzewili ogniem i mieczem nową religię państwową przyjętą koniunkturalnie przez Konstantyna (co zresztą szybko sie skończyło rozłamem na kosciół rzymski i wschodni). I nastały wieki politycznych wojen o wpływy między papiestwem a cesarstwem (tym nowym), a potem kolejny rozłam gdy się zniesmaczeni moralną degrengoladą papiestwa oddzieliły religie protestanckie - widzisz, nihil novi ... jak siły moralnej nie stawało, popdpierano się zbrojną. Dobrze, że choć to się dziś trochę ucywilizowało - choć nie do końca, bo np, w latach 30-tych XX wieku miecze rycerzy krzyżowych zastąpiły pałki wszechpolskich i endeckich bojówkarzy...

pq, 3 Kwi 2007, 22:04

>Oświecenie. Racjonalizm. Postęp techniczny i medyczny. Egalitaryzm. Równouprawnienie kobiet.

Likwidacja niewolnictwa.<

co do dziś jest solą w oku Rzymskiej Siły Przewodniej, niestety.

Gość

(Konto usunięte)

...Ależ jacch, nikt nie ma do Ciebie pretensji. Wyznawaj sobie co chcesz i celebruj sobie do woli, ino nie rób tego za pieniądze innych...

Jednym słowem , my katole wozimy sie tu sa te wasza nedzne 5% podatków ????????????

Ludzie opamiętajcie sie !!! Nie prześladujcie katolików w katolickiej polsce :)

Czy wy uważacie , że _normalnie_ to jest tak jak wam pasuje ?

>Utrzymywana w 95% za pieniadze od katolików ----jeden powód dla którego mamy zrezygnować z ogladania

>w niej tego co nas interesuje!

Jach, demokracja nie jest dyktaturą większości, zakłada poszanowanie praw mniejszości. Katolicy narzucają swój światopogląd, rozmywają granicę między religia a sferą publiczna (=należącą do wszsytkich).

W konkretnym wypadku zauważ, że nie twierdze, że pogrzeb nie powinien byc transmitowany. Jedynie pytam, dlaczego musiał zajmowac wszystkie 3 kanały.

pq, 3 Kwi 2007, 22:04

>dudivan, 3 Kwi 2007, 22:00

>

>>Nastały dzikusy i mroki a później

>>przyszło coś nowego

>>i było to... no, żuczku, co takiego

>

>Oświecenie. Racjonalizm. Postęp techniczny i medyczny. Egalitaryzm. Równouprawnienie kobiet.

>Likwidacja niewolnictwa.

No i plama biała się zrobiła, na circa about tysiąc lat. Głupio tak jakoś...

Jacchu nie denerwuj sie, sam kk sobie nagrabił, to ma. ;-) Każdy katolik powinien żadać usuniecia z KK tych jego przedstawicieli, którzy brużdżą. Niech w końcu kk zrobi najpierw porzadek u siebie, i z pokorą zacznie robić to, do czego został powołany. Tolerowanie o. rydzykowatych to kamień do trumny KK. Średniowiecze sie nie wróci, nie ma co czekać.

>Jednym słowem , my katole wozimy sie tu sa te wasza nedzne 5% podatków ???

I nie przesadzaj z tymi 95%, statystyki KK uwzgledniaja ochrzczonych, a nie chodzących do kościoła/przyznających się do katolicyzmu itp

>Ludzie opamiętajcie sie !!! Nie prześladujcie katolików w katolickiej polsce :)

I właśnie o to chodzi. Polska nie jest katolicka, Polska jest wszystkich Polaków.

argus, 3 Kwi 2007, 22:09

>dudivan, 3 Kwi 2007, 22:00

>

>>Cywilizacja rzymska o której mówisz była i się rozkraczyła. Nastały dzikusy i mroki a później

>przyszło coś nowego i było to... no, żuczku, co takiego? <

>

>A była to robaczku nowa ideologia przyniesiona na mieczach i włóczniach nowych bojowników o wiarę,

>co to krzewili ogniem i mieczem nową religię państwową przyjętą koniunkturalnie przez Konstantyna

>(co zresztą szybko sie skończyło rozłamem na kosciół rzymski i wschodni). I nastały wieki

>politycznych wojen o wpływy między papiestwem a cesarstwem (tym nowym), a potem kolejny rozłam gdy

>się zniesmaczeni moralną degrengoladą papiestwa oddzieliły religie protestanckie - widzisz, nihil

>novi ... jak siły moralnej nie stawało, popdpierano się zbrojną. Dobrze, że choć to się dziś trochę

>ucywilizowało - choć nie do końca, bo np, w latach 30-tych XX wieku miecze rycerzy krzyżowych

>zastąpiły pałki wszechpolskich i endeckich bojówkarzy...

LOL.

Jeszcze napisz że na samym końcu zniesmaczeni degrengoladą od kościoła oddzielili się kibole Wisły Kraków i nastały epoki

wojen na stadionach.

Co za matołectwo. Może jak minie wiosna i się wyszumią rodnie do cna to im minie.

Gość

(Konto usunięte)

...Jach, demokracja nie jest dyktaturą większości, zakłada poszanowanie praw mniejszości. Katolicy narzucają swój światopogląd, rozmywają granicę między religia a sferą publiczna (=należącą do wszsytkich)...

No jak najbardziej , w twoim wydaniu to teror mniejszośći wobec większości.

Ja mam prawa , ja jestem w mniejszości , macie na mnie chuchcać i dmuchac , bo jak nie to jesteście BEE!

dudivan, 3 Kwi 2007, 22:30

>>Oświecenie. Racjonalizm. Postęp techniczny i medyczny. Egalitaryzm. Równouprawnienie kobiet.

>>Likwidacja niewolnictwa.

>

>No i plama biała się zrobiła, na circa about tysiąc lat. Głupio tak jakoś...

Dudivan, twierdzenie tego za pomocą komputera i internetu zakrawa na gigantyczną hipokryzję. Zresztą gdyby nie ów postęp osiągniety dzięki racjonalnym metodom, nie tylko mógłbys takie bzdury najwyżej bazgrać gęsim piórem i wysłać konnym posłańcem, ale pewnie by cię w ogóle nie było. Np. śmiertelność niemowlat w tej "białej plamie" cokolwiek spadła. No tak, ale KK troszczy się tylko o nienarodzonych... Chociaż, mozliwości donoszenia zagrożonej ciąży też sie polepszały. Biała plama, bez dwóch zdań.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.