Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór wokalistki

farad

Rekomendowane odpowiedzi

I jescze demo Magdy (zapomniałem dodać):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).mp3

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Beata dobrze trzyma się rytmu, ale miejscami ma problemy z dykcją,

Magda ma pogobny sposób śpiewania do Asi, ale nie tak piskliwy i nie nosowy, śpiewa spokojniej

Marta ma energię w głosie i ciekawą barwę.

Najnowszy ranking z przesłuchań płk. Molibdena :-D

Marta

Magda

Beata

Jola

Asia

Kamila

Marta, Beata, Asia - próbują ożywić i coś wnieść do wokalu

Jola,Magda, Kamila - tu jest mniej tego przekazu.

Na pewno wybór będzie trudny bo każda z wokalistek ma pewne minusy, i czymś też się wyróżnia spośród pozostałych. Nie wszystkie pasują do tej piosenki pomimo niezłego głosu.

Trafiłem przypadkiem na ten wątek. Szanowni forumowicze, uważam, że jesteście - być może nieświadomymi - ale uczestnikami prowokacji. Czyż bowiem na forum, gdzie liczy się przede wszystkim AUDIOFILIA, a przynajmniej zdecydowana was większość za AUDIOFILI się uważa, może prezentować się taka WIOCHA??? Bo te panienki to WIOCHA ostatnia. Tak z wyglądu jak i z wokalu. Gdzie Bach, gdzie Vivaldi, gdzie Mozart, gdzie te średnice gładkie i wypełnione, gdzie basy nisko schodzące twarde ale dobrze kontrolowane i gdzież wreszcie niezapiaszczone dźwięczne wysokie ... Zamiast tego dupy niewydarzone o śpiewie pojęcia niemające.

Miłych wrażeń życzę. Ha Ha Ha ...

Do grzebaka: Rozumiem, że w większości ludzie z tego forum mają inne gusta muzyczne i nie odpowiada im do końca styl piosenki którą śpiewają dziewczyny ale w żadnym przypadku nie jest to prowokacja, chodzi mi wyłącznie o obiektywną ocenę. Napisałem 16 piosenek na swoją pierwszą płytę, znalazłem sponsora, który chce zainwestować sporo kasy w powstanie zespołu, którego trzonem ma być właśnie dziewczyna - frontmenka wykonująca moje utwory. Do tego ja i i jeszcze jeden muzyk na scenie. Tak więc nie są to żadne jaja.

W tym miejscu tym bardziej pragnę podziękować użytkownikom, którzy poważnie potraktowali ten wątek za wyczerpujące opinie.

Bedę "testował" prawdopodobnie jeszcze 3 panie i ważny jest dla mnie właściwy wybór, bo im zdolniejsza i lepiej wyszkolona tym lepsze efekty i mniej pracy oraz zainwestowanej kasy potem. Zdaję sobie sprawę, że niektóre dziewczyny to kompletne amatorki no ale wokalistkę wcale nie jest łatwo znaleźć, tym bardziej w tym gatunku muzycznym, w którym jest przewaga facetów na scenie.

Jak dla mnie zdecydowanie Kamila za taki uśmiech w głosie i ciekawą prezencje (co się na scenie również liczy-zwłaszcza,że jest dużo facetów na widowni;) )

Podoba mi się również głos Magdy chociaż zdaje się czasem nie nadążać za muzyką.(posiada również sympatyczny wygląd-na ile to zdjęcie ją pokazuje)

Beata faktycznie stara się nieco po swojemu śpiewać ale jak dla mnie za bardzo przyśpiesza tak jakby "plując" niektórymi słowami (ten aspekt mi się nie podoba ale wygląd ma najbardziej pasujący do muzyki) - chociaż z chęcią bym zobaczył Kamile w dyskotekowym stroju.

Marta śpiewa jak dla mnie płasko bez tego czegoś co by mogło wciągać i zatrzymywać przy jej głosie na dłużej. Niby nie jest źle ale chyba nie ten repertuar.

Jola śpiewa najczyściej ale brakuje mi takiego weselszego głosu;) Myślę,że do tej muzyki mogłaby się po małym treningu nadawać ale jeżeli głos ma lepszy niż się tu wydaje to troszkę by się marnowała (nadal obstaje przy Kamili)

Asia zaś posiada wydaje mi się wąską tonacje głosu. Wyczuwam problemy z nieco niższym zaśpiewaniem. Brzmi dość płasko i może się po dłuższym czasie znudzić.

Podsumowując: Kamila najbardziej dla mnie wciągający głos i prezencja (no może za wyjądkiem środkowego zdjęcia).

Bardzo chętnie posłuchałbym innego kawałka w jej wykonaniu:)

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

• 5 miesięcy później...

Ożywiam temat z powodu sfinalizowania części przedsięwzięcia czyli nakręcenia teledysku.

Zapraszam kolegów do obejrzenia gotowego klipu:

Ukryta Zawartość

post-6464-100002480 1204114368_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Paula może być pasuje jak ulał, choć w niektórych ujęciach wydaje się wyglądać sztucznie jak plastikowa lalka barby: )

Ale ta Kamila to ładna dziewczyna jest i ma słodki uśmiech : )

Skoro teledysk to parę słów do tego co widać. Troszkę drewno, mało ruchu, sexu, kobiecego wdzięku. Jest dziewczęcy wdzięk, nieśmiałość, troszkę ewidentnie widać wstyd przed zbytnim rozbujaniem ciała. Rodziców sie boi czy jakl? Takie troszke "chciałabym ale się boję". Dwie laski tańczące z tyłu powinny udzielić kilku konkretnych lekcji i będzie OK. Oglądający będzie chciał zobaczyć coś więcej niż próby czarowania wzrokiem i delikatnym uśmiechem. Po prostu wg mnie powstał dysonans między tym co widać a słychać.

Słuchając rozumu....

Nie znam się na montarzu teledysków ale wydaje mi się jak by dźwięk był zupełnie osobno nałożony na materiał wideo mi się to objawia, takim....no wiecie.... ZERO ŻYCIA w tej babce w teledysku, ruchy ust są nie adekwatne do śpiewu w całym tym show!

Już ten DJ tam w tle w słuchawkach rusza się żwawiej :D

No i co jeszcze nie żebym oglądał cały dzień ale tak sobie obejżałem

krótko:

1. Oczy ma lekko jakby "przyćpane"

2. Kręcona jest za barzo z góry przez co wydaje się niższa niż w rzeczywistości

pomysł - zróbcie coś aby śpiewała w pełni podczas nagrania, podczas kręcenia nie śpiewa, tylko się układa i prawdopodobnie cały czas jest na tym skupiona, przez co wszystko wychodzi sztucznie. W teledysku jest jeden moment, gdy wszystko jest oki, na samym końcu gdy daje uśmieszek od siebie, ten jeden moment jest naturalny. Niech śpiewa do kamery (nie udaje ze śpiewa, tylko niech śpiewa) i pozwoli sobie na uciekanie wzrokiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.