Skocz do zawartości
IGNORED

cd do 150zl - onkyo DX7211,Denon DCD560?

kopaczmopa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Prosilbym o porade jakie CD do 150zl - na razie biore pod uwage dwa modele podane w temacie - ktory z nich jest lepszym CDkiem, a moze sa inne warte rozpatrzenia ? ( np Yamahy, Sony, Technicsa) jesli warto dolozyc kilkadziesat zlotych mozna podawac inne propozycje ale taki przedzial interesuje mnie najbardziej.Wazne zeby czytal CD-R.

Chodzi mi o cieplawy ( przynajmniej niejaskrawy) dzwiek , dosyc dynamiczny, muzykalny -glownie do rocka i muzyki akustycznej.

https://www.audiostereo.pl/topic/32580-cd-do-150zl-onkyo-dx7211denon-dcd560/

w cenie 150zł masz wiele dobrych denonów: dcd 920, ciekawy, masywny, z kompletem wyjsc, dcd 615, bardzo nowoczesny ale nizszy model, podobnie 625. warte uwagi są tez modele 695, 820. modele serii 5.. to w ceinie 150zł przepłata, i to znaczna. za dcd 580, 560, 660, cena maks to około100zł.

w sumie przychylałbym sie najbardziej do poszukiwania serii 9--, bo wydaje mi sie ze przed drogimi modelami dcd1420, 1520, poprzedzajacym modelem była właśnie dziewiątka. w tym przypadku 920. dobre tez jest dcd980, ale to juz przynajmniej koło 200zł, a model bradzo podobny, z tym ze nieco nowszy.

WSZYSTKIE denony czytaja cdr.

dlaczego mialby to byc zart. serio pytam. Czy ten Denon 920 lub 980 bedzie sporo lepszy od 560 lub tego Onkyo? W ogole duza jest rozncia miedzy 920tka i 980tka? Bo w cenie widze ze nawet spora.

Kopaczmopa!

A może spróbujesz nabyć drogą kupna Onkyo 7511. Co prawda pojęcia nie mam, czy zapłacisz więcej, ewentualnie, o ile więcej, ale moje doświadczenia w systemie średniej klasy, wskazują na fakt, że jest to odtwarzacz bardzo przyzwoity - równy tonalnie i stosunkowo przestrzenny. No i nie bez znaczenia będzie pewnie jego wyglą, a uwierz mi, iż wygląda na dwie klasy lepszy. A co do tuningu, to pewnie tak samo dobry, jak niższy model! A, no i nie psuje się! Marantz 63 SE mi wysiadł, a Onkyo gra dalej! Spójrz przykładowo tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.