Skocz do zawartości
IGNORED

ODTWARZACZ CD DO Denon pma 560 który?

kapibara

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat jaki wybrać odtwarzacz Cd do wzmacniacza Denon PMA 560 I KOLUMN Tannoy Mercury F2 Chodzi o to żeby grało to w miarę POPRAWNIE?

Myślę O następujących MODELACH:

Cambridge Audio azur 540C

Rotel RCD 02

NAD 542

Marantz SA 7001

Harman Kardon 970

Co o tym sądzicie?

z góry dziękuję za pomoc

kapibara

zalezy jaki przedział cenowy

jezeli tyle co za wzmacniacz (ok 500)

to polecam dcd 1560

albo, obecnie jest uszkodzony dcd2560 (laser do wymiany). pojdzie koło 450-500zł, dokładasz 250 i masz nowy laser i swietny klocek.

poza tym godne uwagi są 1290, 1520. 1420 nie uwazam za ciekawy.

Marantz dobrze się komponuje z denonem

ale nie wiem jak gra ten 7001 - jeśli filozofia dźwięku jest podobnoa jak w 6000 OSE to polecam. Z tym, że ten denon będzie raczej ograniczeniem dla tego CD.

• 10 miesięcy później...

Zastanawiam się nad kupieniem nowego CD.

Interesują mnie głównie dwa modele DENON DCD 700 AE - 1400 Zł oraz Onkyo DX 7555 -2300 Zł

wzmacniacz: DENON PMA 560/860.

kulumny: Dali IKON 1/Tannoy F2

Jakie są różnice między tymi CD?

Wydaje mi sie , ze ogromne ONKYO DX 7555 to zupelnie inna polka i co za tym idzie lepsze brzmienie. Klocek solidnie zbudowany na dobrych przetwornikach( Wolfson WM 8740) i brzmieniem o "klase lepszy" od Denona 700 choc ten w swojej cenie zupelnie przyzwoity. Sam przymierzam sie do Onkyo. W niemieckiej prasie fachowej bardzo ceniony klocek. Wedlug , ktorej zagral lepiej od Marantza SA 7001. Tu masz kilka informacji na jego temat cena w Polsce troche wywindowana jak zrezta wszystkich sprzetow hi-fi i nie tylko. U Niemcow mozesz za ok 400-450 ojro wytargac.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.