Skocz do zawartości
IGNORED

Czym zastąpić Radmora 5102?

heybi

Rekomendowane odpowiedzi

Czy istnieje jakiś amplituner, który przypomina Radmora z brzmienia i wyglądu, a jednocześnie cena jest porównywalna z Radmorami? Może np; jakiś Grundig albo Telefunken produkował w latach 70-tych amplitunery, które są dziś kultowe w Niemczech tak jak u nas Radmor, albo może w Rosji produkowano coś podobnego? Czy udało się komuś, kto lubi brzmienie naszego Radka, porzucić go dla jakiegoś innego sprzętu? Ja 3 razy próbowałem, ale mi sie nie udało. Najlepiej, żeby był to jakiś solidny vintage z charakterem, bo pusty plastik mi nie pasuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/32562-czym-zast%C4%85pi%C4%87-radmora-5102/

Zarówno u Grundiga jak Telefunkena znajdziesz dobre konstrukcje z tamtych lat (bardziej lata 80-te niż 70-te). Dawno temu miałem Radmora - myślę że kierując się wyglądem bardziej rozejrzyj się za Telefunkenem, a dźwiękiem - za Grundigiem.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

W moim temacie "Magnetofon" umieściłem dwa dni temu zdjęcie "Siemensa RS 555".Kupiłem go niedawno na "Allegro" wraz z całą resztą wieży za 150zł.Nie będę się rozspisywał na temat jakości dźwięku i wykonania.

Powiem jedno......sprzęt jest poprostu cudowny.To najwyższy model z 80r.Jak będziesz miał okazję to bierz !!!

Nawet jest w tej chwili dostępny na "Allegro".Mój też miał niby "nie grać", ale to tylko przekaźnik opóźnionego włączania głośników.Wystarczy spryskać "Kontaktem" i powinno być OK.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gold Star kojarzy mi się głównie z magnetowidami, teraz nazywa się to LG. Wiem, że na rynek niemiecki produkował pod marką Universum. Ale właśnie takiego miękkiego, czekoladowego dźwięku poszukuje. Ten Siemens RS 555, ciekawie się prezentuje, ale czy przewyższy Radmora? Dzięki za linka do allegro, właśnie tez go znalazłem i jeszcze model niższy "444" ale troche brzydszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.