Skocz do zawartości
IGNORED

projektor do 4500 zl

Audiolab8000S

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

zastanawiam sie nad zakupem tanszego projektora wylacznie do ogladania filmow w domowym zaciszu. Pokoj ma 20m . Zalezy mi na dobrym kontrascie i dobrych kolorach. Co byscie polecili w tej cenie? zapewne w gre wchodzi DLP raczej do kina. Za wszelkie podpowiedzi z gory DZIEKI!

https://www.audiostereo.pl/topic/32531-projektor-do-4500-zl/

żyleta to bedzie tylko jak ustawisz szerokosc ekranu na około 100-160cm bez wzgledu na rodzaj projektora. Pozniej juz tracisz szczegóły , czerń itp. dotyczy sie to wszyskich projektorów.

Natomiast przy filmach rozdzielczosci 720p lub 1080p spokojnie moze to byc 160-220cm.

Ja mam jakies 160cm ogladam filmy DVD z odleglosci 360-370cm i jest żyleta w 50%. Przy odleglosci powyzej 4,5m miałbym żylete.

Na Optomie HD70 obejrzalem juz sporo filmow i nie mam myśli typu "musze wymienić projektor bo obraz jest słaby" w poprzednich projektorach tak miałem. Jedynie co moge wymienić to DVD. Albo zmniejszyć obraz i tym samym poprawiając jakosc: czyli - ostrosc, - kontrast, - czern.

ja na przykład dziś dostałem ofertę z niemieckiej firmy,w której zaopatrzyłem się w Z4...oferta dotyczy Z5 z dodatkową lampą za 1250 ojro...mają też inne sprzęty w ofercie...to ich strona: www.beamer-discount.de

nie wiem czy mozna ich nazwać sprawdzoną firmą,ale ja jestem zadowolony

Audiolab8000S poszukaj na allegro. Tam jest kilkunastu sprzedawcow tego projektora. Ja kupiłem w Intertype. Mają promocje czesto: za demonstracyjny projektor z licznikiem 10h mozna kupic taniej niz w innych sklepach.

Ekran tylko 16:9. Najlepiej PROJECTA biały jesli bedziesz ogladał w zaciemnionym pokoju. SlimCinema Wide 102x180 Matt White S . Z odleglosci 4m to polecam taki rozmiar. Z odleglosci 3,5m to miedzy 180 ,a 160. Ale jesli zalezy ci na żylecie to kupuj szerokosc 160!!! i bedziesz zadowolony.

102x180 z wysylka placilem w styczniu w ABC prezentacja 600zl - taniej nigdzie nie znajdziesz!

• 3 tygodnie później...

Nie podam linku bo uważam, że każdy może znaleźć sam. A jakbym podał nazwę i link, to może jakaś konkurencja chciałaby obsmarować ten sklep niesłusznie? A może faktycznie nie zasługuje z jakiś powodów na reklamę? Nie wiem, ale każdy ma swoje paluszki i komputerek ;)

W Niemczech można jeszcze taniej....

Czesc . Jestem nowy na forum ,ale z mojego doswiadczenia powiem ze z wyzej wymienionych projektorow oceniam najwyzej te od mitsubishi .Osobiscie mialem okazje potownac jedynie optoma hd 70 z mitsubishi hc 1000 i hd1000u(ostatni model za oceanem podlaczony byl do oppo dv-981hd) POWIEM KROTKO COS PIKNEGO?

HEJA bambik

Witam

Korzystajac z watku chcialbym zasiegnac Waszej opini o tym projektorze Sharp XR-HB007X-gdyz w niemczech jest okazyjna cena, i jeszcze jedno pytanie ,1000euro lepiej przeznaczyc na projektor , czy dolozyc i do 2000euro kupic plazme?

Czekam na wasze opinie

pisklaku smoczy

nie warto dać nawet 750EUR (cena ebay) bo to nie jest dobry projektor do kina.

Lepiej postaw na tego XV-Z3000, masz jeszcze 38 min

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mam ograniczenia w wybrze , a co o tym sadzicie?Videoprojektor, Sharp, »XR-20X« ,Epson EMP X3 - LCD Projektor - ,2000, LCD Projektor, Epson, »EMP 82,. SANYO PLC-XU74, TOSHIBA TDP S35wszystkie kosztuja do 1000 euro

niedługo wchodzi do sprzedaży nowy SONY bravia AW15 (cena nie powinna przekroczyć 4500zł)

Ciekawy ekran 80-calowy DynaClear będzie prawdopodobnie w komplecie (bardzo poprawia kontrast przy niezaciemnionym pomieszczeniu, widać to na materiałach reklamowych, jest to taka różnica, że aż podejrzane!!!)

Projektor ma 12.000:1 kontrast, 1300lm, bardzo ciche chłodzenie 20dB, obsługuje blu-ray 1080p 24fps.

Ukryta Zawartość

post-5140-100003547 1177272275_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No dobra, poczytałem wątek i tak sobie myślę. Mieszkam w trójmieście ale de facto jestem skazany na zakup w ciemno! Bo nie mam szansy obejrzeć w trójmieście projektora w akcji (a może się mylę?).

Zatem pozostaje chyba zakup w ciemno?

Na podstawie opinii innych osób moi faworyci to:

Mitsubishi HD1000 (HC1100) - cena ok 5500

Optoma HD70 - ok 4300

Panasonic AX100 - ok 5000

Do niedawna Panasonic był moim faworytem ale teraz skłaniam się ku technologii DLP (oglądałem BenQ W100 i jak za cenę 2000PLN to naprawdę nieźle :). Czy jako początkujący videofil odczuję różnicę między Mitsubishi a Optomą?

Pokój ma 4,5 na 5,5 m a odległość do obrazu ok 4 m

porównałem sobie obrazy na tej stronie

Ukryta Zawartość

i w sumie najbardziej jednak podobały mi się zdjęcia Panasonia AX100 i.... BenQ PE7700! (no może poza zachodem słońca gdzie widać "krawędzie" kolorów). Ale kolory w BenQ choć może wcale nie w 100% zgodne z rzeczywistością ale takie jak lubię: żywe i wyraźne :) Może ktoś ma ten rzutnik?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.