Skocz do zawartości
IGNORED

OKABLOWANIE DO KEF IQ3

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

po 2 miesiacach posiadania KEF IQ3 stwierdzam ze to bardzo dobre głośniczki, przynajmniej w sotsunku do Paradigm Monitor. ale nie o to tu chodzi. zastanawiam sie nad zmiana kabli głośnikowych, w dwóch aspektach:

z single na BI-Wire

z Real Cable: NA CO>>

zastanawia mnie duet real cable, do obecnie posiadanych 250t dokupic 400t na dól pasma.

zastanawiaja mnie tez kabelki Audionovy, to tak przy okazji niedawnego zakupu IC tej firmy.

Panowie, co warto zrobic? dkupic do obecnych RC BM250 grubsze, 400, i zastosowac Bi-Wire? czy dac sobie spokój z real cable i kupic zupełnie inne kable w wersji Single? a moze zupełnie inne, ale takze Bi-Wire???

dokupienie grubszych RC na dól wyjdzie mnie 300zł. tego budżetu chciałbym sie trzymac, ewentualnie max mysle 450zł.

(( z góry dziekuje za konkretne, produktywne wpisy).

https://www.audiostereo.pl/topic/32495-okablowanie-do-kef-iq3/

Jak już się zdecydujesz na Audionova Moonwalk bi-wire, to tak na 85% będę miał do sprzedania tego typu kabelek. Powodem sprzedaży jest chęć zakupu Tary RSC 500. W razie czego-pisz na PW.

Pozdrawiam.

dołożenie tych 450zł do systemu da Ci szanse na zakup lepszych kolumn i tym samym efektywnie przyniesie znacznie większą korzyść aniżeli wydawanie tej sumy na wymianę kabli (zresztą nie najgorszych i tak)

doradzam to mając doświadczenie z BM250 i 400 oraz KEFem z serii Q (wszystkie modele poza Q7)

Słuchając rozumu....

nie do końca taki....

KEFy grają w tej klasie cenowej rewelacyjnie, a Real Cable do nich wg mnie pasuje.

Innym okablowaniem uzyskasz na pewno jakieś efekty ale wydając te 450zł na inne kolumny (z innego pułapu cenowego tak na prawdę) uzyskasz więcej korzyści aniżeli kombinując z kablami przy KEFach.

Słuchając rozumu....

Miedzy Kefami Q a IQ jest przepaść, nie ma sensu wymieniać kolumn, bo za te 450 zł dopłaty nie kupisz raczej czegoś lepszego.

Ja bym Ci polecał kabelki firmy Atlas, są w wersji do biwiringu, a i ceny mają atrakcyjne, do swoich kefów IQ7 i HK 435, mam atlas basic biwiring, ale będe testował wyższy model tej firmy, ich brzmienie najbardziej mi odpowiadało, porównywałem z wireworldem luna 5, jakimś cardasem (dość drogim, też biwiring) i czymś jescze ale zapomniałem, atlas był najlepszy i najtańszy.

Pozdro

Odnośnie kabli Audionova, to miałem przez kilka tygodni Quasarusa, który trafił w końcu do jednego z forumowiczów. To fajny kabelek brzmi kulturalnie z dobrą przestrzenią. Ale co ciekawe trafiłem kiedyś przypadkowo na kabelek który budową przypomina niektóre kabl. glośn. Audioquesta. Producent to Bydgoska Fabryka Kabli rok. prod. chyba 1976. W wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dot. "Audionova Quasarus" opisuję te kabelki. Dziś mam cały sprzęt "okablowany" tym przewodem, łacznie z sieciowymi i wewnątrz kolumn i naprawdę jest super (przestrzeń, przeźroczystość....).

Oczywiście jest to kwestią " co sie komu podoba", a odpowiednim doborem poszczególnych elementów (cd , wzm, głosn, i kable), a także podzespołów w tych elementach (opamp. kondensatory itp.) można zmieniać charakter brzmienia całości, aczkolwiek trudno od razu wskazać najsłabszy, albo najmniej "mi" pasujący punkt, a dochdzimy do satysfakcji metodą prób i błedów. I chyba o to w tym wszystkim chodzi.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozostajac w temacie Real Cable, to dokupienie 400t do obecnych 250 t wyjdzie mnie 300zł, prosze jeszcze opinie: który z moonwalk`ów jets lepszy: biwire czy pojedyńczy>?? ewentualnie którą z tych trzech propozycji warto byłoby wybrac? a ktos wiecej ma doswiadczenie ze wspomnianymi w wątku kablami Atlas/?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.