Skocz do zawartości
IGNORED

Magazyn ''AUDIO'' udostępnia archiwum :)

Krak_oN

Rekomendowane odpowiedzi

Magazyn ''AUDIO'' zdecydował się częściowo udostępnić nieodpłatnie archiwum z testami :) ,niestety pełny dostęp nadal tylko dla prenumeratorów :>

Dla wszystkich

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dla abonentów

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/32464-magazyn-audio-udost%C4%99pnia-archiwum/

Wystarczyło zakupić odpowiedni numer AUDIO z płytą ze wszystkimi testami. Średnio raz na rok redakcja dołącza takie CD do czasopisma. Ostatnio było bodajże w listopadzie. I chyba ostatnio właśnie nie było o tym info na okładce - po prostu miłe zaskoczenie dla nabywcy.

pavlos,27 Mar 2007, 12:02

>Wystarczyło zakupić odpowiedni numer AUDIO z płytą ze wszystkimi testami.

Tak wiem ale mi sprzątneli sprzed nosa zanim zdążyłem kupić,czy wie ktoś gdzie można dostać tą płytę DVD z testami bo nigdzie jej nie mogę znaleźć ? .Jak by ktoś nie potrzebował tej płytki to się nią chętnie zaopiekuje :-)

W związku z problemem z dostępnoscią tej płyty może ktoś kto ma tą płytę wystawił by ją np na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bo wznowienia tej płyty już nie będzie.

Na avt.pl/download jest brak sporej ilości publikowanych testów ):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Krak_oN, 27 Mar 2007, 13:08

>pavlos,27 Mar 2007, 12:02

>>Wystarczyło zakupić odpowiedni numer AUDIO z płytą ze wszystkimi testami.

>

>Tak wiem ale mi sprzątneli sprzed nosa zanim zdążyłem kupić,czy wie ktoś gdzie można dostać tą płytę

>DVD z testami bo nigdzie jej nie mogę znaleźć ? .Jak by ktoś nie potrzebował tej płytki to się nią

>chętnie zaopiekuje :-)

>W związku z problemem z dostępnoscią tej płyty może ktoś kto ma tą płytę wystawił by ją np na

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bo wznowienia tej płyty już nie będzie.

>

>Na avt.pl/download jest brak sporej ilości publikowanych testów ):

>

Ukryta Zawartość

Kupiłem ten numer ale tam nie ma wszystkich testów, po prostu zrobili dosyć wybiórczy wybór artykułów. Już bym wolał z krótszego przedziału czasu ale za to wszystkie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Problem w tym, że na płytkach wydanych dotychczas nie ma wszystkich testów (braki są spore niestety) przeprowadzonych przez AUDIO.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Kyle, 27 Mar 2007, 13:35

>Kupiłem ten numer ale tam nie ma wszystkich testów, po prostu zrobili dosyć wybiórczy wybór

>artykułów.

Tak, zgadza się. Na CD są testy sprzętu aktualnie dostępnego na rynku "pierwotnym". Jeśli szukasz czegoś konkretnego z wykopalisk, to określ który nr AUDIO Cię interesuje i poszukaj oryginału - całe roczniki są sprzedawane "na kilogramy" w różnych ogłoszeniach. Albo popytaj znajomych...

jak to wszystko interpretować ? :) własnie mysle o zakupie mission m33i, acoustic energy evo III lub avance omega mkII. ceny podobne bo pierwsze nowe, reszta uzywane. wzmak pionier A701R. to co piszą to jedno a to jakie mam odczucia to drugie. dla mnie mission troche za bardzo gra górą, AE świetne pod kazdym względem (wcale nie za ostre, i nie za dynamiczne) a avance dopiero będę sluchał. co panowie by wybrali ?

Za testy w gazetach to importerzy musza płacic tym pismakom masę kasy.I przed testami ich faszerują lsd chyba.

Ukryta Zawartość

Miałem takowe kolumienki komputerowe w domu 2 dni...Juz pograne sporo.

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

I też fajne oceny: dobra plus + dobra plus + dobra = bardzo dobra :)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

prosze przeczytac dokładnie tabelke z ocenami.Hie-ndowe terminale-takiego zwrotu użył ten skorumpowany redaktor czy inny pismak.terminale dokładnie obejrzałem na zywo.A wy sie cieszycie ze udostepnili troche tego smiecia co napisali.

Grundig High Fidelity

• 1 rok później...

Obecny adres:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kyle=>

Ten adres nie otwiera się ;-(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kyle, 15 Maj 2008, 10:45

>Ma ktokolwiek z Was numer kwietniowy Audio z 2004 roku ? Jest tam test KEF Q1 - byłbym wdzięczny za

>jakiekolwiek info/cytat/fotografię/skan z testu tych monitorów.

Mam ten nr, skan mogę wysłąć w piątek,na razie w pigółce :

Wykonanie i komponenty :

Zaawansowany ukłąd przetworników. ekranowamie magnetyczne.Oryginalna przyzwoicie wykończona obudowa.Ekskluzywne terminale głośnikowe

Laboratorium :

Doskonała liniowość średnich tonów,lekko wzmocniony bas i nierównomierności częstotliwości najwyższych. Relatywnie zwiększona efektywność

Brzmienie :

Pierwszoplanowe, ale równocześnie łągodne,bas rozbudowany,wyrazista góra,okrągła średnica.Bardzo dobra przestrzenność

ocena : bardzo dobra

Ciekaw jestem czy grzebanie w zwrotnicy nie poprawiłoby przestrzeni i sceny? Gdyby dało radę się z tym uporać to nie widziałbym dla tych kolumn konkurentów za bardzo w podobnych pieniądzach.

Kyle, 17 Maj 2008, 10:22

>Wielkie dzięki krashan_2 :) . Chyba w poniedziałek pojadę na odsłuch ... zobaczymy czy moja ocena

>też będzie bardzo dobra ;) ... mam nadzieję - w ten czas kupię.

No i koniecznie nie zapomnij o porównaniu amplitunerów z trybem BI-AMP vs wzmacniacze stereo ,najlepiej będzie jak wcześniej umówisz się na odsłuch na daną godzinę tak żeby mogli to wszystko przygotować ,zresztą jedna wizyta może być niewystarczająca a trzeba to w końcu wyjaśnić na ile ten BI-AMP w ampli da fory wzmakom ;) .

tak ... przydało by się porównać jeszcze jakiś wzmacniacz STEREO z ampli pracującym w bi-amp ... i przydało by się porównać jak na przestrzeń działa uaktywnienie korekcji Audyssey - ale w nie wiem na ile w praktyce będzie to wszystko możliwe (czas/cierpliwość obsługi sklepu)

Kyle, 17 Maj 2008, 17:08

>tak ... przydało by się porównać jeszcze jakiś wzmacniacz STEREO z ampli pracującym w bi-amp ... i

>przydało by się porównać jak na przestrzeń działa uaktywnienie korekcji Audyssey - ale w nie wiem na

>ile w praktyce będzie to wszystko możliwe (czas/cierpliwość obsługi sklepu)

Jak się będziesz umawiał na odsłuch to dobrze byłoby żebyś zasugerował ustawienie wcześniej wybranego sprzętu tak abyś nie widział co gra w tym momencie (ślepe testy)dlatego dobrze byłoby żebyś przyszedł z kimś zaufanym kto będzie widział co jest właśnie podłączane bo nie można mieć jednak do końca zaufania do obcej osoby że podłącza to co mówi, uprzedź też sprzedawcę żeby absolutnie nie wypowiadał swoich żadnych komentarzy i sugestii odnośnie podłączanego sprzętu ponieważ może być to przyczyną twojej autosugestii i może wypaczyć twój wybór na korzyść sprzętu polecanego przez sprzedawcę a który być może poleca bo jest niechodliwy albo ma takie czy inne osobiste preferencje co do brzmienia a to ma być twój wybór ! .

Dobrze by było też przy podłączaniu wzmaków ustawiać za każdym razem przy pomocy miernika taki sam poziom mocy ponieważ nawet minimalne różnice w poziomie są odbierane jako zmiany w brzmieniu .

Przy odsłuchu amplitunera z DVD oraz z CD przez SPDIF wybierz o klasę droższy odtwarzacz i każ podłączyć potem analogowo aby sprawdzić czy przetworniki w ampli nie będą wąskim gardłem .

Ciekawe byłoby też porównanie dobrych kart muzycznych vs DAC-e z ampli :)

Może to wszystko lekko przerysowałem ale dobrze mieć to na uwadze ;) .

• 2 lata później...

Magazyn ''AUDIO'' od jakiegoś czasu wprowadził funkcje komentowania przeprowadzonych przez siebie testów i recenzji, przykład poniżej :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.