Skocz do zawartości
IGNORED

Focal chorus 806v-807v

lesio

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy później...

Witam, zastanawiam sie czym roznia sie serie 700v od 800v, bo roznica w cenie dosc znaczna? Wie ktos moze? Przetworniki wygladaja tak samo, a nie znalazlem nigdzie informacji o tym co siedzi w srodku.

Prosze o informacje, bo zastanawiam sie nad 807v. Szukalem na forum, ale niewiele jest o tych kolumnach. Czy posiada ktos te kolumny, jezeli tak to z czym graja i w jakim pomieszczeniu? Czytalem za chorusy maja jasne brzmienie, wysokie pewnie ostre, ale jak jest z srednica i basem? Mam pokoj 17-18m2, raczej dobrze wytlumiony, meble, dywan, kwiaty, zaslony. Narazie mialyby zagrac z pionkiem a-676, pozniej pomysle nad czyms konkretniejszym, nad cd jeszcze sie zastanawiam, wybiore na koncu. Podobno ten wzmacniacz dobrze gra z jasnymi kolumnami, a jak bede szukal nastepnego wzmaka to tez o podobnym charakterzae brzmienia. Niedlugo wybieram sie do krakowa, moze uda mi sie gdzies posluchac, niestety nie mam mozliwosci zabrania swojego sprzetu, ale mam nadzieje ze jakas opinie sobie wyrobie. Mam nadzieje ze mi spasuja brzmieniowo bo mi sie strasznie podobaja :) muzyki slucham roznej, glownie rocka, Hendrix, Santana, Led zeppelin, Kult, Dylan itp, ale czasem tez regae, jazz, blues

prosze o pomoc i pozdrawiam, Marcin

Z tego co zdazylem sie dowiedziec to 800 maja delikatnie lepsze wnetrznosci:) Poza tym placi sie tez za wykonczenie. No i przede wszystkim miedzy 706v,a 807v roznica jest w wielkosci niskosredniotonowego 16,5 i 18cm. 807 lepiej graja basem. w moich 17 m i tak bylo basu malutko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.