Skocz do zawartości
IGNORED

POMOCY!jakie triody 845, aby nie bolało

artPaw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów. Potrzebuję Waszej pomocy, właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem chińczyka Music Angel XD-SE 845 Gra przepięknie, ale słysząc jaki ma potencjał mając na pokładzie najtańsze wersje Shuangang845s, kusi mnie bardzo wymiana tych lamp na lepsze. Pogóglałem sporo dzisiaj i wiedza moja poszerzyła się trochę, lecz brak doświadczenia i osłuchania z tymi triodami może skończyć się łatwo jakimś nietrafionym zakupem. Wykluczam zakup Kron845 i RCA 845 NOS ze względu na cenę, interesujące są bardzo te wyższe wersje Shuangang 845B,845M,845C. Które z nich są warte uwagi, może któryś z kolegów miał z nimi przyjemność. A może są inni producenci tych baniek. Byłbym wdzięczny za rady. Nie ukrywam że cena zakupu gra ważną rolę, nie chciałbym przesadzić. Od dzwięku z Anioła oczekiwałbym jeszcze większej gładkości i magii. Bas już teraz jest ogromny, w sumie oki, choć mógłby być nieco twardszy. Pozdrawiam. Artur

Dołączam się do pytania, używam Valve Art 845 made in china i ciekaw jestem ile zyskam na wymianie (choć te made in china kosztuje 300 PLN w rcm-ie - więc nie jest chyba takie ostatnie, choć chyba w rcm przesadzili z ceną)

cześć UNICK chyba jednak trzeba próbować tych chińskich, bo NOSy to ruina finansowa, lepiej kupować płyty niż lampy w cenie złota.

Bardzo chwalone są w różnych miejscach te

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

teraz robią je z symbolem C zamiast M

Ukryta Zawartość

w ofertach po 170 $ z przesyłką na ebay.com

i tu mamy trochę o chińskich 845 po francusku jeśli znasz to streścisz mi troszku ?, bo ja umiem się tylko przedstawić w tym języku :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a po angielsku?

Ukryta Zawartość

Gość jt211

(Konto usunięte)

Radzę pomierzyć twoje 845 we wzmaku bo te nowe 845 z metalu nie mają 100W a raczej nie miały bo teraz może już to zmienili.

Musisz sie upewnić jeżeli wybierzesz "metal plate" ile mają watów.

wniosek z tej mam lektury taki że trzeba popróbować się z tą Super TNT 845B Około 160$ za parę z przesyłka , oferty powtarzają się

co chwilę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

NO, trochę to kosztuje, mi wyszło, że za KR845 musiałbym zapłacić jakieś 3tys PLN (potrzebuję 4). Ale to akurat sprawdzona marka w mojej końcówce. Ostatecznie mogę je kupić, ale jeśli będę pewien że warto.

Nie wiem czy to do mnie pytanie, ale pozostałe lampy u mnie to:

ECC82 JJ Electr. oraz EL34 - chińskie (pewnie też trzeba wymienić)

Tak, KR845 to chyba najlepsze co można zrobić - Kudelski używa je w monoblokach Nagra za 80Kzł właśnie dlatego że są wyśmienite. A sprawdzał wszystko co jest dostępne. Uważaj, podobno aby je użyć trzeba nieco podrasować napięcia i prądy we wzmacniaczu. Tylko że wydać dobrą pensję na lampy trzeba mieć większe poczucie humoru niż ja mam w tej chwili. Twoje monobloki są SET?

• 2 miesiące później...

jeszcze nie, okazuje się że po drugiej operacji anioł zagrał tak że wymienię lampy dopiero jak padną. najpewniej na chinole 845B. Ważniejsze są sterujące. Poluję na KEN-RAD. to warto zmienić.

Tego się obawiałem. Nieszczęśnik po amputacji został kaleką ;-))) Trzeba mu było chociaż zostawić podpięte żarzenie w tych lampkach, żeby ulżyć nieszczęsnemu kalece za pomocą protez ;-)))

Używasz do niego jakiegoś preampa, czy jedziesz na żywca z pasywki?

ArtPaw, dokładnie ten układ czy coś zmieniałeś?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wciąż to samo. żadnych zmian.

Ukryta Zawartość

ArtPaw, a bedziesz gdzieś, coś zamawiał --> bo jesli tak to chetnie sie dołącze w calej rozciaglosci kosztów. Sam również potrzebuje jakichs ekstraśnych 845 oraz dodatkowo jeszcze lepszych 6SN7 i 6SL7 ... jakies noski wery dobre ...

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.