Skocz do zawartości
IGNORED

glosnik centralny help

majmaj

Rekomendowane odpowiedzi

witam dzis dostalem reszte zestawu do moich mistralkow czyli satelity i centralny ... co do satelit nie mam wiekszych zastrzezen ale do cent mam spore...

lepiej mi to gra bez centralnego niz z... robilem maly test na filmie

wlaczalem najpierw na ampli stereo i po chwili przelaczalem na dolby dzwiek na stereo byl wyrazisty a po przelaczeniu w centralnym byl jakis stlumiony wszystko takie malo wyraziste, malo szczegolowe....

po za tym np w scenie kiedy jedze samochud srodkiem drogi to dzwiek ma byc w centralnym?

mam juz skladac na nowy central?

kupilem to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/32234-glosnik-centralny-help/

"po przelaczeniu w centralnym byl jakis stlumiony wszystko takie malo wyraziste, malo szczegolowe...."

Cudów nie możesz wymagać. W centralnym masz 2 głośniki szerokopasmowe 10cm, czyli ani dobrego basu, ani dźwięcznej góry nie doświadczysz.

"kiedy jedze samochud srodkiem drogi to dzwiek ma byc w centralnym?"

Tu już różnie bywa. Zależy, jak film został nagrany i jak realizator podzielił sygnał na poszczególne kanały.

A jak masz ustawiony setup amplitunera? Czy kanały central i surround są ustawione jako małe ("small")? Dzięki temu ustawieniu bas z tych kanałów będzie przekazywany na subwoofer lub w przypadku jego braku, na kanały przednie.

Pobaw się setupem, ustaw odpowiednio głośności, odległości itd. Posłuchaj parę dni, może się okazać, że jednak nie jest gorzej, a po prostu inaczej. A jak nadal będzie bolało, to zbieraj na nowego centrala :)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.