Skocz do zawartości
IGNORED

XINDAK - WZMAK - ZA I PRZECIW REALNIE

sharky5

Rekomendowane odpowiedzi

sharky5 - widze ze nikt ci nie odpowiada to moze ja cos napisze. Mialem okazje posluchac i modelu 6950 i 6950V. Z cala pewnosci nim kupisz jakis wzmacniacz musisz sobie odpowiedziec na pytanie co chcesz by dany wzmacniacz prezentowal. Jak juz wiekszosc osob na tym forum sie przekonala gra nie wzmacniacz czy kolumny czy tez cd, ale tylko i wylacznie system. Mozna kupic doskonaly w rankingach wzmak, a kiedy sie podlaczy zle dobrane kolumny wychodzi kicha. Mysle ze jesli chcesz uzyskac nieco wiecej informacji to powinienes napisac jakiej sluchasz muzy, na czym ci najbardziej zalezy przy jej odtwarzaniu (bas, analitycznosc, gora) jakie masz kolumny i czy sa one kolumnami docelowymi, jakie masz pomieszczenie. Mysle, ze tak bedzie prosciej.

pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Zgodzę się z kaszanką7. Napisz coś o oczekiwaniach, pozostałej części systemu, słuchanej muzyce, pomieszczeniu, w którym to wszystko będzie stało, etc.

Alternatyw jest cała masa, sam Xindak ma już w polskiej ofercie kilka wzmacniaczy.

Tomaszu,

Zakładając, że nie masz wielkiego doświadczenia, spróbuj najpierw z czymś tańszym, a przede wszystkim idź do salonu i posłuchaj kilku urządzeń.

Xindaki 6950 i 6950V to już poważny wzmak i poważny wydatek. Jak dla mnie to zbyt poważny i zbyt kłopotliwy. Wyglada pancernie, ale pancerność nie gra. Waży dużo, ale dużo to nie zawsze jest dobrze, a już na pewno nie dla Twojego kręgosłupa, jest wielki a przez to kłopotliwy w ustawieniu, jak nie jesteś maniakiem, to będziesz miał kłopot. Może lepiej zacząć od np Arcama, któego sprzedaje kolega w ogłoszeniach za świetną cene.. Sam bym się skusił, gdyby nie to, ze mam już Primare. A wierz mi, że jak dokupisz dobre kolumny, to sprzęt powienien zagrać wyśmienicie.

Pozdrawiam.

Lubię słuchać muzyki! :)

Witam,

dziękuję za wpis i możę zacznę od początku, muzy słucham od lat, przede wszystkim rocka, od pewnego czasu jazz i klasyka, jeżeli chodzi o pomieszczenie, to pokój ok. 25 m2, na nieszczęście wyłożony dechami sosnowymi.

Jężeli chodzi o odsłuch, najbardziej zależy mi na analityczności + delikatna i ciepła góra. Jeżeli chodzi o klocki to dopiero zaczynam, i dlatego pytam. Posiadam CD NAD 542, amplituner YamahaRX-V800, kolumienki podstawkowe na stendach B&W DM 602 S2, okablowanie Monster Cable M1.2s - głośnikowe, połączone jest to interkonektem Monster Cable M1000.

Także jak widać muszę, w końcu coś zmienić, żeby zaczęło grać. Czytam od lat sponsorowaną prasę typu HiFi, Audio. Audio&Video, byłem na kilkunastu odsłuchach, i stwierdziłem, że trzeba wreszcie coś w tym życiu zacząć robić i dlatego proszę o wskazówki doświadczonych.

sharky5

>sharky5

Pogadaj o tym z Jaro4444 - ma chlopina Xindaka od pewnego czasu i bardzo sobie go chwali (a w tzw. "miedzyczasie" sporo juz klockow przerzucil).

Jezeli interesuja Cie "uzywki" z rynku wtornego, to za 3,5 tys. pojawia sie calkiem spora panorama mozliwosci.

Zasadniczo, to w Twoim systemie wymiana amplitunera na porzadny wzmacniacz da duza poprawe, ale na ten moment zastanowilbym sie rowniez nad wymiana monitorkow B&W (dzwiek z pewnoscia analityczny, ale z miekkim i malo "rockowym" basem, jak mi sie wydaje?). Odtwarzacz CD sobie zostaw, bo na dzis jest w miare przyzwoity - najlepszy bodaj element Twojego toru.

Pozdrawiam,

Lete

Hm z tego co wiem to w tej chwili mozna kupić Xindaka Xa-6950v za 3199zł- cena dystrybutora

Ale jest cos ciekawszego Xindak XA-6800R stara uchonorowana wieloma nagrodami na tamtejszym rynku konstrukcja .

Na stronie dystrybutora 2599zł .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>kerikawon

Polpak ma ceny, że tak to ujmę nie najniższe.

Proponuję zajrzeć tutaj ;)

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ola -->

ujmę to tak - jak się potargujesz i chcesz konkretnie kupić a nie tylko czas sprzedawcy zabierać to i w Polpaku ceny są przystępniejsze (szczególnie dla członków tego forum) ;)

Odpada niepewność co do naliczonego cła, VAT-u, uszkodzenia w transporcie i serwisu. Za to wszystko warto parę groszy dołożyć...

Jeszcze jedno zapytanko, czy ktoś może dokonywał już zakupu poprzez ebay.com - użytkownik "hotproductstore" oczywiście HongKong, produkty ma bardzo ciekawe, ceny jeszcze bardziej - tylko czy jest to real - czy wirtualna fantazja - ale proponuję wejść i pooglądać.

Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia z tym sprzedawcą, i sposobem płatności PayPal - proszę o info.

sharky5

Jeszcze zostaje ci znakomita hybryda Xa-6200.

Warto posłuchać mistrzostwo świata,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Witam ponownie,

gryzłem sie strasznie, mnóstwo wątpliwości, ale ja jako niepokorny od urodzenia zaryzykowałem, zamówiłem, zapłaciłem i zacząłem obgryzać paznokcie. Ponieważ zamówiłem tego XINDAKA XA6800mkII na www.chinese-hifi.co.uk , ale zaskoczenie pozytywne, po około 10 dniach przyszła przesyłka, cło+VAT nie takie straszne jak je malują, na razie go rozgrzewam, czekam na pomocne informacje dotyczace doboru głośników, kabli itp.

Apeluję do osób mających styczność z XINDAKiem, proszę o pomoc, w szczególności chodzi o głośniki.

Pierwsze wrażenie z odsłuchu - Fajno-Dziwnie.

A tak to wygląda.

Ukryta Zawartość

post-14783-100003296 1177539500_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zastrzegam się, że nie słyszałem jak gra twój Xindak, ale zakładając że podobnie do tego, który drugi tydzień wygrzewa się u mnie w domu (XA6950), sugerowałbym spróbować zestawić go z głośnikami za stajni Ushera, np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) albo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .Obecnie gram na monitorach diy zbudowanych na głośnikach właśnie ushera (na wzór X-718), a poprzednio grały B&W 602 i mogę zapewnić Cię, że zmiana była kolosalna na rzecz kultury przekazu, a szczególnie wysokie tony to zupełnie inna klasa. Polecam podstawkowce bo wg mnie są lepsze niż odpowiedniki w obudowach wolnostojących(wg mnie mają więcej basu ale mniej go kontrolują). Przy czym zapewniam, że np. X-718 spokojnie poradzą sobie w pokoju 25m2. Zwróć też uwagę na kity na akkus.com.pl. Można tam kupić zbliżone konstrukce w niższych cenach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie mam, jej w kieszeni, gdybym Ją miał, to nie musiałbym zamawiać w chinach, uwierz mi, że wolałbym usiąść w pokoju odsłuchowym, posłuchać, wybrać, zapłacić i kazać dostarczyć do domu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.