Skocz do zawartości
IGNORED

Creek trojka: 4330 vs. a50i vs. Evo

Treponema

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry.

Mialem kiedys okazyjnie kupiony Creek 4330 mkII. Kiedy pierwszy raz go podlacylem, bylem oczarowany.

To bylo zaskoczenie, to byl chyba jednyny v tej cenie wzmak majacy dusze po dzis.

I tak czas mijal. A potem juz nawyklem i zachcialo mi sie czegos lepszego, a przedewszystim

mocniejszego z lepsza makrodynamika.

No i do dzis go wspominam, juz taki v tej cenie nie znalazlem.

A potem byla rodzina, finance poszly, wiec w promocji kupilem Creek A50i majac za to, ze to

nastepca 4330. Lecz nie godny nastepca. Mike Creek pomieszal ten wzmak kompletnie.

Creek A50i gra strasznie zamulono na srednicy, wysokie tony tez za slodkie, probuje udawac silny

duzy wzmak, mikrodynamika znikla, perkusje wszedzie i nigdzie bez kontur, dynamika tez nie zwala, bas gumowy

bez kontur.

Po trzech tygodniach podlacylem go znowu, by prekonac sie czy przypadkowo to nie nawyk na moj stary

Sony 1055 - tak panowie takiego slucham po naprawie (inne końce niz orygo) bo na inny nie bylo.

No i zadna zmiana.

Lubie Creeka, ale na pewno nie A50i.

A wiec pytanko do tych co juz slyseli Evo. Nie mam mozliwosci ani casu.

Jesli Evo to cos v stylu 4330 mkII to jestem gotow na zamiane, ale by nie zabardzo

udawal 5330, bo to sie zle konczy. Jesli to szkola dzwieku 4330: czystosc, detal, lekkosc, szczuply bas, a przedewszyskim przesten i dusza to zamieniam.

Jakie wasze opinie ?

Patrik

ČR

https://www.audiostereo.pl/topic/32156-creek-trojka-4330-vs-a50i-vs-evo/

Witam, coś mało wpisów o Creeku. Większości chłopaków takie klocki jak Creek już nie kręcą ;-). Mam Evo, cd plus wzmacniacz i jestem ( póki co ) zadowolony. Z tego co piszesz, to nie jestem pewien czy Evo jest dla Ciebie. Dla mnie Evo jest lekko brzmiącym wzmacniaczem z nieprzeładowanym basem, dodatkowo z ładną przestrzenią i barwami przypominającymi trochę niedrogą lampkę ( nie nocną bynajmniej :)). Wysokie tony w tym zestawie odbieram jako jasne i szczegółowe. Nie znam dobrze 4330, słuchałem krótko, dla mnie trochę za chłodne brzmienie, ale też lekkie i z przestrzenią. Z kolei A 50i z tego co pamiętam za bardzo wyrzucał dźwięk do przodu jak dla mnie. Być może Evo to taka mieszanka jednego i drugiego. Ciężko powiedzieć. Musisz posłuchać, koniecznie w zestawie. Pozdrawiam.

Piotr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to Zwrotnik.

Dziekuje, ale czytalem te wpisy.

Sam opis ze komus podobal sie Evo nie ma dla mnie znaczenia, bo w tych osobistych opiniach nie ma odnisienia, porownania. Ja znam dzwiek 4330 i A50i a wiec jesli jest ktos, kto je zna wszysteki trzy to moze wyrazic opinie

a ja mam odniesienie wg. swoich spostrzezen. W ten sposob moge wyobrazic sobie jak on gra.

Mozliwosci wypozyczenia niestety nie sa.

Patrik

troche nie na temat, ale od dluzszego czasu poszukuje wzmaka w rozsadnej cenie ktory brzmialby jak creek 4330 mk2 ,ale posiadal wieksza moc i bylby w stanie napedzac bardziej wymagajace kolumny, moze ktos slyszal cos takiego,jakies propozycje?

Himler.

No to mamy wspolny problem, i dlatego ten watecz, czy Evo to mocniejszy "4330".

Ale raczej trudno w to uwierzyc, bo 4330 to byl MOSFET a Evo do bipolar.

Wg. mnie A50ir bedzie prawie taka sama jak 4330, ale Mike Creek zamulil ten wzmak celowo.

Moze jakis tuning A50tki ?

Patrik

Evo byl niedawno badany w parze z CDP w polskim 'Audio' (o ile sie nie myle). Dostal marna ocene jako muzykalny ale przy tym malo szczegolowy. No wiecie, takie chwalenie na sile. Po przeczytaniu tej recenzji wiem, ze bym tego nie kupil. No moze tylko cena jest fajowa.

pzdrw

soso

soso

Akurat mam to Audio i Evo nie dostał marnej oceny, słuchałeś cz tylko czytaleś ? Zestaw jest i muzykalny i wystarczająco szczegółowy. Jak chcesz dokładność i szczegołowość , lepszy detal to posłuchaj Destiny ( 6950,- za klocek ).

Audio 12/06

szukam brzmienia 4330 ,ale raczej wedlug mnie wyzsze modele creeka maja brzmienie idace bardziej w strone audiofilskiej suchosci i nie maja takiej ciekawej aury w przestrzeni jaka ma 4330,ale pewnie pod innymi wzgledami sa lepsze,sluchalem 5350se i destiny i byly owszem w miare ale nie mialy tego czegos co mial 4330, evo nie sluchalem wiec nie wiem. moze wiec dokupic dedykowana koncowke mocy i pobawic sie w bi-amping z 4330, ktos tak podobno robil z dobrym skutkiem.

Treponema, co prawda to nie Twoj krajowy produkt ale nasz, proponuje posłuchać baltlaba, używanego w tej cenie kupisz, po Twoich preferencjach śmiem twierdzić że byłby to strzał w 10-tkę. Poza tym konstrukcja epoki nie ma sobie równych nawet w nieco wyższym przedziale cenowym. Masz bonusowo układ symetryczny, pełne dual mono, 12tranzystorów Mos-Fet w każdym kanale końcówki, pojemność łączna obu zasilaczy to 132 000uF, wzmacniacz nie posiada globalnej pętli sz, dlatego trzeba mu znaleść dobre obciążenie, nie koniecznie o wysokiej impedancji ale o możliwie zjadliwym jej przebiegu. Ale bardzo dobrze potrafi zagrać, ostatnio kupiłem P20-tki, cholernie ciężkie kolumny, szukałem wzmaka z mocą i drive-m, pożyczyłem do domu Adcom-a, nie pamiętam modelu, taki dzielony pre/power i co? Baltlab o wiele lepiej artykulował wibracje strun gitary basowej, bas był w ryzach, nie tak poluzowany jak w Adcomie, nie wspominając już o rozdzielczości, barwach, przestrzeni itd. Kilkakrotnie chciałem sprzedać baltka, ale zawsze kończyło się rozczarowaniem słuchanie jego ewentualnych następców. Trzeba podwoic albo potroić kwotę aby moim zdaniem znaleść coś co zagra ewidentnie lepiej.

pozdrawiam

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Opteron, dziekuje za podsuniecie oferty.

Moze jedna zdecyduje sie wyprobowac Batlaba, ale to cholernie skomplikowane.

Strasznie to cos poslac przez granice, potem wyprobowac, i znowu z powrotem, trzeba zaliczke,

potem koszty przesylki i tym podobniej. Mam tez jeszcze faworytow, np. www.bvaudio.sk, sekcja hifi.

Wzmak o dobrej mocy, super parametry. Pono Pavel Dudek co po latach planuje na rynek wyslac, jest

tez mozliwosc za pare groszy Denon POA-3000, staruszek, ale cholernie pieczolowicie wykonany, moc

dostarczajaca itd. itp.

Oj to bedzie masakra cos wybrac.

Tymczasowo pozdrawiam.

Patrik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.