Skocz do zawartości
IGNORED

System audio!!!! PROJEKT!!!

Maciek19882

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM, POSIADAM KOŃCÓWKE MOCY KTÓRA MA ZAŁOŻONY FILTR DOLNOPRZEPUSTOWY I BEDZIE PRACOWAŁA Z 2 SUBWOFFERAMI. SYSTEM TEN BEDZIE UZUPEŁNIAŁ SYSTEM STEREO KTÓRY POSIADAM. POSIADAM 2 SKRZYNIE BASOWE, 72L KAŻDA, I ZASTANAWIAM SIĘ NAD KUPNEM GŁOŚNIKA MYSLAŁEM O STX-32-300-8-SS PONIEWAZ WLASNIE NA TEN GLOSNIK BYLY ONE LICZONE, JESLI MACIE JAKIES WIADOMOSCI O TYM GLOSNIKU TO PROSZE PISZCIE, NA JEGO TEMAT. KONCÓWKA MOCY MA PRZY 8 OMAH, A WŁASNIE 8 OMOWEGO GŁOŚNIKA POTRZEBUJE PONIEWAZ POSIADA ONA TYLKO TAKA INPENDANCJE, OK 240WATÓW NA STRONE.. CZYLI GŁOSNIK MUSI BYĆ MINIMUM 300 WATOWY WŁASNIE TAKI JAK STX-GDN-32-300-8-SS.

JEŚLI KTOŚ MA JUŻ SUBWOFFER NA TYM GLOSNIKU GDZIES W POKOJU 15M2, I WZMACNIACZU MNIEJ WIECEJ 200 WAT TO NIECH NAPISZE JAK TO GRA, JA BEDE MIAL 2 CZYLI BEDZIE GRAC 2 RAZY MOCNIEJ.

I JESZCZE JEDNO JAK TO BEDZIE GRAĆ W ZASŁONIĘTYCH ROGACH MOCNO UMEBLOWANEGO POKOJU? POKOÓJ GDZIEŚ OK 15M2

https://www.audiostereo.pl/topic/31987-system-audio-projekt/

Mam mniej więcej 18 metrowy pokój. Subwoofer na XLS 12" "odkręcony" na 2/3 mocy robi w nim taką masakrę, że od początku wiem że 12" to za dużo, 10" wystarczyłoby w zupełności. Kot sąsiadów przy pierwszym głośniejszym wybuchu w "Piątym Elemencie" zsikał się ze strachu. Wystarczy za rekomendację? Jeśli więc chcesz do 15 metrowego pokoju wsadzić 2 suby na 32 centymetrowych głośnikach, to od razu Ci piszę, że nie wytrzymasz tam dłużej niż 2 minuty. Albo i 90 sekund. Powodzenia w konstruowaniu...

Przemek13, 4 Mar 2007, 21:01

>Mam mniej więcej 18 metrowy pokój. Subwoofer na XLS 12" "odkręcony" na 2/3 mocy robi w nim taką

>masakrę, że od początku wiem że 12" to za dużo, 10" wystarczyłoby w zupełności. Kot sąsiadów przy

>pierwszym głośniejszym wybuchu w "Piątym Elemencie" zsikał się ze strachu. Wystarczy za

>rekomendację? Jeśli więc chcesz do 15 metrowego pokoju wsadzić 2 suby na 32 centymetrowych

>głośnikach, to od razu Ci piszę, że nie wytrzymasz tam dłużej niż 2 minuty. Albo i 90 sekund.

>Powodzenia w konstruowaniu...

Hehe - nieźle

Tyle, że STX to nie XLS :D STX może nie wytrzymać 2 min pod pełnym obciążeniem.

Nie mam dobrego zdania o basach STX - to po prostu tanie głośniki. NIewielka cewka, mały wychył ...

Pisze wkolo tego samego posta o glosnikach do moich subow tylko dlatego ze jeszcze nie uzyskalem dostatecznej odpowiedzi na moje pytanie. Jaki głośnik kupić..?

Wybrałem TVM Arn 312-00/8 Mysle ze to dobry glosnik chcialem zebyscie cos o nim powiedzieli...

Zdaje sobie sprawe ze 400W nocy w pokoju 15m2 zrobi masakre... tylko czy trzeba odrazu posiadając tak wielką moc uzywać jej w 100%??? sam posiadam harmana i jestem szcześliwy ze mam ten wzmacanicz bo dla mnie gra super, chciałem zrobić coś swojego tzn.. swoje skrzynie basowe nie kupować subwoffera aktywnego.. ponieważ miałem ich wiele np paradigma ps-1000, yamaha 515.... wiec chce tylko wypowiedzi na temat tego głośnika:)

Ja mam także XXLS 12" z 400W Hypexem na 15mkw i stwierdzam ze to b.duzo. Jesli maja to byc 12" głosniki do proponuje XXLS 12" ale do obudowy zamknietej gdyz z zamnietej skrzynki szybszy bas bedzie i 70l to bedzie akurat tyle ze musisz dobrze je wytłumic. PS. ja tylko uzywam suba w muzyce w zakresie do 30-40Hz przy słuchaniu muzyki jesli techno słucham to do 60-80Hz i choc moj XXLS potrzebuje 250W to 400W Hypexa jest akurat. Wiec uwazam ze 2x240W to nie jest duzo jesli odciecie bedzie do ponizej 80Hz. 240W dla takich głośnikow bedzie akurat tylko gdy beda pracowały w pełnym zakresie ich przenoszenia czyli do około 200Hz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.