Skocz do zawartości
IGNORED

Grób Jezusa...

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Qubric

dość kontrowersyjna teza, historycy filozofii dociekają o poglądach Sokratesa, starając się je odseparować od poglądów np. Platona. Pogląd, że Sokrates jest postacią fikcyjną jest dość odosobniony, faktem jest że należał do tych co nie spisali swojej myśli, ale z wielu źródeł można je odzyskać... Co mędrcy jak Tales, Pitagoras, Anaksymenes, Heraklit, Parmenides itd. też nie istnieli wg Ciebie? Może ich mądrość jest tylko mądrością ludową? ;)

Wydaje mi się, że tym bardziej Jezus był postacią historyczną, inna kwestia kim był i co mówił.

wszystkowiedzący_pajac, 28 Lut 2007, 18:32

>A macie basen z Walmartu? Bo bez tego ani rusz :)

wszystko...itd. - obrzezałbyś sobie nicka, co?

Bo forum w poziomie rozciągasz! No sam popatrz!

americano, 28 Lut 2007, 18:33

>Co mędrcy jak Tales, Pitagoras, Anaksymenes, Heraklit, Parmenides itd. też nie istnieli

>wg Ciebie?

Ano! A Teges, Pietia Goras, Xymen Azaniewska, Hemoroid i Platfus moze też nie istnieli, co?

>Wydaje mi się, że tym bardziej Jezus był postacią historyczną, inna kwestia kim był i co mówił.

To co naprawdę mówił ustalą nie zanurzone po tonsury w spisku klechy ale ON:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Napletek, napletek znalazłem go na plaży,

Słoneczna kropelka, kropelka złotych marzeń,

Napletek, napletek położę ci na dłoni,

Gdy spojrzysz przez niego twój uśmiech Cię dogoni

A ja powiadam Wam, ze ukrzyzowanie,

w basenie z Walmartu wcale nie jest

tak nieprzyjemne jak to twierdza niektorzy !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

o jejku dudi ! No to super! Na następnym interview w sprawie pracy na stanowisko "managiera" poprostu wystaw co trzeba i masz pracę zagwarantowaną.

Vlad

wychodzę z tego wątku dla ciekawej lektury, napisz coś, bo ostatnio już niemalże przeglądam tylko Twoje wpisy na tym forum.

Ciekawe mogą być motywy różnych >uczonych talmudystów< w wykazywaniu wiary za pomocą dowodów naukowych. W przypadku judaizmu to normalna praktyka, ta religia opiera się na prorokach i tłumaczeniu przesłań.

Chrześcijaństwo traktuje te przesłania dosłownie.

W judaizmie można przeprowadzić wiec dowód źródeł wiary.

Problem dla chrześcijaństwa polega jednak na tym, że taki dowód na istnienie czy też nie istnienie Chrystusa będzie jednoznacznie obalał dosłowność mitu chrześcijańskiego. Jeśli Chrystus istniał i jego szczątki są na ziemi to nie poszedł do nieba w całości na własnych nogach :))) jeśli nie istniał to znaczy, że całe chrześcijaństwo wymyślił jakiś rabin :)))

Mówiąc krótko - Americano niezależnie od wyników >badań< tych >naukowców< i >dokumentalistów< w chwili kiedy im zacząłeś wierzyć, przestałeś być chrześcijaninem... Mnie to oczywiście zwisa, zauważyłem tylko dlatego żeby dać Ci do myślenia ;)

PS. Następnym razem porozmawiamy o prawdziwej historii Jasia i Małgosi oraz Baby Jagi (LOL)

americano, 28 Lut 2007, 18:33

>Co mędrcy jak Tales, Pitagoras, Anaksymenes, Heraklit, Parmenides itd. też nie istnieli wg Ciebie? Może ich mądrość jest tylko mądrością ludową? <

Eeee - nieee... Parmenides Istnieje! Nawet pisze czasem na forum. Ale mędrcem to bym go nie nazwał...

No chyba że właśnie ludowym, bo nawet do Zenona mu nieco brakuje.

Obrzydliwe i żenujące. Wystarczyło w wątku o grobie Jezusa (to też był Żyd!) użyć nazwiska Allena Stewarta Konigsberga, znanego jak Woody Allen, by wywołać takie reakcje...

Dobrze, że - jak ponoć kiedyś poseł Kurski - nikt nikomu nie pokazał tzw. drzewa genealogicznego...

Jazz :-), 28 Lut 2007, 20:31

>Polish humor, world-renowed, grand, sophisticated as a flagship of eastern european coulture.

Jazz, show us your flat-shit slapsticksticated western Circumcisum Vitae here!

krzych, 28 Lut 2007, 21:41

>Obrzydliwe i żenujące.

HAHAHAHAHAHA!!! :))))))

Dawno tak nie parsknąłem śmiechem!!! :)))

Żyje forum - nie umarło! :)))

Rozedzrzyj swoje kalesony na znak protestu, krzych, tylko z przodu, zebysmy się mogli przyjrzeć! ROTFL

-> dudivan,

żałosny forumowy Rejtanie z kompleksem ciasnego napletka, przeczytaj jeszcze raz - ale ze zrozumieniem - te brednie, które wypisujesz i się nad nimi zastanów; bo ja nijak nie umiem uznać za dowcipne tych "rubasznych" wezwań do opuszczania spodni, czy rozdzierania kalesonów...

O!... diduvan, Twoje oblicze wskazuje, że ucisk napletka stał się nieznośnie już bolesny...

Idź z tym czym prędzej do lekarza!! To się nazywa stulejka, do zlikwidowania przez łatwy zabieg chirurgiczny... I nie obawiaj się - to nie obrzezanie! A przy okazji poproś co najmniej o lobotomię. EOT z mojej strony.

duduś -a dupe jeszcze masz? czy nadal OFF. Ale ty zdajesie też - WSTYDU nie masz.Ale miło popatrzeć na takiego pokrakę.A tę twarz to przydepneli ci na manifestacji marynyjnej? .A co w polityce ptaszyno?.Strzelać chcą do kota.Co oni mają do tego kota?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.