Skocz do zawartości
IGNORED

audiopol - czy ktoś zna?

rosim

Rekomendowane odpowiedzi

witam znalazłem na allegro trochę nowego sprzętu oferowanego przez sklep audiopol i w cenach wyjątkowo niskich, stąd moje pytanie czy ktos miał do czynienia z tym sprzętem, czy raczej dac sobie spokój, chodzi mi o stereo, jak mam kupowac z drugiejręki w niskich cenach, to może lepiej nowy?

na przykład

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/31826-audiopol-czy-kto%C5%9B-zna/

Najlepszy jest dopisek na aukcji "Z powodu ciągłych dostaw z różnych fabryk kolumny mogą nieznacznie odbiegać wyglądem od zamieszczonych na aukcji."

Ale tak na serio 4 głosniki na pokładzie każdej, czyli sumarycznie 8 co daje 25 złoty za głosnik.

Zakładam, że obudowa zrobiona jest z poodpadowego sprasowanego papieru toaletowego, więc wartość ma pomijalną, znaczy sie kominkową.

Chłopaki, jakby tak głośniki były jeszcze papierowe serio możnaby tym w kominku grzać. Co Wy na to "audiofilska podpałka" :))))

Zobaczcie na subwoofer tego samego producenta ,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - potencjometry są rodem z radia na działkę.

Ukryta Zawartość

>Chłopaki, jakby tak głośniki były jeszcze papierowe serio możnaby tym w kominku grzać. Co Wy na to

>"audiofilska podpałka" :))))

A co? kominek wtedy lepiej brzmi? Musze spróbować :).

A co do głośników - jakiś szajs, masa tego na allegro.

Jak bedziesz palilym tymi "kolumnami" to klimat w Twoim mieszkaniu ulegnie lekkiemu "ociepleniu" i zyska "mieska" :)

A zobaczcie tez koszty przesylki, za kuriera 20zl...ciekawe ile waza, teoria z papierem toaletowym staje sie coraz bardziej mozliwa!!!

prze pomyłkę wrzuciłem kolumny, chodziło mi o amplituner

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A to co innego. W opisie podano, że do amplitunera można podłączyć inne urządzenia. Proponuję: czajnik, maszynkę do golenia, szczoteczkę do zębów, wiertarkę udarową (z niej będzie najlepszy dźwięk), ewentualnie zabytkowy wibrator. Ale będzie kino w domu!!!

Genesis, dzięki za wyczerpującą opinię, dziwię się takiemu tonowi, jakoś na innych forach związanych z audio, nawet bardziej "dyletanckie" lub "prostackie" jak kto woli pytanianie spotykaja się z taką ignorancją, nawet nie wiesz czy chce kupić to urządzenie, jakie mam fundusze, do czego mi to potrzebne, a tu taki prześmiewczy ton, co jest w tym złego, że można podłączyć inne urządzenia? czy w sprzęcie lepszej klasy nie ma takiego takich informacji? myślałem, że dowiem się czegoś od kogoś, kto testował ten sprzęt, bo na pierwszy rzut oka, to co mnie zastanowiło przy tej cenie, to aluminiowy, a nie plastikowy panel przedni. Myślałem, że ktoś mi podpowie, czy nie jest to czasem sprzęt firmy Mc Voice, bo nie mogę doczytać ze zdjęcia, na czym jest np. końcówka mocy (TDA 2030, czy TDA 2050), co tam w ogóle w środku siedzi. Pozdrawiam

rosim

Na tym forum rzeczywiście łatwo o sarkazm, ale sam się podkładasz.

Ale ja chłopaków rozumie, sarkazm jest też czasem pożadany, bo zbyt często ludzie zamiast trochę pomyśleć od razu wyskakują z pytaniami, a wystarczy samemu czasem trochę myśleć co pozwala dostrzegać, a nie tylko patrzeć.

Na zdjęciach załączasz "niby" wzmacniacz, który rzeczywiście jest ładny, wyważony, cechuje się zbiorem atrybutów dodających mu "powagi" itd. Ale to typowy przedstawiciel segmentu "duży dom towarowy za grosze". Dosyć często pojawiają się tam takie sprzęty na półkach, które są zadbane stylistycznie, ale podchodzisz, macasz i się okazuje, że wszystko udawane. Polecam wycieczkę do takiego Carrefura, albo podobnych i zapoznanie się z firmami typu: "Elta", "Welltech" itp. oraz "noname". Patrzy człowiek, piękne radyjko w stylu retro, podchodzi, próbuje dotknać, przesuwa się pod ręką, myśli "kurde, jak to", podnosi, waży tyle co duży kubek do herbaty. W środku mono, gra jakby ktoś prówał w drgania wprowadzić pudełko od zapałek, albo talerzyk od zestawu do lalek. I tak ze wszystkim.

Zwróć więc uwagę na sowje "zainteresowanie" . . . wzmacniacz jest bezpański - brak nazwy producenta (po pierwsze), przednia ścianka to raczej nie aluminium, tylko tłoczona blacha, o ile nawet nie plastik, chocaż tłoczona blacha wyszłaby pewnie im taniej (po drugie). Po trzecie oddaje 500Watt!!!. Zresztą nie chce mi się już analizować, porozglądaj się, sam spróbuj. Nabędziesz doświadczeń i kapki wprawy.

Chruper, dziekuję za normalne i niesarkastyczne podjeście, widzisz, na temat lepszego sprzętu wiem trochę więcej, chodziło mi o to, że zaskoczeniem było dla mnie cos nowego i dość taniego - zastanowiło mnie, że to z Niemiec. Ot i cały wątek, ale czy od razu nowego trzeba "zmieszać z błotem?" Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.