Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka wkładka do SME 3009 Sr II Improved?

synromka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

"Kończy" mi się wkładka jeszcze z poprzedniego gramofonu, rozglądam się za czymś w granicach 150-300 zł. do SME 3009 series II Improved. Jaką wkładkę polecacie do tego ramienia, a jakie wkładki szczególnie odradzacie?

Pozdrawiam!

O, to zostałem wprowadzony w błąd przez jedną osobę :)

Tego Denona spróbuję, ale za jakie trzy miesiące, teraz jestem w trakcie spłaty długu, bo pożyczyłem kaskę na Thorensa + SME :)

Obecnie 300 zł na wkładkę. to max., więc może znacie jakąś wkładkę nieco tańszą, która zagra ładnie z kapryśnym SME 3009 series II Improved?

->synromka,

Na wkładkę nie żałuj. Co do proponowanego denona, po grubszym zastanowieniu nie jestem już taki pewny, czy aby dobrze Ci poleciłem. Biorąc pod uwagę masę wkładki (8,5g) oraz jej podatność to w połączeniu z efektywną masą Twojego ramienia SME (9,5g) może dawać częstotliwość rezonansową już w okolicach 17Hz a to trochę wysoko (zalecane 10-14Hz) Czy będzie to miało wpływ na Twój system, odbiór brzmienia nie wiem to takie rozważania trochę teoretyczne.

Z tańszych wkładek, które na pewno spiszą się dobrze z SME3009II mogę polecić jedynie Benz Micro MC20EII. Niestety kosztuje chyba z 500zł, więc w Twoim przypadku to zakup bardziej przyszłościowy.

>synromka

Tylko jeśli dumasz o MC Low Output to Bugiel bez przeróbek nie zagra... Powinien być typowy pre do MC dopasowany do wkładki.

Pozdrawiam

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Bałem się o to pytać :) tzn. o to, czy bugle zagra z denonem... ale skoro wychodzi około 17hz, to nie będę na razie ryzykował. A Benz jeszcze droższa :)

Chyba kupię jakiegoś niedrogiego ortofona na przeczekanie chudych miesięcy a potem może Benz? Zobaczymy..

syromka>

Denon z Regą to też rzekomo nie jest dobre połączenie- ten zestaw też w takich okolicach rezonansu oscyluje.

Tymczasem na przekór wszystkiemu łączy się je i wielu pieje z zachwytu - ja bym nie demonizował a nic lepszegpo niż Denon nie istnieje

Ahaja>

Należą Ci się duże podziękowania, najpierw cóś rekin mówił o wymianie rezystorów, bo wie to od ahaji a później przeczytałem Twój wpis i znalazłem kalkulator;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.