Skocz do zawartości
IGNORED

DLA IDIOTOW OD REKLAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!

raudio81

Rekomendowane odpowiedzi

REKLAMY,KTORYCH NIE MOZNA NORMALNIE ZAMKNAC BO FAKTYCZNY OBSZAR X JEST WIELKOSCI PIKSELA ALBO Z MOZLIWOSCIA WYLACZENIA PO 10 S TTTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOTALNIE ZNIECHECAJA MNIE DO PRODUKTU!!!!!!!! I NIEMILOSIERNIE WKURWIAJA ...NIE DA SIE TEGO INACZEJ OKRESLIC. (moje pierwsze złe słowa na forum;) ) pozdr. może trafi to do tych debili od reklam..

https://www.audiostereo.pl/topic/31567-dla-idiotow-od-reklam/

Jeżeli to pomoże to ja też coś od siebie, jedną kur... na speców od reklam wyskakujących na forum za problem z ich zamykaniem.

A i drugą kur... za to że reklamy w telewizji ( której prawie nie oglądam) lecą zawsze dużo głośniej od reszty audycji.

Na porządku dziennym jest "uciekanie" tych cudeniek techniki skryptowej, tak by nie dało sie łatwo trafić na ruchome "x". Często też "x" jest tak wkomponowane, że ma się jakieś dziwne złudzenia optyczne, tzn. masz wrażenie, że "x" pojawia się dopiero po kilkunastu sekundach, ale tak naprawdę gdy już zobaczysz "x" to już nie jesteś pewny czy się pojawiło później, czy tylko jakaś twoja "ciemna plamka" w gałce ocznej zakrywała krzyżyk. Totalna realizacja pomysłu na reklamę podprogową, albo raczej hiperprogową.

Do tego jeszcze poltergeisty w trybie pełnoekranowym! Oczywiście z taką ciężką zawartością, że zanim to łajno się wyświetli, przez 5 sekund masz biały ekran. Wywłaszcz to okno, to w IE pożegnasz się ze wszystkimi oknami. Kolejna rzecz: krzyżyki nie działają na kopiach robionych przez wyszukiwarki. Albo błąd bazy danych i "coś tam jest w tej chwili niedostępne". Oczywiście reklama jest ZAWSZE dostępna, chyba że serwer fizycznie padnie.

I na koniec absolutny hit! Na WP.PL to się mi zdarzyło. Oczywiście wp...la się ruchoma reklamka, klikam na "x", i co? Uwaga! ZNIKA TYLKO KRZYŻYK!!! Chciałbym usłyszeć i zobaczyć jak to opowiada Marcin Daniec, w stylu "i komputer się spalił".

Ralf_U, 13 Lut 2007, 22:58

>A i drugą kur... za to że reklamy w telewizji ( której prawie nie oglądam) lecą zawsze dużo głośniej

>od reszty audycji.

Lecą tak samo głośno. W bezwzględnej skali głośności, czyli do maksymalnego dopuszczalnego poziomu (zwykle 0 dB).

Natomiast średni poziom głośności reklam jest rzeczywiście dużo wyższy. Przy dzisiejszych procesorach dźwięku używanych w produkcji reklam, można "oszukać" wskaźnik i technika który obserwuje diodki albo wskazówki w reżyserce telewizyjnej.

Jeżeli głośność ścieżki dźwiękowej np. filmu osiąga raz na 3 minuty maksymalny poziom, a reklama jest zrealizowana na "pełne wymodulowanie" przez 90% czasu trwania spotu, to efekt jest właśnie taki. Oba programy wychodzą maksymalnie na "0 dB", ale słychać je jest zupełnie inaczej.

I dlatego, by nie było tego efektu, reklamy w radiu i TV (zwłaszcza w TV) powinny iść właśnie CISZEJ niż normalny program. Tylko wtedy subiektywnie wydawać się będzie tak samo głośno.

Tylko kto będzie się reklamował w telewizji, która tak brutalnie "łamie procesorek"?

Ja przez takie k**** reklamy jakiś czas temu pożegnałem się z Polsatem i TVN...

Choćby nie wiem co puszczali - tego dziadostwa już nie włącze...

Ostatnio widziałem w programie telewizyjnym, że na Polsacie leciał U-571... W programie pisało że trwał 2,5h. LOL... Mam ten filmik na DivX i trwa około 1,4h...

TO JEST PO PROSTU ŻAŁOSNE...

Ci idioci od reklam dobrze wiedzą, co robią. :) I wiedzą, że na jednego wk...wionego przypada 50 matołów, którzy uwielbiają oglądać/słuchać/patrzeć na reklamy i że potem zaraz pędzą, żeby kupić reklamowany produkt. Tylko dlatego, że był w reklamie...

Polecam wizytę w jakimś sklepie z zabawkami dla dzieci. Np. regał z lalkami, 100 rodzajów lalek, a na jednym wielkie naklejki "Ten produkt był reklamowany w TV". Zgadnijcie, co się najlepiej sprzedaje...

A tak w ogóle sposób jest prosty. TV nie oglądać, bądź oglądać rzeczy nagrywane (reklamy wtedy się omija, automatycznie bądź ręcznie). I używać normalnej przeglądarki z odpowiednimi pluginami.

Życie staje się przyjemniejsze... :)

Snajper > Wiesz że pojawiła się bardzo ciekawa inicjatywa ? Szczegóły pod tym adresem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W skrócie nie oglądasz reklam, jesteś piratem :D (przynajmniej w mniemaniu autorów tej chorej kampanii)

Co do reklam w TV to widziałem jak na nie reagują małe dzieci, tak do 4-5 lat które nie są w stanie świadomie się przed nimi bronić.

Reakcja jest zawsze taka sama: bezwarunkowe przykucie wzroku do telewizora.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ta powyższa strona jest jak MM... (Nie) dla idiotów...

Generalnie nie jestem przeciwko reklamom w internecie - ale tylko takim z umiarem.

Bo jak widzę jakieś k**** flashowe g**** na pół mionitora bez możliwości zamknięcia to mnie ch** bierze...

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.