Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD Audio Note ANCD 3.1

Staszek_s

Rekomendowane odpowiedzi

...czyli jednak malo popularne urządzenie...

więc spróbuję ułatwić komuś , kto go zna, zweryfikowanie tez, które na jego temat usłyszałem:

Negatywne:

1. jest źle, gdy firma, która ma osiągnięcia na innym polu (w domyśle -wzmacniacze), bierze się na siłę za projektowanie calego toru...

2. Audio Note i cd? - tylko wysokie modele dzielonych odtwarzaczy...

3. gra na pewno gorzej od Twojego meridiana - tam (w ANCD 3) jest tor analogowy z elementów za łaczną sumę 300 pln...

4. przerobiłem te tanie modele odtwarzaczy AN - szkoda zachodu...

Pozytywne:

1. opinia Rafko z watku

2. opinia dwóch osób, które w ostatnim czasie usiłowały mi sprzedać rzeczony odtwarzacz - gra super przestrzenią i piękną barwą, urządzenie nie mające konkurencji w przedziale do 10.000 pln, patrząc również wsród używanych - więc w domyśle - do 20 tys wśród nowych.

Przyznacie, że trudno o jednoznaczne wnioski... Jasne, że zawsze tak jest iż sa różnice, ale żeby aż takie skrajności?

pzdr

Ten cd gra delikatnym dźwiękiem. Brakuje nieco wypełnienia wokalu w porównaniu do np. Naima CDX. Znać, że odtwarzana jest płyta cd i to jest minus. W zamian mamy sporo dokładności. 3.1 jest np. sporo lepszy niż Copland 289 - uważany za dobre źródło (nic dobrego na jego temat nie mam do powiedzenia). Jeśli cena będzie do 4 000 zł, to można się namyślać. Jak dla mnie, na nasze warunki, to jest źródło top hi-fi lub nawet hi-end. Kwestia, czy się spodoba. Jak pomogłem, to się cieszę.

> staszek

Kupujac CDka za 6,5 tys. wypadaloby go posluchac u siebie ;-) Kazde zrodlo gra inaczej w innym torze. W moim np. pierwszy wlasciciel przeprowadzil tuning - zegar LCAudio, kondy Mundorfa itd. Gra na tyle dobrze ze szukanie zrodla narazie mam z glowy na dlugi czas.

Rafko - tak, jasne że przed zakupem powinienem odsłuchać, ale wiesz - trzeba wpłacic kaucję, ponieść koszty przesyłki w obie strony, i - przede wszystkim ,liczyć się z potencjalnym uszkodzeniem w transporcie delikatnego sprzętu... Więc jakiekolwiek opinie przed tymi zabiegami są dla mnie cenne...

Czy - masz moze jakieś porównanie z meridianem? Ot - kilka luźnych zdań, brzmienie meridiana podoba mi się, więc też troszkę ciśnienie ze mnie opadło, zwlaszcza że transakcja związana z pozostawieniem meridiana nie do konca jest "rozsądna" finansowo... A za gotówkę w tej samej cenie jest dzielony audio note na allegro...

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.