Skocz do zawartości
IGNORED

Czy denon.dcd.2560 jest kulturalny?

krzych

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy Forumowicze,

Proszę Was też o odpowiedź na moje pytanie, postawione w temacie wątku.

Wcześniej pragnę jednak podzielić się z Wami tzw. prywatną wiadomością otrzymaną od dziś kolegi o nicku denon.dcd.2560 po tym, jak w wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

przestrzegałem Was przed bliższymi kontaktami z wyżej wymienionym osobnikiem i doradzaniu mu w dziedzinie audio.

Oto pełna treść PW (zachowuję oryginalną składnię i pisownię):

„smieciłes to ty w moim, prostaku. trzoda? srodowisko w którym sie wychowałes. nie masz pojecia o kulturze, a zarzucasz komus jej brak? uwazasz sie za człowieka powaznego/ to czemu sypiesz zaczepkami jak małe dziecko które nie wie czy bawic sie lalką czy samochodzikiem? idz sie lecz, podaj numer konta, to dam ci na leki.”

Powstaje pytanie, dlaczego w w/w wątku przestrzegałem przed kolegą denon.dcd.2560 i dlaczego ów osobnik kieruje do mnie korespondencję utrzymaną w chamskim tonie?

Otóż w wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w dobrej wierze i - mam nadzieję - kompetentnie doradzałem mu (wraz z innymi Forumowiczami) w kwestii doboru kolumn głośnikowych do jego pomieszczenia i systemu... Jak zostałem za to potraktowany (wraz z kolegą fotoarkady) - każdy z Was może przeczytać i wyciągnąć wnioski. Myślę, że miałem słuszne podstawy, aby przestrzegać Was przed kontaktami z kolegą denon.dcd.2560. Resztę pozostawiam bez komentarza...

Uprzejmie proszę też Lukara - jako admina i właściciela forum - o zajęcie stanowiska w tej sprawie.

uszanowanie,

krzych

p.s. gwoli wyjaśnienia: wątek jest w zakładce „stereo”, wszak dotyczy Denona DCD-2560 ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/31559-czy-denondcd2560-jest-kulturalny/

-> -> jodel

bez urazy... Chcę się dowiedzieć, czy Lukar będzie tolerował chamstwo na swoim forum, czy też nie. I tylko tyle.

-> kaszanka7

Czy objawy chamstwa na forum Ci nie przeszkadzają? Czy Tobie jest obojętne z kim przebywasz na jednym forum?

widzisz KRZYCH.

po pierwsze, własnie zasmieciłes forum. od tego jest bocznica.

po drugie

wklejasz tu linki do kilku tematów, jeden styworzony przeze mnie. jak widac potrafie podziekowac za dobre rady.

po trzecie

chcesz usłyszec DZIEKUJE za zasmiecenie połowy strony mojego wątku kabaretem pobranym z internetu w wersji PDF?? za to mam ci podziekowac?? fotoarkady potrafił przystopowac, chwała mu za to, i szacunek. ty nie.

po czwarte:

Lukar mógłby w sumie odezwac sie w tej sprawie, bo moim zdaniem powinienes przejsc testy psychologiczne w celu wykazania twojego opóźnienia w rozwoju, co utrudnia ci kontakt ze swiatem i rówieśnikami.

po piąte:

zapłace ci za wizyte u psychologa, znaj moje dobre serce.

zegnam

WSZYSTKICH KOLEGÓW PRZEPRASZAM ZE KRZYCH (biedactwo) musiał zasmiecic forum z mojego powodu.

NAJMOCNIEJ PRZEPRASZAM.

-> denon.dcd.2560

Pamiętaj, jesteś na audiostereo.pl, a nie u siebie pod blokiem, więc wyłącz CapsLocka... Po co tę mordę drzesz na całe forum, jak nie dość, że nie masz nic do powiedzenia, to do tego piszesz po polskiemu, a nie po polsku...

Twoje maniery, to nie mój problem, bo mam nadzieję Cię nigdy nie poznać osobiście; ja starannie dobieram sobie grono znajomych. Starałem się tylko wyrazić swój sprzeciw przeciw chamstwu... Tym wątkiem chciałem tylko - opierając się na Twoim przykładzie, jako typowego, klinicznego wręcz troglodyty - jak bardzo forum zalewane jest przez niekulturalnych, pozbawionych ogłady osobników.

Popatrz na siebie i rozejrzyj się wokół - z tym dresiarsko-handlarskim światopoglądem drobnego jumaka-cwaniaczka Ty tu w ogóle nie pasujesz... To nie Twoja bajka, nie Twoje hobby, jak Ty się tu w ogóle znalazłeś???

Tym razem nie będę cytował kabaretu Dudek, bo do Ciebie nie dociera nawet MyszkaMiki i Przyjaciele; zatem moja rada na koniec - Ty już głową nie ruszysz, na to widoki w Twoim wieku są mizerne... Rusz zatem swoją dupę z tego forum z powrotem na ławkę przed swoim blokiem... Tam gdzie Twoi ziomale w dresach i Twoje miejsce.

Z mojej strony End Of Topic.

k.

krzychu - mi nie o to biega ze jest mi obojetne czy mamy na forum ludzi o niskim czy wysokim poziomie kultury, ale chyba poto jest PW by sobie na nim wymieniac korespondencje. Po co cale forum ma czytac jak rzuca sie miesem - toc wystarczy wlaczyc radio czy tv a tam nic innego nie ma tylko BLOTO.

Dajcie sobie spokoj i zamknijcie temat.

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

-> kaszanka7

Nie rozumiemy się... Ja się nie skarżę przed całym forum, ani też nie piorę publicznie brudów...

Chciałbym podkreślić, że tym wątkiem dałem tylko znak, iż na forum, podobnie jak w życiu codziennym pleni się prostactwo i chamstwo. I metodą jego zwalczania nie jest jego niezauważanie, przymykanie oczu na takie zachowania... Z tym trzeba walczyć, mówiąc NIE, głośno i wyraźnie, sprzeciwiać się np. upubliczniając podobną do w/w chamską prywatną wiadomość od troglodyty, który mi po prostu bezpodstawnie ubliża....

W innym przypadku chamstwo, prostactwo i brak kultury staną się normą i zaleją nas, to forum... Mało Ci tego prostactwa, chamstwa i wulgarności na ulicach, w sklepach, u lekarza, na drodze, w autobusie, wszędzie w przestrzeni publicznej? Chcesz jeszcze więcej, chcesz, żeby to stało się normą nawet tutaj?

k.

widzisz krzych

to ty dzisiaj odkopałes toporek wojenny, wiec teraz sam nim dostajesz, i bedziesz dostawał.

zygac mi sie chce i płakac na te twoje załosne wykręty,

chociaz niestety nie jestem z samoobrony, i nie rozumiem języka twojej partii. wybacz.

a na ławce przed blokiem to zapewne ty sie wychowałes.

albo pod taka ławka cie znaleźli, cholera cie wie.

chcesz bluzgac, masz PW, a ty wciaz zasmiecasz forum. jestes jedyny w swoim tępym rodzaju.

andrew

szkoda ze nie zwróciłes uwagi kto dzisiaj bez zadnego powodu w chamski sposób wszczął tą całą awanture. szkoda. poszukaj wątku o cd denona, alpha processing.

-> ganzz_gut

Widzisz, ja mógłbym wcisnąć "ignora" przy np. koledze denon.dcd.2560 i mieć "niby-święty spokój". Ale przecież po wciśnięciu "ignoruj", on nie zniknie.... Wręcz przeciwnie, nadal będzie rozpleniał na forum to swoje chamstwo, prostactwo i cwaniactwo, tyle tylko, że ja nie będę widział. A ja nie chcę zachowywać się jak dziecko , które myśli "jak mam zamknięte oczy i nic nie widzę, to oznacza, że mnie też mnie nie widzi"; ja chcę żeby tych prostaków bez krzty kultury osobistej tutaj wcale nie było, żebym nie musiał się tu z troglodytami wcale spotykać. I tylko a może aż tyle wymagam... I dlatego nie wcisnę "ignora", dlatego będę czytał, co taka patologia ma światu (czyli także mi i Tobie) do powiedzenia...

Bo - pamiętaj ganzz_gut - jak nie będziesz się interesował patologią, to w końcu patologia zainteresuje się Tobą!

k.

krzych,

mój najdrozszy przyjacielu, chciałbym cie poinformowac ze za radą forumowicza Ganz gutt od tej pory twoje puste wpisy i bajeczki na mój temat nie beda juz dla mnie widoczne. jestes JEDYNYM, którego ignoruje n tym forum, niech to o czyms swiadczy.

pozdrawiam gorąco ciebie i twoją zniszczoną przez chorobe głowke.

Obaj zachowujecie sie jak dzieci... A donoszenie tez nie nalezy do kulturalnych zachowań. Nie znacie sie osobiscie, wiec całkowicie nie rozumiem tej sytuacji. Moze i denon.dcd.2560 nie jest poliglotą, ale nie wierze, ze Krzychu Ty jestes bez wad, wiec daruj sobie... Wazne ze denon.dcd.2560 zna sie na temach jakie sa poruszane na tym forum i sporo wnosl do tego forum w bardzo konkretny i zwięzły sposób. Poza tym wiele osób nie ma nawyku pisania polskich znaków, wiec to też powinienes sobie darować... a PW to znaczy jak nazwa wskazuje prywatna wiadomość, wiec mogłeś ja zachowac dla siebie...

>krzych

...nie jednego cdka razem osłuchaliśmy ;-) dlatego powiem ci od serca, że chyba nie warto podejmować tej walki, bo jak powiedział mój kolega - wygrać z chamstwem masz takie szanse jak pokonać komary nad biebrzą... Tym bardziej, że w swym orężu wykorzystujesz te same metody co zwalczany przez ciebie denon. To trochę tak jakbyś leczył dżumę cholerą.

-> denon.dcd.2560

Ty jesteś takim typem, że jakbym nie chciał Cię ominąć, to wciąż coś tam szumisz z tej ławki pod blokiem w Legnicy, czy Zgorzelcu, siedząc z ekipą ziomów w 20-letnim tjunjgowanym i malowanym na oczojebny róż BMW "trójce" z przeklejonym znaczkiem M3, planując kolejny wypad do Reichu na jumę...

Trochę wam się gadka nie klei, ale przecież to sub Pioneera łomoce wasz ulubiony gangsta rap... Ale i tak role macie już podzielone, teraz tylko spalicie wieczornego blanta, do fury i na bahna, co nie?? Sądząc po Twojej ksywie - kradniesz elektronikę.... i AGD, przyznaj się - suszarki do włosów i lokówki też ;-) Dziewczynie na walentynki przywiozłeś nawet depilator.... Tylko, że bidoku - jak piszesz w swoim "o mnie" - kobity znaleźć nie możesz, tylko sprzęt audio Ci pozostał na pocieszenie tym łez padole...

Powiedz nam, tu na forum, skąd ta ksywa? Jaka jest jej geneza? DCD-2560 to dość stary model Denona, nie ma go w niemieckich MM i Saturnach, poza tym jest dość duży - za pazuchą dżinsowej kapoty ani w nogawkę dresu Nike się nie zmieści... Pewnie masz ją dlatego, że po raz pierwszy ukradłeś takiego rupiecia Turkowi na flohmarcie... Zgadłem, prawda?

I tak można do rana Twój prosty życiorys przygranicznego szmuglera opowiadać... tylko ja lubię konkretną gadkę.... Posłuchaj mnie teraz uważnie, bo będę mówił p o w o l i o r a z D U Ż Y M I L I T E R A M I...

PROSZĘ, NIGDY, ALE TO NIGDY NIE NAZYWAJ MNIE SWOIM PRZYJACIELEM, nawet w miałkiej gadce na tym forum.

k.

Krzychu bajkopisarzem może zostań... Chyba nie jest jeszcze za późno... masz jakies problemy oprocz tego tematu czy sam lubisz sobie takowe stwarzac? Sub Pioneera? Gangsta Rap? Dresy Nike? Olaboga człowieku opanuj sie i luzuj swoje portki, (reeboka) O ironio...!

No, dobra, idzie noc, trzeba się streszczać...

Odeszliśmy na moment od tematu wątku, a raczej jego IDEI - to słowo podkreślam! Chodzi mi w tym wątku o IDEĘ wyplenienia chamstwa z forum audiostero.pl

Kolega denon.dcd.2560 był tylko exemplum, on się akurat napatoczył w historycznym - jak się okazuje - dla forum momencie i ilustruje nam pięknie (o, jak się nawet stara!) takie właśnie przaśne, proste, niczym nie skażone chamstwo...

Więc kto jest za tym, żeby takie własnie i temu podobne chamstwo z forum wyplenić proszę wpisywać się pod tą listą ->

# CHAMSTWU SPRZECIWIAM SIEM SIŁOM I KULTUROM OSOBISTOM:

1. krzych

2.

3.

itd...

A kto z Forumowiczów nie jest tego zdania i uważa, że między chamami jest mu dobrze, niech nie zabiera głosu. Bo i po co?

k.

p.s. A kiedy i co powie nam wszystkim Lukar?

-> Funkee

Jakbyś nie zrozumiał, to ja w krótkich żołnierskich słowach poprosiłem denona.dcd.2560 o to, by nigdy nie nazywał mnie swoim przyjacielem.... Przekaż mu to proszę przy okazji, jak się będziesz nim widział, czy słyszał, będę niezmiernie zobowiązany...

I zauważ, że nie walczę z wiatrakami tylko z chamstwem na forum, a to zasadnicza róznica...

Don Kichota czytałem dalej, niż kilkanaście lat temu i już nie chce mi się wracać do takich lektur. Mam za mało czasu w życiu.

k.

krzych

wez sie uspokoj czlowieku

co ty swieta wojne krucjate prowadzisz

unosisz sie honorem jak male dziecko ile masz lat? a jak nie jestes dzieckiem to chyba masz jakies problemy personalne

jak wedlug ciebie denon jest chamski to sie do niego nie odzywaj i go ignoruj, twoje slowo nie jest swiete

nikt cie nie prosi abys na sile pomagal

w watku o doborze kolumn, jasno denon powiedzial ze chce propozycji, i wielokrotnie mu na sile probowales wmusic pojechanie i sluchanie, jak nie chce to niech nie slucha, jego sprawa co ci do tego

daj se siana i fajrant, poza tym nikt cie nie prosi o wielkie akcje przeciw takim czy siakim uzytkownikow, ponownie - ktos ci sie nie podoba - olewaj

aha i nie zasmiecaj dzialu stereo bo ten watek nie ma nic wspolnego

Ech Krzychu smieszny jestes... Współczesna młodzież jakbys zaczął sie produkować odpowiedziała by Ci "Twoja Stara"

Mow co chcesz ja odlaczam sie od tematu, bo malo mnie obchodzi, a to co mysle juz zdazylem napisac

I co? Nikt więcej się nie wpisze??? Nie wierzę... ;-)

# CHAMSTWU SPRZECIWIAM SIEM SIŁOM I KULTUROM OSOBISTOM:

1. krzych

2.

3.

itd...

-> Canti,

Należy Ci się drobne wyjaśnienie: to jest MÓJ WĄTEK i robię w nim to, co mi się podoba i jest zgodne z regulaminem forum. I nie krucjatę, tylko chama spotkałem na swojej drodze, więc przestrzegam przed nim innych Forumowiczów. I kropka.

-> Lukar,

koniec wygłupów, przerzuć proszę ten wątek na bocznicę. I tak go pewnie przy okazji przerzucania zamkniesz, znając Twoje pomysły... ;-D

k.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.