Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze ( jestem laikiem :) )

wiesio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

być moze niedługo przyjdzie czas na zakup sprzętu grającego stereo. i tak na wydanie beddzie to kwota około 500-600zł ( wiem że teraz płaczecie ze śmiechu :P) ale wieksza kwota raczej nie w chodzi w gre bo nie zakładam klubu . no właśnie z pewnością szukłabym sprzętu który da mi głośny, czysty bass bo bede słuchał głównie muzyki elktronicznej, techna i klubowej. chce żartem mówiąc aby dech zaparło mi w piersiach w moim 18 metrowo kwadratrowym pokoiku. Co mi polecacie. ?? wzmacniacz to chyba byłby Diora WS504b - tylko coś tam słyszałem że trzeba wymieniać jakieś sprężynki czy cuś...mówie o tym bo kompletnie nie znam sie na elektronice. no iwłaśnie nie chciałbym nic przy tym sprzęcie grzebać żeby ie popsuć i pytanie czy po zakupie takiego wzmacniacza trzeba wymieniać?? no i kolejne to głośniki- chce żeby były dosyć mocne ( razem żeby miały 150-do 200W mocy muzycznej) myśle że to chyba wystarczy żeby w tym pokoju popękało szkło :P joke. no ale bez żartów jakby można było kupić mocniejsze głośniki w tej cenie które by pieknie i czysto grały to ja sie nie gniewam. znalazłem jakie takie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale czy to warto?? czy lepiej zainwestować w coś polskiego? poradźcie mi bo nie chce porzepłacać i popsuć jak kupie coś co nie bedzie sze sobą ładnie grało... z góry wszytskim piknie dziekuje :)

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/31398-pomoc-w-wyborze-jestem-laikiem/

PS: nnie chce zestawu przy którym odkręcenie volume na 1/3 oznacza charczenie i koniecznośc przyciszenia....jednym słowem na koniec chce czegoś mocnego jak na możliwości mojego budzetu i czystego w graniu :) pozdr5awiam

PS: nnie chce zestawu przy którym odkręcenie volume na 1/3 oznacza charczenie i koniecznośc przyciszenia....jednym słowem na koniec chce czegoś mocnego jak na możliwości mojego budzetu i czystego w graniu :) pozdr5awiam

aha ta moc 200W to chodizło mi o znamionową tzn RMS. aha i propunujcie też inne wzmacniacze jesli lepsze w tej cenie.

hmm no ironie rozumiem ale może trza było podejść inaczej do sprawy... wiem że troche przesadzam ale np coś takiego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie wiem czy to może być pod względem parametrów ale chyba można w właśnie coś skompletować wydaje mi się niezłego jak na początek za niewielką cene...... nie podchodździe to mojego tematu z takim pogardzeniem czy czymś tam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli potrzebujesz czegoś mocnego za małą kase poszukaj jakiś starszych Altusów po regeneracji, wiem, że glośniki po regeneracji nie grają tak jak oryginalne ale miałem okazje słuchać Altusów z 25cm basem po naprawie i łupnięcie to miało mocne. Takie kolumny możesz spokojnie dostać za jakieś 200-300 zł tylko musisz cierpliwie szukać żeby nie trafić na jakiś bubel i unikaj tych z tubowym wysokotonowcem, bo to rzeżnia dla uszu. Co do wzmaki to na Twoim miejscu nie zastanawiałbym się i wziął to:

Ukryta Zawartość

napewno zagra o niebo lepiej od tandetnej, plastikowej diory.

Pozdro

Ukryta Zawartość

też przeglądalem altusy ale ceny są jednak spore. a wzmacniacz to jeszcze ktoś mi niedawno mówił że dobre i nawet nie drogie są firmy Teac. moze coś w takim stylu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

za taką diore co pokazałeś to nie dał bym tyle , już bym wolał diore ws 442 (chodzi o model jak w takiej wieży)

Ukryta Zawartość

trochę droższe a jest cały zestaw

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lepiej troszke dozbierac na coś takiego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem ten Denon to okazja, jest to w miarę swieży sprzęt z drugiej polowy lat 90-tych, ma fabryczne pląby i obsługuje pilota. W odrużnieniu od wiekowych wzmaków diory kondensatory raczej jeszcze nie powysychały ;) jedyny mankament to porysowany panel czołowy. Jeśli chodzi o polskie hifi to moim zdaniem skończyło się na poczciwym Radmorze, który do dziś potrafi zadziwić choć moim zdaniem do łupanki się nie nadaje ;)

tak tylko po co mam bulić kase w jakieś korektory , magnetofony i inne niepotrzebne mi rzeczy. z poczatku wzmacniacz chciałbym podłaczyć do kompa no moze jak coś dozbieraz to jakiegoś tam cd-ika kupie ale nie potzrebuje wierzy tylko wzmacniacz z głśnikami. nie jestem DJ-em. no właśnie tyle czytałem o tej diorze dobrego a tu sie okazuje że to nie takie cudo ( chyba że jeszcze ktoś sie wypowie). ktoś mi kiedyś proponował jeszcze głośniki Tonsli Perfect 150 i Tonsil

Scherzo. co o takich myslicie?

tak tylko po co mam bulić kase w jakieś korektory , magnetofony i inne niepotrzebne mi rzeczy. z poczatku wzmacniacz chciałbym podłaczyć do kompa no moze jak coś dozbieraz to jakiegoś tam cd-ika kupie ale nie potzrebuje wierzy tylko wzmacniacz z głśnikami. nie jestem DJ-em. no właśnie tyle czytałem o tej diorze dobrego a tu sie okazuje że to nie takie cudo ( chyba że jeszcze ktoś sie wypowie). ktoś mi kiedyś proponował jeszcze głośniki Tonsli Perfect 150 i Tonsil

Scherzo. co o takich myslicie? ..

no tak , kupa klamotów za 390 zł (5 elementów) mniej opłacalna od pojedyńczej badziewnej plastikowej diory za 240 zł.(czyli dodatkowo po okolo 20 zł za element)

Nie rozumiem takiego podejścia

chcesz mocny sprzet ?? to szukaj takiego

Ukryta Zawartość

tylko nie pisz że ma znowu za dużo bajerów.

podłączysz sobie 5 kolumien i Ci ten pokój rozniesie.

A jak to też nie to kup tą diore za te 240 zł i szalej ...........

Ukryta Zawartość

nie no sorry ale japisałem o tych zbednych "duperelach" które sa mi niepotrzebne po spojrzeniu na ten zestaw technicsa. dlatego tak napisałem. ok wyjaśnijmy coś jeszcze. moze ja też na poczatku to źle napisałem. ja nie chce rozsadzić tego pokoju ale chce żeby grało dośc głośno. wydaje mi się że chyba łaćzna moc w dwóch kolumnach jak bedzie 150W to w zupełności wystarczy na ten i tak niewielki pokoik. sory za błąd. ogólnie mówiłem że dyskotek to robić nie bede wiec zbedne mi były te 4 czy tam 5 kolumn. potzrebuje taniego, dobrego i w miare możliwości dosyć głośnego zestawu ok?

nie no sorry ale japisałem o tych zbednych "duperelach" które sa mi niepotrzebne po spojrzeniu na ten zestaw technicsa. dlatego tak napisałem. ok wyjaśnijmy coś jeszcze. moze ja też na poczatku to źle napisałem. ja nie chce rozsadzić tego pokoju ale chce żeby grało dośc głośno. wydaje mi się że chyba łaćzna moc w dwóch kolumnach jak bedzie 150W to w zupełności wystarczy na ten i tak niewielki pokoik. sory za błąd. ogólnie mówiłem że dyskotek to robić nie bede wiec zbedne mi były te 4 czy tam 5 kolumn. potzrebuje taniego, dobrego i w miare możliwości dosyć głośnego zestawu ok?

nie no sorry ale japisałem o tych zbednych "duperelach" które sa mi niepotrzebne po spojrzeniu na ten zestaw technicsa. dlatego tak napisałem. ok wyjaśnijmy coś jeszcze. moze ja też na poczatku to źle napisałem. ja nie chce rozsadzić tego pokoju ale chce żeby grało dośc głośno. wydaje mi się że chyba łaćzna moc w dwóch kolumnach jak bedzie 150W to w zupełności wystarczy na ten i tak niewielki pokoik. sory za błąd. ogólnie mówiłem że dyskotek to robić nie bede wiec zbedne mi były te 4 czy tam 5 kolumn. potzrebuje taniego, dobrego i w miare możliwości dosyć głośnego zestawu ok? tylko chodzi o dpbarnie sprzętów. czasai dobra 150W zagra chyba lepiej od 300W

witam. za 700 zł sprzedam Ci miniwieze panasonica PM SD 71. idealna. uzywana około 1,5 roku. gra ciepło, przyjemnie, nawet słychac bas. nie jest tak miekki ale za to szybki i nie dudni. posiada zmieniarke na 5 płyt, tuner cyfrowy !! oraz wejscie na karte SD. wiec mozesz zgrywac utwory z CD. rewelacja za te pieniądze !!!!!!!!!! kontakt: [email protected]. dodam jeszcze ze pomieszczeniu do 15m2 sprawdza sie.

150 ?? jeśli to będzie prawdziwe to gałki nie przekręcisz nawet do godz. 11 - ja mam 2X45 W i w pokoju 3.5m x 5.5 m nie jestem w stanie dać głośniej niż na połowę - a lubie czasami zdrowo a to bardzo zdrowo poszalec,szczególnie jak jest transmisja z dyskoteki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.