Skocz do zawartości
IGNORED

chetnie pozycze / zaprosze na odsluch

rafko

Rekomendowane odpowiedzi

Analogicznie do innych watkow zakladam watek, w ktorym mozemy pisac prosby checi odsluchu roznych klockow, kabli, elementow itd... u siebie w domu.

Czesto zdaza sie przeciez tak ze chcemy przed kupnem odsluchac cos u siebie w systemie, a okazuje sie ze ktos to ma i mieszka niedaleko.... i o ile wiele klockow mozemy pozyczyc ze sklepu, to np. sprzet DIY/ wkladki gramofonowe/ lampy itd. juz nie....

Ja np. teraz chetnie posluchalbym jakis lamp typu 6L6 - czy warto wymieniac i ewentualnie na jakie.... Czy posiada akurat ktos z Warszawy takie lampy, z ktorymi moglby wpasc do mnie na kawke??? ;-))))

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/31342-chetnie-pozycze-zaprosze-na-odsluch/
  • 3 tygodnie później...

-> rafko

Z wygrzanych mam DDRowskie EL34 RFT i sowieckie 6P3S-E; w wikend mam dostać jeszcze nówki sztuki nieśmigane NOSy 6P3S, pewnie zaaplikuje je sobie we wzmaka na wygrzanie ;-)

Możemy się jakoś umówić na privie, któryś z kompletów lamp bedę miał wolny... ;-D

k.

-> rafko

wolny będzie kwartet EL34 RFT (które grają teraz ;-) oraz 6P3S-E (leżą sobie w pudełku); "zwykłe" 6P3S dopiero dziś kupiłem, a dostać mam podczas wikendu... I z tydzień trzeba będzie je powygrzewać, więc nie będą jeszcze do wypożyczenia... Dogadamy się jakoś ;-D

k.

• 3 miesiące później...

6L6 to bardzo zacna lampka: pentoda, pośrednio żarzona. Od 300B czy 350B (o niebo więcej da ustawienie punktu pracy) dzielą ją galaktyki.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Mogę się do kogoś wprosić (na terenie Krakowa) pod koniec przyszłego tygodnia kto ma ochotę posłuchać sobie jak grają słuchawki ShureE4c, AKG K701, Sony MDR7508HD Dobrze by było jakby urzadzenia napedzajace i wzmacniacze były na jakimś przyzwoitym poziomie może bedzie wiecej chętnych ? i ciche pomiestrzenie gościnne na to pozwoli

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jako IC spróbuj Tarę AIR1, głośnikowe mogą być RD, ale spróbuj pojechać po całości i wypożyczyć SPM, albo coś z nowej linii nordosta. Koniecznie bi wiring.

Przed testem, zaznacz sobie, jak są założone firmowe zwory w kolumnach.

Ciekawe może być też wypróbowanie versusa.

Posiadam słuchawki Grado SR60 i CD Harman/Kardon HD 740, chciałbym sprawdzić jak grają ze wzmacniaczem słuchawkowym dowolnej w sumie klasy. Sam chętnie udostępnię swoje skromniutkie zabawki. Miejsce to Piła, ewentualnie Poznań ale to większa dla mnie wyprawa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.