Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki z mikrofonem

HerrWolf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Osatnio poluje na jakies dobre sluchawki z mikrofonem w cenie do 300 zl. Sluchawki mialyby sluzyc glownie do sluchania muzyki i prowadzenia rozmow glosowych. Chicialbym aby posiadaly dosyc dobrej jakosci mikrofon, ktory nie generowalby szumow i piskow gdyz nie wykluczam w przyszlosci nagrywania amatorskich aldycji. Najodpowiedniejszym wyborem jak narazie wydaja mi sie sluchawki Sennheiser PC-160. Doradzcie cos prosze.

https://www.audiostereo.pl/topic/31320-s%C5%82uchawki-z-mikrofonem/

Kiedyś też się tak biedziłem z takim motywem.

Były takie słuchawki Beyerdynamic,a z mikrofonem, ale nie wiem czy jeszcze je produkują (DT-coś tam). Bardzo fajne.

Co do Twojego obecnego wyboru to porównaj z Creativami HS-600, są bardzo podobne jak wybrane przez Ciebie Sennheiser,y. Te Creativy mogą się okazać równie dobre za dwa razy mniejszą kwotę. Trochę naciąganie te Seny wyglądają (ale przyznam, że ich akurat nie słuchałem).

Chruper

Wielkie dzieki Chruper.

No wlasnie trudno jest cos wybrac kiedy czlowiek sie na tym kompletnie nie zna. No i te parametry sluchawek i mikrofnow wszedzie sa bardzo zblizone. Dlatego ja moge sie sugerowac jedynie marka i cena. Co prawda staram sie czytac recenzje ale bardzo malo jest takich naprawde rzetelnych, ktore napisane bylyby przez ludzi ktorzy maja na ten temat odpowiednia wiedze. Trudno mi jest rowniez przetestowac gdzies ten sprzet. Im wiecej czytam o tych Sennheiserach PC-160 i jemu pokrewnych tym bardziej sie rozczarowywuje. Zaczynam sie wogole zastanawiac czy za te pieniadze mozna kupic przyzwoite sluchawki z mikronem. No a moze lepiej kupic narazie sam mikrofon a sluchawkami zajac sie potem? Tylko taki mikrofon musialby byc bardziej czuly ze wzgledu na odleglosc od zrodla dzwieku wiec pewnie wymagalby rowniez jakiegos wzmacniacza prawda?

>No a moze lepiej kupic narazie sam mikrofon a sluchawkami zajac sie

>potem?

To już imho znacznie lepsze rozwiązanie.

Czy w ogóle są jakieś dobre słuchawki z mikrofonem? bo ja mam wrażenie, że nie...

No to podajcie jakis przyklad dobrego mikrofonu do konferencji i nagrywania glosu (rozmow - zadnego tam spiewu). Cena mysle okolo 150 zl aczkolwiek za cos dobrego moglbym jeszcze doplacic. No i najwazniejsze zebym nie musial do tego mikronu krzyczec. Czyli pewnie bedzie potrzeny jakis wzmacniacz mikrofonowy jak sie domyslam. Kolejny wydatek czy moze sie myle?

Mikrofon dynamiczny możesz podłączyć bezpośrednio do karty dźwiękowej i żaden preamp nie jest potrzebny. Mikrofony pojemnościowe są zazwyczaj zasilane fantomem i do nich potrzebny jest preamp lub prosty mikser.

No jak mus to mus a byle czego nie chcialbym kupic. Mysle, ze mixer nie bedzie mi potrzebny bo zadnych dodatkowych zrodel nagrywania nie przewiduje. Wystarczy chyba zwykly przedwzmacniacz. Widzialem juz za nieco ponad 100 zl jakis, np ten:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mikrofony dynamiczne maja ponoc lepszy stosunek ceny do jakosci nagrywania wiec ceny mikrofonu nie bede musial chyba podnosic. Najwazniejsze jest teraz dla mnie to aby ktos potwierdzil czy faktycznie mikrofony dynamiczne nie nadaja sie do nagrywania glosu z odleglosci 0,5-0,75 m.

Dziekuje za pomoc i czekam na dalsze porady.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.