Skocz do zawartości
IGNORED

ODTWARZACZ CD DENON 700AE & MARANTZ 7001

kapibara

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję w najbliższym czasie zakup odtwarzacza CD. Mam na uwadze dwa modele DENON DCD 700AE ORAZ

MARANTZ SA 7001. Który model jest ciekawszy? Zaznaczam, że odtwarzacz ten będzie grać z amplitunerem ONKYO TX 8211 albo ze wzmacniaczem Denona, którego zamierzam kupić niebawem na allegro - modele PMA 560 lub PMA 860.

Ma to grac z kolumnami JBL E30.

Co o tym zestawieniu powiecie, może macie jakieś uwagi, propozycje?

https://www.audiostereo.pl/topic/31315-odtwarzacz-cd-denon-700ae-marantz-7001/

No właśnie... 7001 kosztuje ponad 2tys, a 700 niecale 1,5tys.

Poza tym, skoro jestes gotów wydać na cd ponad 2tys, to kupowanie wzmacniacza za niecały 1tys jest chyba trochę baz sensu... taki budzet (czyli 3tys) mozna lepiej podzielic, zeby uzyskać lepszy dzwięk.

Żaden z powyższych modeli nie jest wart wydanych pieniędzy. No chyba, że musi to być budżetowa nówka.

Za 1000 zł można mieć CD z przetwornikiem A.Stelmacha, który konkuruje z CD za 3-5K. Warto więc się zastanowić. Koszt przeróbki CD to jakieś 800 zł (przetwornik + nowy zegar do CD), do tego trzeba dokupić jakiś CD na allegro za 200 zł. A gra to pięknie: przestrzennie, bardzo detalicznie (słychać dużo więcej niż na budżetowych CD), z bardzo dobrą kontrolą basu. Oczywiście z zachowaną równowagą tonalną. Wysokie nie są syczące. Jedyna wada - kiepsko wypadają źle nagrane płyty.

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Piopio z cala pewnoscio znasz chorobe ktora nazywa sie audiofilizm. Powiedz mi czy czesciej jesli ktos cos sprzedaje to na 1 miejscu wymienia to ze sprzet jest bez przerobki, czy tez pisze ze ktos go ,,macal''. Czy jak ktos szuka sprzetu to pisze - ,,poszukuje go po tuningu'' czy raczej woli sprzet nowy. Mysle ze przyjdzie czas ze kolega cos sobie kupi, poslucha i sprzeda by kupic cos nowszego.

Pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Machidiel, 31 Sty 2007, 12:08

>Ten TU-1500AE warty grzechu? Zadowolony jesteś z niego? Pytam bo szukam tunerka...

Jestem zadowolony , przeczytaj dział opinie tam jest recenzja innego użytkownika.

wiem, że nie jestem w temacie, ale mimo wszystko prosiłbym jeszcze Badyla o krótką charakterystykę tego tunerka. W powyższej recenzji w zasadzie nie ma nic o jego brzmieniu. Recenzent skupił się w zasadzie tylko na wyglądzie i pewnych elementach wyposażenia.

A na temat: CD Denona DCD700AE mam, ale nie porównywałem z Marantzem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.