Skocz do zawartości
IGNORED

Lampy 6N3,gdzie kupić?

El

Rekomendowane odpowiedzi

Naprawde???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam ostatnio widziałęm na allegro bodajże te piekność ;)

Allegro jest jak na razie jednym z lepszych miejsc do zaopatrzenia sie w NOS-y radzieckie dopuki nie wyczerpia się zapasy, najlepiej wziąść od kogoś kto ma tego całe kartony.

Pozdrawiam Romek

Podałeś link do zwykłej duo-triody, mało u nas popularnej, odpowiednika np. 5670. Jest to zretszą niezła lampka, używałem jej w preampie produkcji ukraińskiej Phase, gdzie stanowiła bufor o wyjściu katodowym przy impendacji ok. 300 omów. Co ona ma wspólnego z 6N3 poza trzema pierwszymi czcionkami na bańce? Nie pisałbym tego wszystkiego, gdybyś wcześniej nie na mnie nie prychnął.

nie chcę zakładać nowego wątku - dlatego tutaj - gdzie kupić 6s45p. Kiedyś widziałem na forum, że ktoś zamierzał kupować różne lampy w Rosji ale już nie pamiętam namiaru na to źródło.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

super, bardzo dziękuję

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

6N3 to chińskie triody które pracują w stopniu wyjściowym mojego odtwarzacza cd,chciałbym mieć coś na zapas na wszelki wypadek.W USA zastępują je lampami NOS,które poprawiają dźwięk.Czy ktoś wie jakie to są modele(dokładnie) i gdzie je dostanę?

zamiennikow niet bo pinologia inna niz znane. Ladnie sie wpakowales. Zamiast raz dzienniese wymienic no moze czesciej to moze se tylko pomarzyc. Zmian opodmian zamian ...................... nie bedzie i twoje zycie bedzie nudne!

wiec jest lampa o innej pinologi od typowych ecc. Wzmocnienie ma to 35 wiec jest podobna do ecc88 ale ecc88 ma mniejsza reaktancje wewnetrzna bo 2500 zamiast 6500 om. Wiec wymiana prosta nawet z przejsciowka bedzie trudna. jak juz pisalem prymitywna wymiana lampy na inna zawsze prowadzi do zlego punktu pracy i dupa. Ale prymitywy musza wykonywac te ruchy wymienne...................

seniczu drogi!

Jezeli ktos ma ochote wymienic lampki w swoim wzmacniaczu to co Cie to boli? Robi to za wlasne pieniadze.

Odnosnie prymitywa, jak tam Twoja naswietlarka z fotoplotera?

Jak sie ochloniesz troche od ziol napisze Ci jak przerobic skanera padnietego zeby byla swietna naswietlarka do plyt.

Chcę mieć lampy na zapas ,ale bez przeróbek o tych samych parametrach,pytam o inne gdyż oryginalnych nie mogę znaleźć,a nikt nie napisał gdzie je kupić.Potrzebuję porady bo się na tym nie znam, a zostaję nazwany prymitywem co wykonuje ruchy wymienne.Przykre.

to byl zart. Kupic to mozna tylko na stronach handlarzy z Chin. A co do naswietlarki to znalazlem tania i dobra firme w Polsce na pcb i nie musze sie meczyc.

No tak jak padna te orginaly w tym cd to na co by tu wymienic? Jak padna to zastanowimy sie. Format cd i tak zniknie predzej niz sie te lampy uszkodza.

Cze

Bodajze na stronie chinskich wzmakow Dareda jest napisane ze lampa 6n3 (duo trioda) to to samo co lampa 5670 Podobne info mozna znalesc rowniez na stronach A/V w recenzji wzmaka TAC EL34 A wiec idac tym tropem wydaje mi sie ze lampe chinska 6n3 moze byc zastapiona faktycznie radziecka 6n3p Podkreslam wydaje mi sie

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.