Skocz do zawartości
IGNORED

kino do 3000 zł

staszek

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam dylemat przy zakupie sprzętu i proszę o pomoc. Mam pokój ok 25m2 chce wydać do 3000zł na cały zestaw 5.1 ze wzmacniaczem AV. Poczytałem troche opini na forum i dalej niewiem. Napoczoczątku chciałem kupic kode 702 ale po wielu opniniach na teamt kodyt odeszłem od tego zamiaru.kieruje sie w strone onkyo a dokładnie tego zestawu tylko ze z sub.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

myślałem tez o pinierze 516 i harmanie ale cieżko mi to do kupy pozbierać . Pragne wykorzystac do kina i do muzyki. Prosze o rade obytych i osłuchanych w sprzecie kolegów z góry dziekuje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/31140-kino-do-3000-z%C5%82/

moim zdaniem jezeli chodzi o kwote 3000zl na caly zestaw to raczej sugerowalbym sie wygladem zewnetrznym bo w zestawach niskobudrzetowych niema wiekszych przepasci:)))).osobiscie zastanowilbym sie nad yamaha ,pioneerem ,sony odpada

Witam, może i też nie jestem audiofilem, ale dobry na wyzszym poziomie zawsze mi sie podobal. Ostatnio sam mialem niezle przeboje przy kupnie sprzetu w cenie wlasnie 3 tysiecy. Przesluchalem sporo sprzetow. No i wszystko co bylo w koncu fajne przewyzszało moje możliwości finansowe. Opisze cos o sprzecie w cenie koło 3k

Co do Kody to akurat tych glośników nie przesłuchałem, a tylko dlatego że widziałem jak wyglądają, źle!! Co do tego linka co podałeś, sprzęt na prawde na poziomie, grał fajnie ale te głośniki co M-audio nie są najlepszymi, to już na prawde dużo lepiej ten zestawik sprawował się z Quadral Quintas 500, cena 3050zł (ceny salonu). Quintasy postanowiłem porównać z Jamo 606, bardzo ładne z wyglądu, ale nadają sie do techna słuchanego bardzo głośno, a do mojego rocka, metalu, czasem muzyki klasycznej odpadły totalnie.

Co do np. Rubicon RT26 jakoś sobie grały, bardzo ciepło i spokojnie, nawet fajnie. Ale brakowało im wigoru przy głośnym słuchaniu, po prostu przestawały grać czysto. Zdanie zmieniłem totalnie jak usłyszałem Wharfedale Crystal 40, na Onkyo 504 (lub 603) i DVD 404, powiedzmy że dla ucha nie audiofila różnicy nie ma przy 504 i 603, (w przypadku Jamo 606 różnica była). Dopiero Whafedale zagrały tak jak chciałem, czysto, wyraźnie, nawet przy głośniejszym słuchaniu. Sporo basu, dużo środka, nienatarczywa góra. Jak dla mnie nadają się do różnych rodzajów muzki i radzą sobie całkiem dobrze. Niestety cena, aby zmieścić się w 3000zł, zrezygnowałem na razie z DVD i kupiłęm amplituner 603 i crystale 40, ale bardzo dobre połączenie osobiście polecam. Co nie oznacza że dla prawdziwego audiofila będzie to szmelc.

Przesłuchałem też inne sprzęty takie jak Denon 1306 na Magnatach, za chyba 4tyś, jak dla mnie to robił tylko hałas, a mało grał, brakowało wigoru w tym. Podobnie słabo grały wszystkie sprzęty reklamowane w cenie 1.5 tys w tesco, media markt, hałasu potrafiły narobić i to sporo.

Tak więc rada taka jak dają wszyscy z tego forum, najlepiej podejść do sklepu audio i wybrać to co najbardziej wpadnie nam w ucho. Ja tak zrobiłem i była to właściwa decyzja, bo chciałem kupić coś z czego teraz chce mi się śmiać. Jedynie jak sobie przypomnę różnice w cenie to mi nie do śmiechu. Ale i tak dzięki.

Życze miłego szukania.

dzieki za wyczerpijąca odpowiedz. zastanowie sie nad tymi crystalami 40. chyba tez narazie daruje sobie sub i dvd a kupie tylko wzmacniacz i głośniki.te onkyo 504 to chyba pedzie dobry wybór a co do głośników to jeszcze szukam. Tylko mieszkam w okolicy wałbrzycha i niestety nieznalazłem sklepu audio z prawdziwego zdarzenia gdzie można posłuchać przed kupnem a nie kupowanie kota w worku. MOże ktos zna jakiś sklep w okolicy wałbrzycha lub może we wrocławiu. chetnie sie tam wybire

dzieki serdeczne i pozdrawiam

Co do Wałbrzycha to nie wiem, ale we wrocku jest coś na pewno, akurat to nie moje tereny, ale wpisz w google Wrocław + sklep audio i na pewno się coś znajdzie. W Wałbrzychu też na pewno coś jest, poszukaj po necie sklepów. Ja tak zrobiłem znalazłem kilka w tym 2 fajne podjechałem i się opłacało.

Co do tego Diamond 8,4 to już całkiem inna półka cenowa. Warto przesłuchać razem z Crystal 40, czy innymi głośnikami, bo niekoniecznie musi być duża różnica odczuwalna jeśli chodzi o dzwięk (ale to moja opinia), szczególnie jak się nie jest audiofilem.

Hm, na Twoim miejscu przemyślałbym taką rzecz:

Yamah rxv-459 + Zestaw Mission z serii m33 (fronty + satelity + centralny).

Przy uwzględnieniu ostatnich "promocji" wyszłoby "nieco" ponad zakłady budżet (około 3,5k) ale myślę, że warto by było dołożyć niż kupić coś co tylko będzie groźnie wyglądać...

Z drugiej strony nigdy takiego zestawu nie słyszałem, ale biorąc pod uwagę "opinie" jaka krąży o tych kolumnach i o tym ampli (aczkolwiek opinia o ampli to raczej wynik prasowy - także ostrożność wskazana) zgaduję, że mogłoby to mieć sens. Jeśli jesteś z Wawy to Missionów posłuchasz np w Studio Pro (www.studiopro-hifi.pl).

• 1 miesiąc później...

mareo moglbys mi powiedziec czy miales mozliwosc kupienia tych Wharfedale Crystal 40 samych frontow czy tylko w zestawie? sluchalem tych kolumn tez mi sie podobaja ale nie moge ich dostac, ze wzgledu na to ze sprzedaja wszedzie w zestawach

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.