Skocz do zawartości
IGNORED

Z deszczu pod rynnę...

opteron

Rekomendowane odpowiedzi

No to dzięki uprzejmości pewnego Pana, dotarł do mnie dzisiaj zestaw Adcom-a. Na razie tylko podłączyłem i tak jednym uchem wlatuje drugim wylatuje, jeszcze zmęczony po pracy jestem. Ale pod wieloma względami zaczyna się podobać. Przynajmniej nie ma problemów z wysterowaniem P20, wysokie gładziutkie i ten baaaaasik :-) Gorzej z przestrzenią ale powiedzmy sobie szczerze co tutaj baltlaba pobije?

pzdr.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

jeżeli chodzi o baltlaba to mam odmienne zdanie, słuchałem lampki na 300B i jakoś przestrzeń była lepsza po stronie tego pierwszego... Widzisz, daj baltlabowi dobre obciążenie to się odwdzięczy jak mało co...

A bo nie należy generalizować. Wzmacniacze na 300B sa dość upierdliwe i nie z każdymi kolumnami zagrają dobrze, o czym zresztą chyba wiesz.

Bierz baltlaba do bagażnika i wal do mnie, mam do dyspozycji trzy różne lampowce i dużo kolumn, to sobie poporównujemy.

McGyver może i KT88 to jakieś wyjście, ale nie chcę lampy, u mnie sprzęt chodzi wiele godzin dziennie, jak nie ja słucham wieczorami to całe popołudnie mały siedzi i gra w gry, aż lubi też słyszeć co się dzieje to... lampa czy nie lampa chodzi nontoper :-)

Zobaczę, jak się nie zdecyduje na Adcom-a to sprzedam P20 i będę szukał "normalnych" głośników...

Jak jest z Proac 2.5, trudne do "ciągania" są?

Wiem też że słabym ogniwem zestawu jest pre, prosto pod końcówkę podpięte źródło gra rewelacyjnie! Tutaj już z brakiem wyrafinowania bym się nie zgodził :-)

ProAc R2,5 to nienajlepszy projekt, niezwykle trudno będzie z tego uzyskać jako-taką kontrolę basu. Prawdę mówiąc to ten woofer najlepiej nadaje się do skrzynki zamkniętej. Chcesz posłuchać takiej aplikacji? Zapraszam do mnie.

opteron, P20 są zdaje sie 4 ohm ?

Szkoda, bo zaproponował bym Ci klona Alepha5 - tylko nie wiem jak u Ciebie z majsterkowaniem ?:)

W zeszły weekend słuchalismy właśnie jego z klonami R2.5(powoli dochodzę do wniosku, ze kwestia kontroli basu z tego głośnika to w znacznej mieze kwestia wzmaka. Ludzie robia ten projekt, podłaczaja wzmacniacz za 4-5Kzł i kicha.

Jedyny tani wzmak, ktory slyszałem, ze radzil sobie z klonami R2.5 to Exposure - i tego mógłbys posluchać też z P20 w sumie)

KT88 jest świetna lampą, dynamiczną, fajny bas, perlista góra, tylko zdarzylo nam sie sluchać tranzystorowca(drakula rekina), ktory gra bardziej plastyczną i kolorową średnicą od tej lampy.

Baltlab slyszałem, ze jest fajnym wzmakiem, ale woli podobno obciązenia 8ohmowe(nie wiem ile te P20 w końcu mają?)

Moje typy dla Ciebie to Exposure z drugiej ręki i DIY:)

Albo srzedaj te P20 i kup Baltlabowi uczciwie 8ohm/ok.90dB kolumny.

Pozdrawiam

A może takie cuś:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

zwolennik łagodności

tez mimo ze chory i poopatulany dodam se4 grosze naprawiałem w swoim czasie tego nada(nie tego co jest na licytacjii) awaria polegała na poluzowaniu gałki głosnosci:)..goraco polecam znakomita solidna maszyna w srodku czołg.

Piotrek608 - no dobra, wiem, wiem, to jest sprzęt dla mnie, kiedyś sobie kupię cena jest na razie super, ale poniżej 5-6k chyba nie pójdzie...

lancaster a masz jakiegoś alepha na zbyciu? Co do exposure to nie jestem przekonany, czytałem że raczej wyrafinowania to nie ma on za grosz... no właśnie czytałem ale nie słuchałem!

Cholera motam się, bo chciałbym wykorzystać P20, ale z drugiej strony nie chciałbym stracić tego co oferuje baltlab, a te dwa się nie specjalnie lubią!!!

Jak ma ktoś coś fajnego to...

Wiesz co Grzesiu to ty moze napisz do człowieka legendy owianego pasja budowy alepha5 jest na tym forum człowiek nazywa sie "kozioł"...wiem ze ma wolny drugi koplet elektroniki do pasa...a to juz połowa sukcesu ..moze wy by sie dogadali jak polak z polakiem..co maja sie płytki marnować.

kozioł(Rafał) mi wpierxoli za ten wpis jako żywo.

Panowie, chodzi mi po głowie taka oto skromna integra :-)

Czy ktoś słyszał, czy ktoś wie?

Classe CAP 101

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Classe CAP 101

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Classe CAP 101

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Classe CAP 101

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

przepraszam za powielenie, jakoś samo się zrobiło, jeśli ktoś z adminów tutaj zaglądnie, proszę zrobić "cięcia" dzięki!

Osobiscie nie przepadam za Classé - drogie i malo muzykalne. Taki lepszy Denon. Zawsze laduje sporo energii ale takze brakuje urody w dzwieku. W polaczeniu z B&W 803 dalo silnie agresywny i trudny do wytrzymania na dluzsza mete dzwiek. No ale moze ktos tak lubi? Zas tego cuda na zdjeciu nie znam ale warto przesluchac przed zakupem. Ladne zas Classé sa, to przyznaje.

pzdrw

soso

• 1 miesiąc później...

Odświeżam wątek, bo problem jest z nim bezpośrednio związany. Miałem okazję kupić 3 m-czne, mało grane Volume 2 (ponoć grały 10 h) A że jak wcześniej wspomniałem, przymierzałam się do zamiany Mimasów (po co?) na coś innego, zrobiłem machniom... No i jak Opteron, po pierwszym słuchaniu opad szczęki, z bólu i goryczy. Kaj ta piękna scena, rześkość i dynamika , holografia w przekazie i dźwięk odfruwający od pierwszych nut z głośników? Jest inaczej. Mam wrażenie, że głośnik grają bez przestrzeni, czyli dźwięk wydobywa się punktowo, nie ma tej świeżości i dynamiki. Czy to kwestia tego, że faktycznie nie są wygrzane? A może jako mało wyrafinowany słuchacz, bardziej mi przypada do gustu konturowe brzmienie Mimasów grających bardziej efektownie średnicą i wysokimi? Cholera, Volume są 6 ohmowe, mają 91 dB ale mój wzmak to też nie ułomek. HK 690 ma moc, więc o co biega? Tak sobie myślę, że jak już coś fajnie gra, to najlepiej słuchać muzyki i jak najrzadziej zaglądać na to forum ;) Ech!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.