Skocz do zawartości
IGNORED

ABC Prezentacji-sklep intern./ekrany

mar2562

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś miał do czynienia z tą firmą ,chodzi mi o wiarygodność i rzetelność?

Swoją drogą mają niezłą ofertę cenową..Ekrany w dobrej cenie

ABC PREZENTACJI Małgorzata Skorzyńska

ul. Wspólna 41/22

00-519 Warszawa

https://www.audiostereo.pl/topic/30966-abc-prezentacji-sklep-internekrany/

Zamawiałem w tej firmie farbę Screen Goo .Miła obsługa,szybka dostawa- słowem zero problemów.Mogę polecić.Tak na marginesie.Jeśli szukasz ekranu to koniecznie rozważ ofertę Screen Goo.Jakość ekranu z tą powierzchnią jest naprawdę rewelacyjna.

wlasnie kupilem tam ekran projecta. Dzis dostałem. Mila obsluga. I odpis na kazdego emaila! Dla mnie to sklep godny polecenia. Ekran kupilem taniej niz gdziekolwiek. A za pobraniem kosztuje tyle co za przelew. Dlatego wybrałem opcje pobranie. Wysyłka UPS

Grisza

Napisz jaką wybrałeś farbę,mi wychodzi z testu że najbardziej będzie mi pasowała grey,choć zastanawiam się jeszzce nad Grey dalite,interesuje mnie jeszcze jak się maluje,jak z wydajnością,na stronce maja podane ze 500 ml powinno wystarczyć na 2,40m powierzchni(dwie warstwy)ja mam włąśnie taką ,więc powinno mi starczyć na styk, malując podkła,d duluxem pół litra spokojnie wystarcza na dwie warstwy,dlatego interesuje mnie konsystencja tej farby,czy malowałeś wałkiem ,czy pistoletem,jaką ma konsystencję ta farba?

Właśnie zamówiłem..przelałem kasę.

Ale trochę mnie zasmuciłeś..też kupiłem Projecte..240 Cinema Elektrol..elektryczny, właśnie dla tego aby sie mało marszczył..

Ponoć Projecty i tak są najmniej pomarszczone..a jaki Ty wybrałeś ?

tak jest pofałdowany:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Uuuuu... rzeczywiście pofałdowany. Niech powisi troche rozwinięty to może sie unormuje. Ja tak miałem z ekranem 240 - ale innej firmy, ręcznym, lata temu.

Kopyt - ta projecta jest elektryczna czy ręczna?

>Kopyt25

Mam projecte tyle, że ProCinema i jak ją rozwinąłem to też się troche zdziwiłem(i ten zapach, a właściwie smród farby). Spodziewałem się takich fałdów, ale raczej po co najmniej pół roku:) Fałdów nie widzę podczas projekcji więc mi nie przeszkadzają.

Następny ekran to albo zrobię sam (ScreenGoo), albo będzie ramowy. Na razie tak musi zostać.

Elektryczne mniej się fałdują od recznych. Bardziej stabilne i równomierne rozwijanie i zwijanie pomaga. Wiem z autopsji.

Ekrany o szerokości powyżej 240 cm bardzo trudno zmusić do perfekcyjnej płaskości. Mówię o ekranach poniżej 5kPLN.

Też mam zamiar zmienić ekran i też myślałem o farbie Screen Goo. Na forum AVS w wątkach

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

można znależć bardzo ciekawe testy. Ale ja jeszcze znalazłem taki oto przepis na pomalowanie ekranu za bardzo niewielkie pieniądze:

RS-MaxxMudd (for moderate ambient light)

8 oz. Delta Silver Metallic #02603

8 oz. Delta Pearl Metallic #02601

4 oz. Behr Ultra Pure White Flat Latex (not enamel)

2 oz. Delta Pale Metallic Gold #02624

7 oz. Minwax Clear Satin Polycrylic

5 oz. distilled/tap water

Wątek pod adresem:

Ukryta Zawartość

Jakość podobna do Goo, ale cena nieporównywalnie niższa. Jeden problem - gdzie takie farby kupić w Polsce?

Tu mam jeszcze link do ogólnych informacji na temat różnych ekranów:

Ukryta Zawartość

Znajdzie się ktoś dociekliwy, bo z te pieniądze to chyba warto?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja już mam przygotowaną powierzchnię,zrobiłem gładź gipsową kilka razy szlifowana i zagruntowana,później dwie warstwy białego duluxa ,też przeszlifowane po drodze,powierzchnia wyszła idealnie płaska,prawie jak szyba:)ramę mam czarną ,wycietą z płyty gipsowo kartonowej,teraz wszystko czeka na położenie farby Screen Goo,mam tylko nadzieje że te pół litra mi wystarczy,ale malując wcześniej duluxem ,jestem dobrej myśli ,gdyż taka ilość spokojnie starcza na dwie warstwy przy powierzchni troszke ponad 2,4 metra kwadratowego,Szukałem też po necie ale nie znalazłem w Polsce podobnych farb więc mimo ceny się zdecyduje i jutro składam zamówienie na Digital Grey razem z podkładówką.

>>KOpyt25

Boże! Toż to nie fałdy, ale istne Himalaje!

Być może przyczyną takiego stanu rzeczy jest niedokładność przy montażu? Sprawdzałeś dobrą poziomicą?

Ja Projecte ProCinema (rozwijaną ręcznie) kupowałem we wrocławskim Cinematiu i jak do tej pory żadnych fałd (i oby tak pozostało).

Ale rzeczywiście - nawet po pół roku czuć zapach farby i jakby gumy... Trza wietrzyć.

Slud.Jeśli dobrze przygotowałeś ścianę to 500 ml powinno wystarczyć.Nie licz jednak,że ta farba zachowuje się pod wałkiem jak dulux.Jest bardziej gęsta i zużywa jej się co najmniej 20% więcej.Mało tego.Farby własciwej nie powinienieś rozcieńczać.Mam również nadzieję,iż nie zamierzasz farby właściwej położyć na Duluxie.Przeczytaj dobrze instrukcję malowania,bo możesz wpaść w niezłe tarapaty.

Pisałem wcześniej ze zamówiłem z podkładówką,nie zamierzam ryzykowac,tym bardziej że podkladówka jest jeszcze znośna w cenie(jeśli można tak powiedzieć:))Napisz cos o efektach jakie uzyskałeś.

Slud

Przepraszam,iż nie skończyłem swojej myśli,ale pilnie musiałem coś załatwić poza domem.Na pytanie jaka farba.trudno dać odpowiedź.Tak naprawdę to nawet Goo Calculator jej nie daje.Moje pierwsza próba to farba Grey Lite przywieziona w prezencie przez siostrę z Anglii.Darowanemu ..... się nie zagląda w zęby.Napalony szybko przystąpilem do dzieła,pomalowałem ściane duluxem a poźniej Goo Screen.Efekt był znacznie lepszy niż na zwykłej ścianie,jednak ewidentnie brakowało kontrastu i szczegółowości.Krótka rada u fachowców(Cinematic),kilka zdjęć wnętrza,które im wysłałem i całkowita zmiana koncepcji.Zamówiłem Digital Grey i postanowiłem samodzielnie zaprojektować i wykonać ekran.O szczegółach nie będę tu pisał.Można będzie za kilka dni znaleźć obszerny materiał na stronce Cinematicu.Zaznaczę tylko,iż wykonałem ekran ramowy na bazie płyty spienionej PCV.Malowany był natryskowo.Efekt jest naprawdę porażający.Na zdjęciach widać samą konstrukcję ekranu a także zdjęcie z projekcji w pomieszczeniu przyciemnionym do poziomo referencyjnego wg płyty kalibracyjnej DVE.Zdjęcie oczywiście nie oddaje całej prawdy-jest niezbyt ostre i przyciemnione w stosunku do realnego obrazu.Daje jednak pewien pogląd na temat możliwości Goo Screen.

Ukryta Zawartość

post-10598-100009364 1170310354_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiem o którą płytę tobie konkretnie chodzi ?.Jeśli chodzi o płytę spienioną PCV to szukać ich należyw hurtowniach budowlanych lub w hurtowniach w których zaopatują się firmy zajmujące się reklamą(takie płyty służa np jako materiał na szyldy,wywieszki,banery itp.).Jeśl chodzi o płytę kalibracyjną DVE to zamówić ją można w firmie Cinematic.Strona domowa firmy JKP wydawcy płyty jest pod tym adresem:http://www.videoessentials.com/index.php

Grisza, jakiego pistoletu używałeś? Wystarczy taki zwykły z hipermarketu za 40-60 zł? Czy użycie pistoletu zamiast wałka ma wpływ na powierzchnię, a co za tym idzie na jakość obrazu? O tym, że jest mniejsze zużycie farby na m2 to wiem :)

Być może taki pistolet wystarczy.Sam nie robiłem prób.Nie jestem w tej dziedzinie fachowcem.Z pomocą przyszedł mi znajomy lakiernik.Farba nakładana była w komorze lakierniczej.Była to więc od strony techniki lakierniczej robota w pełni profesjonalna.Moim zdaniem wałek a natrysk to dwie inne "bajki".Po moich doświadczeniach uważam,iż nie jest możliwe położenie Screen Goo wałkiem na takim poziomie jakości jaki można osiągnąć przy malowaniu natryskowym.W tym stwierdzeniu jest też zawarta odpowiedź na twoje pytanie o jakość obrazu.Wałkiem pomalujesz ekran dobrze ale pod jednym warunkiem.Musisz wykonac kilka prób.A to niestety kosztuje.

Na wiele pytań znajdziesz odpowiedź w moim materiale na temat ekranu,który już dzisiaj został opublikowany na stronach

firmy Cinematic i jednego z dystrybutorów farby firmy Vidis.Zapraszam do przeczytania.Jest tam dokładny opis tworzenia ekranu i użytych materiałów.

linki do stron:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.