Skocz do zawartości
IGNORED

jaki lepszy ONKYO do KD:TX-DS, czy TX-SR

StyQ

Rekomendowane odpowiedzi

pamiętam, że w Audio Onkyo 797 było zestawione w teście z Denone AVR 3802 którego też nota bene miałem ( nawet dosyć długo) i Onkyo wypadło w tym teście bardzo kiepsko, zwłaszcza w laboratorium gdzie wyszło, że przy 4ohm na każdy z 5 jednocześnie wysterowanych kanałów oddaje coś około 40W a Denon 85W więc obawiam się, że nie była to nazbyt udana konstrukcja, ja porównywałem w trochę innych systemach ale 702 wydawał mi się mocniejszy od 797.

Onkyo 797 pobór mocy: 550W moc dynamiczna przy 3ohm 250W

Onkyo 702 pobór mocy: 700W moc dynamiczna mierzona przy 3 ohm mierzona przy wysterowaniu dwóch kanałów a nie jednego 230W więc nadal nie wiadomo do końca ale wg mnie jest to dowód na to, że lepszy zasilacz siedzie w środku.....

mimo to spierać się nie zamierzam o parametry i tym podobne bo miałem jeden i drugi i szybko ich się pozbyłem ( może poza 702 którego ma teraz mój ojciec i sobie chwali, choć prawdziwym audiofilem to nie jest więc trudno po tym coś wywnioskować:)

• 2 miesiące później...

Za 702 mogę ręczyć, 703 nie znam dobrze, ale jest lżejszy o 2kg i obawiam się, że to kosztem zasilacza...bo chyba obudowy nie wychudzili?

Mam w domu też Onkyo TX SR 804, który służy obecnie mojemu ojcu, ale mimo tego, że jest to model nowszy i wyższsy a pobór mocy ma 810W to jak dla mnie dźwięk 702 jest przyjemniejszy, chociaż to Onkyo 804 jest jeszcze nie wygrzane, więc zobaczymy później, jak na razie z czystym sumieniem mogę polecić 702.

Pozdrawiam

Marcin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.