Skocz do zawartości
IGNORED

Małe Sonusy z czym najbardziej się ?

rafsyl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moje pytanie kieruje bardziej do Audiofilii (ale i nie tylko) którzy używają głośników Sonus Faber Signum (na pewno ich dużo nie jest...)z jakim wzmacniaczem ich małe Sonusy współpracują .Ja próbując kilka pozostałem przy Baltlab Epoca ale przyszła kolej na wymianę na coś innego .Wiem na pewno że muszę przed zakupem posłuchać w moim pokoju ale zawsze opinia i doświadczenie innych jest bardzo wskazane

Pozdrawiam

Rafał

Generalnie z tym samym co Minima Amator. Poszukaj w "o mnie".

Jak dla mnie SF gra ładnie z Primare serii 30. Ktoś kiedyś tu pisał że jego MA lub Signum grają świetnie z jakąś lampą.

poprzedni wlasciciel mojego wzmaka (Densen B200/B300) napedzal nim monitorki SF (nie wiem jaki dokladnie model) i gralo to bardzo ladnie. o ile dobrze kojarze kolega Kisiu z naszego forum rowniez uzywa tej amplifikacji dla swoich sonusow.

Witam Serdecznie

>Zbig

Słuchałem Primare seria 30 było za bardzo grzecznie z SF Signum .

>il Dottore

Muszę posłuchać Z Laxman nigdy nie słuchałem tych wzmacniaczy ale jeden z moich kolegów niedawno nabył jakiś starszy model Laxmana .

>gonarek

Jeśli chodzi o Densena to rozważam ten wzmacniacz

Tak w ogóle to poszukuje wzmacniacza zintegrowanego który nie do końca musi być neutralny ,ale powinien grać dużym dzwiękiem o dobrze kontrolowanym basie i raczej dużym ze względu na kolumny które posiadam ponieważ z monitorów wiadomo basu niema .Średnica pełna góra czysta .Przestrzenny .Duże wymagania z mojej strony ale nie stać mnie na kupienie czegoś co za tydzień będę już chciał sprzedać .Mój znajomy twierdzi że takim dzwiękiem grają amerykańskie piece nie wiem może ma racje

Pozdrawiam

Żeby nie zakładać nowego wątku zapytam: czy SF Concertino wystarczą do pokoju 15m2 i czy ilość i jakość basu będzie zadowalająca? Czy ich dźwięk w takim pomieszczeniu sprawi wrażenie dużo "większych" kolumn? Czy są one wrażliwe na ustawienie, BR z przodu, więc chyba nie?

Wystarczą w zupełności, a przy pewnym ustawieniu potrafią "zalac" basem...Mini monitory nigdy nie sprawiają wrażenia dużo większych kolumn (bo i po co byłoby budowac te większe), ale graja całkiem ładnym dźwiękiem...Concertino nie są bardzo wrażliwe na ustawienie, ale trzeba, jak przy każdych kolumanch znaleźc "to" optimum, bo kazde pomieszczenie ma przecież inną akustykę! Nie ma lekko...Concertino przy swojej cenie (zwłaszca z drugiej ręki) dają bardzo rzetelny dźwięk (mimo sredniej klasy przetworników). Polecam

>krzylo

Concerto były więc Concertino też mogą być. Po różnych doświadczeniach uważam, że pozycja bass refleksu ma mniejsze znaczenie niż się jej to przypisuje. Oczywiście jak ktoś zamierza przysuwać kolumny do samej ściany to br z tyłu być nie może.

Witam

>Krzylo

Całkowicie się zgadzam z opinią co napisał Ludpas .

>Zbig

Wiem że prawie wszystkie SF są grzeczne dlatego Baltlab jest dla ich jednak nie odpowiednik partnerem (moje zdanie) .Ja poszukuje wzmacniacza o "gęstym "dzwięku .Pozdrwiam.

rafsyl, 13 Sty 2007, 21:10

>Słuchałem Primare seria 30 było za bardzo grzecznie z SF Signum.

Sporo osób zestawia Sonusy z Primare i gra to dobrze, ja też nie mam zastrzeżeń, może więc inny element nadmiernie Ci wygładza dźwięk? Jakie jest to źródło, którego używasz? Co dokładnie było za grzeczne? Sprubój rozwinąć to zdanie.

Witam

>Edward

Muszę sprostować swój wpis dotyczący Primare seria 30 a mianowicie dlatego że znów słuchałem Sf Signum z Primare seria 30 i było rzeczywiście nie żle .Przed poprzednim wpisie posiadałem inne CD i dlatego nie podobał mi się Primare.

Dziś sprawdziłem czy jeszcze jest seria 30 w sprzedaży ale okazało się że są nowe modele I30 które niby inaczej brzmią no i dalej szukam

>Zbig

Wybacz ale lampy nie chcę .

Pozdr.

Zbig, 16 Sty 2007, 22:26,

Ha, ha....podążamy tymi samymi torami myslowymi. Właśnie się zastanawiam jakby wypadlo zestawienie EA z

ECI -4 (podobno flaki identyczne jak w ECI-5) lub z jakims klasycznym accuphase'em typu 306 lub 405/406. Do lampy jak pies do jeża podchodzę....

jeż też miłe zwierzątko lecz straszliwie tupie po nocy :-)

Nawet bym posłuchał Linnarta tylko że nie mam go gdzie postawić.

A ten nowy Audio Research VSi55 niczego sobie i z drabinką rezystorów...

Witam

>Zbig

No właśnie pierwsza myśl co do nowego wzmacniacza była Accu. E-308 no ale cena a z drugiej reki to pewnie pokarzą się gdzieś z rok ,dwa ,co do Electrocompanieta to miałem trzy modele ECI II każdy inaczej grał oraz jedną ECI I..Electrocompanieta można nabyć za dobre pieniądze ale już nie chcę kolejnego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.