Skocz do zawartości
IGNORED

Wtyk XLR na kabel o srednicy 10 mm

misiek1999

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Forumowiczow ,

stanalem przed dylemetem , gdzie kupic wtyk meski i zenski XLR na kabel o srednicy 10 mm.

Wszystkie dostepne wtyki sa na kable max 8 mm. Pomozcie , co robic , gdzie szukac ?

Z gory dziekuje za podpowiedzi

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/30725-wtyk-xlr-na-kabel-o-srednicy-10-mm/

Wtyki marki Furutech - nie dość, że wykonanie porządne, to jeszcze grubość przewodu do 13mm...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Bartek1, nie zawsze sie da , przy rozwierceniu Neutrikow , zepsulbym blokade i kabel latalby sobie i juz .

Marek , bardzo ziekuje za podpowiedz , nie pomyslalem o Furutechu .

Pozdrawiam

No ale ta cena za te najlepsze wtyki Furutecha ... 170 - 210 zł za sztukę! Takie dobre? Myślałem, że Neutrik to już szczyt :) Ciekawe.. Może sobie kupię do mojego Klotza ;) Co tam 800 zł za wtyki na interconnect z Klotza. To Ci dopiero :)))

heh no ja lubie wtyczki pienkne ale te furutechy to przesada cenowa hehe kiedyś na 99% se takie... pierd...ne ale to do jakiegoś hiper super, niesmowicie zajebistego, ultra pienknego i z kosmiczną przestrzenią włącznie z barwą i z niewyobrażalnie kontrolowanym basem kabla DIY, który bedzie miał nieprzeciętna również przejrzystość heh ;>

a tak poważnie kup jak Bartel1 pisze Neutriki posrebrzane, 14zł/szt albo 17zł już nie pamiętam.. spokojnie wejdzie 10mm, najdroższe kabel są na tych wtykach..

Te po 39-42zł wg opisu równiez pozwalaja na użycie grubego kabla. Drożej od Neutrików, ale chyba da się wytrzymać, zwłaszcza jesli kabel lepszy, choćby jakis Neotech z miedzi OCC...

zawsze mozna cos wykombinowac , ale Neutrik jest tak zbudowany , ze trzeb byloby zniszczyc blokade przytrzymujaca kabel , a to juz nie ma sensu . Slyszalem jednak , ze byly Neutriki na kabel 10 mm.

Moze ktos cos wiecej wie . Nie bardzo usmiecha mi sie kupowac Furutechy :-(

a moze ktos wie mozna kupic takie wtyki XLR ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bartek1, nie zawsze sie da , przy rozwierceniu Neutrikow , zepsulbym blokade i kabel latalby sobie i juz "

Blokade rozpiłowywujesz okragłym pilnikiem do odpowiedniej średnicy i nadal działa jako ściś. Trzeba też odciać lub rozpiłować część gumu przy wejsciu kabla do wtyku.

Jak pisałem wcześniej wpasowywałem 12mm kable do Neutrików i nie było najmniejszego problemu, a Neutriki XLR są naprawdę świetne i cena jes śmieszna. RCA sa takie sobie i cena jest wysoka.

Pozdr.

Bartek1, masz zapewne na mysli NC3FX lub NC3MX - chodzi o Neutriki z gumowa harmonijka na koncu , dokrecane ze starszej serii ? bo jeden kolegan na Forum ma uzywane NC3 NX - ale tych juz Neutrik nie ma w katalogu .

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.