Skocz do zawartości
IGNORED

DNM Reson TCC 45- interkonekt (kupić !!)

mdavis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie, czy warto kupić interkonekt stereo DNM Reson TCC 45. Wiem, że są różne zdania o nim. Proszę o rady. Mój sprzęt to Yamaha, a kolumny - monitory AVANCE DANA 506.

Chodzi mi o poprawę brzmienia, szczególnie średnica i bas.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-12718-100000491 1170308652_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I.C na ty poziomie zrobisz sobie sam z kabla microfonowego za 3-6 zł m ;-)

Wybór olbrzymi ,poszukaj w wyszukiwarce ,pełno było ,a poziom dźwięku powinien być lepszy niż ten DNM ,

no i dużo różnych konfiguracji - zabawy ;-)

Na razie nie planuję wymiany sprzętu obecnie mam wpięty: Interkonekt B - Tech BTXL23008

Ukryta Zawartość

i sprawdza się lepiej, niż interkonekty wykonane z różnych kabli. np. kupiony na Allegro:

KLOTZ LA GRANGE Interkonekt LaGrange GY107.

Proszę o rady.

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Jest odwrotnością głosnikowca. Całe szczęście, że pierwszego słuchałem głośnikowca- wybitny za te pieniądze. Sygnałowy to przeciwieństwo- badzo słabiutki. Biżuteria (wtyki) też nic nie wnosi na plus.

Dzięki za informacje. Też posiadam głośnikowy i jestem zadowolony i to bardzo na innego nie zmieniam. Co do interkonektów RESON to słyszałem, że są dobre, przynajmniej prasa o nich tak pisze.

A może interkonekt REAL CABLE ECA/0M75

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mdavis

Posiadalem kiedys Resona IC i glosnikowe (na ktorych juz nie slucham, ale mam je), wowczas mialem amplituner AV Yamaha.

Wtedy kabelek podobal mi sie brzmieniowo, w porownaniu do IC za kilka zł, ktory to mialem.

Potem zmienilem Jamache na Baltlaba i nie bylo juz tak milo :)

Porownywalem bezposrednio IC DNM Reson do Mogami Pure Resolution, no i porazka wielka.

Resona oddalem w inne uszy, pozniej byl Gotham, lepiej mi pasowal do Baltlaba, a teraz mam IC Sonus Oliva.

Zgadzam sie z "Zydelek", glosnikowe sa dobre, a nawet bardzo dobre, IC slaby.

Pozdrawiam.

Tomek

• 1 miesiąc później...

Używałem takowego. Za swoją cenę - niezły. Nieco wygładza wysokie tony. Reszta pasma bez większych zastrzeżeń.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

• 9 miesięcy później...
  • 3 miesiące później...

Nie bardzo wierzyłem w kable, ale po zakupie DNM Reson TBB zauważyłem różnicę i to nie była li tylko sugestia! Wygląda toto nader pociesznie, jak płaski kabel TV z dawnych czasów. Ale w średniej klasie systemie (Primare A20 i Rotel RCD 02) po zamianie z tańszego kabla Tara Labs poprawiła się przestrzeń (na tym mi właśnie zależało): dźwięki pojawiły się na lewo i prawo od kolumn (Eposy 12.2) także głębia sporo zyskała. To oczywiście nie są jakieś porażające i spektakularne różnice, ale dają się zauważyć (a jestem muzykiem i nieźle słyszę). Ciekaw jestem teraz, czy zamiana kabli głośnikowych (obecnie QED Silver Anniversary XT w bi-wiringu) na Resony coś jeszcze poprawi? Jakieś doświadczenia z głośnikowymi kabelkami DNM?

• 3 lata później...

odgrzewam

pytanie do osób posiadających resona tbb

czy na wtyku gdzie kabel wchodzi we wtyczkę jest pusto czy jest taka zaślepka?

bo widziałem że obecne na nowych czarnych wtykach są bez i mają pusto , to tylko wykończenie ale tak pytam się z ciekawości

Ukryta Zawartość

post-21279-0-39902100-1333192271_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Co możecie powiedzieć o tym interkonekcie DNM Reson TCC 45 !!!

Ponawiam pytanie.

Jest bardzo dobry, sprawdziłem kilka interkonektow , także tych droższych, reson okazał sie najlepszy. To nieprawda że ucina górę . Jest bardzo dynamiczny, szczególnie w skali mikro.

Porównywałem tcc z bullet plugami i róznicy nie słyszłem, wiec nie warto przepłacać. Zreszta te bullet plugi malo mi gniazd nie urwały, sa strasznie ciasne.

odgrzewam

pytanie do osób posiadających resona tbb

czy na wtyku gdzie kabel wchodzi we wtyczkę jest pusto czy jest taka zaślepka?

bo widziałem że obecne na nowych czarnych wtykach są bez i mają pusto , to tylko wykończenie ale tak pytam się z ciekawości

o ile pamiętam to pusto i strasznie ciasno, mocno mi starły złocenie na gniazdach przy zdejmowaniu. :(

Z tcc nie było już takiego problemu.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Porównywałem tcc z bullet plugami i róznicy nie słyszłem, wiec nie warto przepłacać. Zreszta te bullet plugi malo mi gniazd nie urwały, sa strasznie ciasne

Tcc,wczesny tani wtyk Resona,z Bullet nie było różnicy?:)

Wystawiłem kiedyś swoje IC Resona na TBS,zainteresowany zapytał na E-Mail jakie wtyki,TBS czy TBB? bo jak na TBS to grają słabiej!

??kabel już się nie liczy,priorytetem dla zainteresowanego był rodzaj wtyku:)) brrr.

Tcc,wczesny tani wtyk Resona,z Bullet nie było różnicy?:)

Wystawiłem kiedyś swoje IC Resona na TBS,zainteresowany zapytał na E-Mail jakie wtyki,TBS czy TBB? bo jak na TBS to grają słabiej!

??kabel już się nie liczy,priorytetem dla zainteresowanego był rodzaj wtyku:)) brrr.

ponoć buletty mają mniejszą pojemność na masie i mocniejszy styk co ogólnie powinno coś wnosić, testuję tbb i skubaniec jest ok

Focal + Naim

chyba zostawię sobie jednak tbb mam już resona nowego 1mm połączonego w singlu po dwie żyły 1mm (czyli 2x0,8mm2 vs stary 0,3mm2) i jest lepiej od starszej wersji ,

Focal + Naim

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.