Skocz do zawartości
IGNORED

Prasa do forniru.

marko3T

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra cir , to jak będe miał czas to przeczytam książke o stolarce. Nauczę się prawidłowego żargonu stolarskiego.

Myślałem ,że praktyka i wiedza jaką mam (po części od starych stolarzy) jest ważniejsza. Książka stolarki nie nauczy.

Jestem stolarzem samoukiem , ale strasznie żałuje ,że lata temu nie odkryłem w sobie pasji stolarskiej , a chciało mi sie wtedy technik i politechnik ehh....

Pzdr.

p.s. ten klej którym forniruje , to raz że jest b. mocny, a dwa w pewnym stopniu elastyczny.

ostatni juz truizm marko3T

uczac sie od stolarza jednego czy dwoch OK ale zawsze jestes ograniczony ich wiedzą i ich doswiadczeniem

ksiazki pisane przez praktykow dla praktykow znacznie bardziej wpływaja na dalsza prace bo opieraja sie na doswiadczeniu znacznie wiekszej liczby ludzi tym bardziej ze chyba w stolarce nie ma w zwyczaju jezdzenie po swiecie i terminowanie w roznych stolarniach

koniec marudzenia

W Polsce najlepsze klasyczne stolarnie sa Wrocław i okolice

pozdrawiam

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• 11 miesięcy później...

.... to w poszukiwaniu dobrego stolarza, życzę (poważnie) powodzenia!

Ja robiłem to przez pół roku i dałem za wygraną!

Sam sobie zrobiłem obudowy do Mitte i Sttaf, póżniej do GDN-a 17/100, bo chciałem posłuchać.

Zarobieni są (ponoć) i takimi koronkowymi sprawami nie chcą się zajmowac,(albo nie umieją, albo wola kuchenne meble poskręcać, więcej zarobią!) albo ceny maja zaporowe!

Taniej wyjdzie w Akustyku, niestety!

Pozdrawiam

Krzysiek

Przesadzasz , jakie ceny zaporowe?

Kolega sam sie ogranicza szukając stolarza na miejscu, bo przecież kolumny można zamówić na odległość. Później paczka i jaki problem.

Pzdr.

Hej...

Wiesz marko3T, wiem co piszę!

A to, że Akustyk ma drogo, to wszyscy wiemy, a przykład podałem po to, co by dać odniesienie do tego, jakie absurdalne ceny sobie stolarze wymyślają, totalnie z sufitu! Wolny rynek!

A wykonanie paczek, to i wiedza i sprzęt i czas potrzebny, a z tym to różnie u stolarzy bywa!

Pytanie było o stolarzy we Wrocławiu, wiec odniosłem się do poszukiwań we Wrocławiu i bliskiej okolicy!

To, że takich speców jak Ty jest paru, to dobrze i wolny wybór, ale jak ktoś chce coś zrobić w dużym w końcu mieście jakim jest Wrocek, jest skazany na klęskę!

To jest sedno sprawy!

A masz racje, jak ktoś chce, to można znaleźć ludzi, którzy zrobią paczki taniej i równie dobrze jak w Akustyku!

Pozdrawiam

Krzysiek

To nie jest jakas krypto reklama z mojej strony, po prostu , jezeli nie ma stolarza na miejscu lub nie chcę zrobić lub chce ale za drogo , to szukam gdzie indziej. To że we Wrocławiu jest cieżko ze stolarzami , to ja dobrze wiem.

Pzdr.

marko3T, nawet nie pomyślałem o krypto reklamie z Twojej strony!!!!

Co by sprawa była jasna!

Walczysz na forum, za co Ci dzięki, bo prawdziwej wiedzy, nigdy dość!!!

A kto będzie chciał, to wie, gdzie i Kogo znaleźć...;-).

Wrocław, to już inna historia....

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.