Skocz do zawartości
IGNORED

CD Onkyo Integra DX 6660- HI END ???

Kasjel

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno kupiłem odtwarzacz CD "Onkyo Integra DX 6660". Prawdę mówiąc czekam dopiero na przesyłkę, lecz już teraz chciałbym prosić Was o opinię na temat tego cedeka. Jest to bardzo ciężki sprzęt (8.5kg) i prawdopodobnie w latach, w których był produkowany należał do tzw. hi-endu. Są to tylko jednak moje domysły, dlatego wolę zapytać osoby mające większą wiedzę........zapytać o wartość tego odtwarzacza CD.

Jak sądzicie.....czy jest to dobry CD ???

Pytałem już o to samo w innych wątkach, jednak nikt niestety nie odpowiedział.Dlatego zakładam nowy temat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/30601-cd-onkyo-integra-dx-6660-hi-end/

Onkyo nawet najwyższe modele mają opinie chłodno grających, sterylnych, lecz porządnie zrobionych i na markowych podzespołach, to tak jakby mieć piękna dziewczyne której zazdroszczą Ci wszyscy ale w sypialni będzie zachowywać sie jak gumowa dmuchana lalka.

Możliwe że nie dotyczy to wszystkich modeli ja opieram sie na najwyższym modelu Intagra bodajże 6990 ale głowy nie dam za pierwsze dwie cyfry.

Pozdrawiam

Laser jest sprawny, a co będzie potem......zobaczymy ! Zapłaciłem za niego 199zł, więc nie jakiś majątek.

Myślę, że w tych latach robiono solidniejsze i bardziej trwałe lasery. Do tej pory działają np: Philipsy 303,300 a są jeszcze starsze od tej integry.

Kasjel, 2 Sty 2007, 23:09

>Laser jest sprawny, a co będzie potem......zobaczymy ! Zapłaciłem za niego 199zł, więc nie jakiś

>majątek.

>Myślę, że w tych latach robiono solidniejsze i bardziej trwałe lasery. Do tej pory działają np:

>Philipsy 303,300 a są jeszcze starsze od tej integry.

Te filipy to jakieś 3-4 klasy lepiej od tego Onkyo. A ceny porównywalne. Czasem tylko można gorzej trafic ze stanem CDka.

Co do Onkyo to nie jakaś rewelacja. Mam DX7711 i wyżej był tylko DX7911.

DX7711 - grzebnięty (jak to zrobić między innymi tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) potrafi zagrać. Swojego będę robił za czas jakiś, docelowo jako transport pod zewnętrznego DACa.

Wagą bym się nie sugerował.

Napisz co tam siedzi za napęd, przetwornik.

Jak przyjdzie to daj fotki wnętrza.

Ukryta Zawartość

a tak wygląda mój

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to mam już ten odtwarzacz.Podczas transportu doszło do rozpadu całego docisku płyty, magnes wypadł z koszyczka tak że znalazłem go przyczepionego do bocznej ścianki. Po czterech godzinach roboty naprawiłem wszystko tak że w tej chwili wszystko trzyma lepiej niż to zrobiono fabrycznie. Na szczęście okazało się , że cała reszta była OK. To co usłyszałem z tego cedeka przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Nigdy jeszcze nie słyszałem takiej jakości dźwięku !!! Brzmienie absolutnie krystaliczne, wszyskie szczegóły słyszane są bardzo wyraźnie, olbrzymia przestrzeń dźwiękowa.Nie polecam tego modelu tym, którzy wolą brzmienie bardziej miękkie, analogowe. Sprzedawca okazał się być uczciwym człowiekiem i zaproponował mi zwrot kosztów naprawy. Ostatecznie doszliśmy do porozumienia i ma mi załatwić i wysłać interkonekty.

Dawno temu miałem jakiś CD Onkyo Integra, niezbyt gruby, ale ciężki i z dużym wyświetlaczem. Nie pamiętam modelu. Miał 2 cechy osobliwe - 1:przeskakiwał, 2:w środku miał jakiś patent z optycznymi połączeniami ścieżek (?). Jak ktoś wie o co chodzi to proszę o wyjaśnienie Z góry dziękuję :-)

• 4 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.