Skocz do zawartości
IGNORED

Listwa zasilajaca Sonus Oliva

bemol

Rekomendowane odpowiedzi

Co by nie powiedzieć, zdobycie wiedzy coś tam kosztuje. Umiejętność zastosowania jej w praktyce (np. do zarabiania pieniędzy) też - i to jest NORMALNE prawo parającego się.

Za brak wiedzy w temacie (czasami tylko chęć przekonania się) też się czasami płaci.

I za naiwność - też.

Wnioski z powyższego niech każdy wyciągnie sobie sam.

Andrea, to strasznie ogólne i strasznie filozoficzne twierdzenie! Jednak jako takie, podlega dokładnej analizie i rozkładowi na czynniki pierwsze:) W wyniku czego otrzymujemy listwę Bachmanna za 189 zł! Sorry!

Grzesz, 29 Cze 2007, 22:37

Ludziom (wszystkim jak leci) nie warto dolewać oleju do głowy gdy sami o to nie proszą ;)

* * *

Niektórzy wyciągnęli pewnie wniosek, że tylko skutecznie reklamujesz listwę Bachmanna w wersji "sote" ;)

Ale to budujące, że te puste w środku są dla a. najlepsze :)

Jutro lęcę do "nie dla idiotów "po najtańszy przedłużacz, bo kto wie ile jest wart dla hardcore'owego audiofila... :)

A nie prościej byłoby rozbudować (połączyć) kilka gniazdek w ścianie ? -Po co listwa ?

• 2 tygodnie później...

Tylko spokojnie! Nie będzie nic o SO!

Zamieszczam fotkę wnętrza listwy Bachmanna, która podobno jest ekranowana. Ma długie boki i spód z aluminium, ale górę i małe boki są z plastiku. Góra to same plastikowe gniazda, więc trudno mówić o ekranowaniu także w przypadku innych listew w całkowicie metalowych obudowach.

To odkrywcze stwierdzenie naszło mnie w momencie robienia filtrów typu RFI. Będą skuteczne tylko w ekranowanej obudowie i z ekranowanym kablem sieciowym do urządzenia.

W swojej obudowie zaekranuję od wewnątrz gniazda folią miedzianą. To kieruję tylko do purystów DIY.

GL

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Grzesz---a ile kosztuje taka listwa bo ja za moja dałem 100 złotych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

He przepłaciłem gdybym napisał 20 zł. to i tak było by za dużo ale liczy się wpis i krytyka.

Gdyby to była listwa Sonus Olivia to cena była by dobra he.

Czy takie listwy 19" maja kabel przyspawany, czy przykręcony śrubami? W całkiem solidnie wyglądajacej listwie Vivanco cieniutkie przewody są przyspawane, nawet gdyby połączyć przewody sieciówki kostką pozostaje odcinek o bardzo małym przekroju...

W tym problem, myślalem, że znajdę listwę ze śrubowymi połączeniami, tak jak w tych sprzedawanych bez kabla. Niestety zwykłe rozgałęziacze mają najwyzej 5 gniazd i marnej jakosci niklowane blaszki łączące gniazda....

• 1 miesiąc później...

Marek---masz tu listwę przy której możesz troszkę pokombinować i będziesz miał swoje śrubki a wyłącznik możesz zmienić z możliwością przykręcenia kabla.

Ukryta Zawartość

post-2961-100000350 1194516439_thumb.jpg

post-2961-100000351 1194516439_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 lata później...

Cóż, widzę, że temat od dawna był nie ruszany, a w zasadzie to "umarł". A chyba szkoda...

Tak się składa, że niedawno nabyłem u Pana Andrzeja listwę Sonus Oliva w "upgreadowanej" wersji - z zamontowanym, zewnętrznym, bardzo silnym filtrem (i kablem zasilającym SO przymocowanym na stałe).

Powiem tak: wszystkie dotychczasowe zmiany interkonektów, kabli, źródeł dały łącznie mniejszy efekt niż podpięcie sprzętu do tej listwy!!! Zmiana na plus jest po prostu MASAKRYCZNA!!! Wpięty mam wzmacniacz, DAC i LCD + (dla zabezpieczenia) Isotek IsoPlug GII - sprawdzałem, jego wpięcie i wypięcie z toru nie przynosi słyszalnych zmian (przynajmniej u mnie).

Po podłączeniu urządzeń do listwy SO dźwięk stał się taki, jaki być

powinien - bardziej otwarty, szczegółowy, wysokie tony dźwięczniejsze (wreszcie

słychać, że talerz perkusyjny to kawałek metalu), bas nabrał dyscypliny i konturów, poprawiła się

lokalizacja źródeł i planów, barwy instrumentów stały się naturalne, dźwięk nabrał "powietrza". No i

dynamika też zwiększyła się o klasę :)

Do tej pory miałem wszystko wpięte w listwę Profigold (jakaś z wyższej serii tej firmy), lub bezpośrednio w ścianę - pozytywna zmiana po zastosowaniu listwy Sonus Oliva jest tak duża, że po prostu byłem zszokowany. Nie wydaje mi się, żeby w tej cenie można było znaleźć produkt bardziej poprawiający jakość dźwięku (i przy okazji obrazu - bo zmiana na plus jest też widoczna podczas oglądania TV). Piszę to oczywiście odnosząc do tego co stało się u mnie, być może nie zawsze zadziała to aż tak spektakularnie (zależy od sieci, ilości zakłóceń i już stosowanego sprzętu) - ale polecam tę listwę, warto spróbować!

Buduj zestaw z głową. Ona na zawsze zostanie w Twoim systemie! ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.