Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz z barwą i.....

cloudior

Rekomendowane odpowiedzi

Słucham Waszych typów wzmaków pasujących do opisu:

"gęsta, zróżnicowana barwa+szybki, twardy bas+lekkie ocieplenie -> 3-4k zł (tylko sprzęt używany) -> typ konstrukcji nieistotny -> lampa/tranz. integra/końcówka/monobloki "

Pozdrawiam:)

https://www.audiostereo.pl/topic/30435-wzmacniacz-z-barw%C4%85-i/

wprawdzie szukasz z drugiej reki ale posłuchaj też naima nait5i - ja tam właśnie znalazłem to o czym piszesz. szukałem wzmacniacza z założeniem budżetu do 8.000 pln.

jeśli nie jest ci straszne kupowanie na zachodzie to poszukaj na audiogonie lub ebay-u używanewgo kompletu nac202/nap200 lub jeśli bedzie za drogo nac202/nap150x (o ile 50w wystarczy by spokojnie rozkręcic Twoje kolumny. W razie czego służę w sprawie naima pomocą. jeśli chcesz posłuchać zapraszam do siebie. mam też namiary na sprawdzonych handlarzy z europy. pisz na priwa - dam Ci kontakty, ale przede wszystkim posłuychaj naita5i, bo możesz być zaskoczony.

pozdr

Naima nait5 sobie odpusc... Male to jakies, brzydkie i cieple kluchy ;)

Jak chcesz przybasic i halasu w domu zrobic, to zainteresuj sie czyms takim

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam,

Lete

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Permanides dziękuję bardzo.

Oto moje propozycje wzmacniaczy do przesłuchania w domu, w moim systemie (B&W 705):

- Musical Fidelity A3/A3.2

- Jadis Orchestra

- Electrocompaniet ECI 2/ ECI 3

- Antique Sound Lab AQ 1001 DT

- Cayin A88T

- oldschool Mcintosh 2100, 2105, monobloki MC50

Co skreślamy od razu?:)

Pozdrawiam.

ciepłe kluchy? słyszłaeś to?

własnie w tym momencie słucham na dzielonym rotelu rb03/rc03 i proakach studio 130. odtwaracz dvd samsung hd 745 - pomieszczenie ok 30m2 skromnie umeblowane, na ścianach sporo grafiki śląskiej z lat 50-tych (kolekcja drzeworytów - niestety w oprawach za szybami) pawła stellera. gra jarret z dvd japońskiego koncertu. piękna muzyka, niestety fortepian bardzo chudziutki...

taki dźwięk, to najczęściej spotykany rodzaj u początkujących miłośników dobrego dźwięku: wrażenie detaliczności uzyskane poprzez podkreślenie wyższej średnicy, dźwiek bez swojej masy, deatli w śr4ednicy tak naprawdę brakuje, bas lekko rozlazły lub go brak. słowem ostro, sztucznie, nieprzyjemnie przy wiekszych natężeniach dźwięku.

Claudior - naim i BW to często polecana konfiguracja na forum naima. ja jestem miłośnikiem bw 805 - starej wersji - nowej jeszcze nie słyszałem. niestety nie słuchałem naima i bw razem, znam tylko obiegowe opinie. jednak z forum naima dominują zestawienia naim z: spendor, BW, harbeth, jmlab, proac oraz oczywiście kolumny naima (za którymi nie przepadam, ale tak naprawdę średnio je znam - podziękowania dla polskiego dystrybutora:) - to najczęściej polecane konfiguracje. tym bardziej zachęcam do posłuchania. nie spodoba się - olejesz. jak chcesz to zabieraj kolumny i przuyjeżdzaj do mnie. pozdr

claudior - nie skreślaj z listy nic - wszystko wygląda fajnie:)

może zamiast jadis orchestra uda ci się dorwać wersję na kt90 - czyli jadis orchestra reference. słyszałem obydwa wzmaki na kolumnach living voice (nie pamietam teraz numerka - to było kilka lat temu). wtedy wersja reference wydała mi się znacznie lepsza.

miłego słuchania - i tak wybierzesz dla siebie najlepszą konfigurację.

parmenides,

Ja jestem po podobnych traumatycznych przezyciach, tyle ze uszczerbku doznalem sluchajac zestawu roksan caspian (cd i amp) i kolumienek harpia acoustic PAT - cena zestawu nie zawsze idzie w parze z subiektywnym odbiorem dzwieku. Zawsze zatem radze sluchac osobiscie, bo zadna opinia nie jest w stanie opisac slowami 'mojego dzwieku' (mi akurat podoba sie stare, dobre brzmienie 'z masa', bez podkolorowan elektroniki). Mialem okazje zmienic swojego wzmaka - dziadziunia A-9000 - ale jakos wydatek na poziomie 6-10 tys. za watpliwa roznice nigdy mnie nie przekonal. A wiec sluchac samemu, sluchac i jeszcze raz sluchac.

Pozdrawiam,

Lete

cloudior, 27 Gru 2006, 11:27

>Oto moje propozycje wzmacniaczy do przesłuchania w domu, w moim systemie (B&W 705):

>

>- Musical Fidelity A3/A3.2

>- Jadis Orchestra

>- Electrocompaniet ECI 2/ ECI 3

>- Antique Sound Lab AQ 1001 DT

>- Cayin A88T

>- oldschool Mcintosh 2100, 2105, monobloki MC50

>

>Co skreślamy od razu?:)

Nie wiem co skreslamy ale osobiscie zainteresowalbym sie doglebnie pozycjami 1 i 3. Tylko czy cenowo to sie miesci? MF z serii A3 ma fajne opinie i takze CDP wydaje sie byc bardzo dobry - wzmaniacze MF sa bez zastrzezen w swej cenie.

Electrocompanient wiadomo - klasa. Ale czy starczy tych 4 tysiecy? :-( Poza tym twardy bas to juz masz w kolumnach i dobrze, ze nie oblizujesz sie na widok Denona. ;-)

pzdrw

soso

Soso -> no więc najbardziej kusi mnie (na razie tylko wizualnie i z opowiadań) właśnie ten Electrocompaniet. ECI2 można wyrwać w okolicach 3k, do ECI3 trzeba doliczyć jeszcze 1k - także łapią się do budżetu jak najbardziej:) Z basem faktycznie masz rację, chyba bardziej chodziło mi o coś co nie zatraci jego Bowersowego charakteru.

Pozdrawiam

ps. Jak Ci się spisują głośnikowe Harmonica Pro9?

cloudior, 27 Gru 2006, 12:31

>ps. Jak Ci się spisują głośnikowe Harmonica Pro9?

Spisuja sie doskonale i jeszcze nie znalazlem lepszych :-) Nawet oslawione Red Dawny nordosta polegly. Na razie nie rozwazam sprawy kablowej bo jest nirwana, pelna. :-)

Tak nawiasem mowiac jezeli interesuja Cie HT Pro-9 to ostrzezenie - sa one zecydowanie sztywne, grube, ciezkie i maloukladne. No i to jest ich wada (jedyna? ;-)

pzdrw

soso

cloudior

nie ma zlotego zestawienia,kazdym z tych zestawien uzyskasz satysfakcynujacy dzwiek,kwestia tego co ci sie podoba i co moglbys zaakceptowac na swojej polce ze wzgledow wizulanych.

Najwiecej zalezy od pomieszczenia i kolumn ktorych uzywasz,

Kazde polaczenie trzeba sprawdzic samemu,niestety smutna prawda.

pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.