Skocz do zawartości
IGNORED

jakie głośniki do Radmora 5102

prophet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich,

wiem wiem, ale naprawde szukałem i nic mądrego nie przeczytałem korzystając z wyszukiwarki. tak wiec pytanie jest takie: jakie głośniki do Radmora 5102?? pokoj kolo 20m2. nie mam preferencji co do podłogowych lub monitorów. ma grac cieplo jak to radmor....

dziękuje i pozdrawiam :)

Witam. Przede wszystkim myslę, że dobrze byłoby określić przynajmniej budżet... bo rozpiętość może być spora... Osobiście mój Radek napędza Heybrooki HB4 i gra to (jak na moje kiepskie ucho) rewelacyjnie w 35m2, więc w Twoim pomieszczeniu mogą się "dusić". Poza tym HB4 to na dzisiaj 3300zł (cena salonowa) lub 1800zł na allegro (biały kruk na allegro, są teraz dostępne, ale widze je chyba 1 raz od kiedy śledze aukcje). Z tańszych - jeśli ma być ciepło - to poszukałbym coś efektywnego (pow. 90db), może Paradigmy Monitor.... słuchałem modele 3v4 z moim Radkiem w pokoju ok. 15m2 i powiem, że tak potężnego dźwięku dawno nie słyszałem, więc i w 20m2 nie będą miały problemu. Z 2 ręki starsze modele można mieć za ok. 800zł. W innym salonie podpinałem też B&W 602 S3 i było mniej ciepło... dół był już dużo twardszy, choć nadal bardzo mocny, ale nie było już tej głębi.. miękkości, a góra mocniej dawała się we znaki. Jakiś czas temu próbowałem też z całkiem tańszych... Kodę F51 i 702 i te pierwsze bardziej mi przypadłu do gustu... 702 były jak dla mnie "przebasowione"... gdzie F51 (przy cenie 450zł!!) wydawały się bardziej "spójne"... Spróbowałbym też może z 2 ręki Tannoye M2... będzie bardziej miękko i sporo cieplej... może nawet za bardzo... ale niech się wypowiedzą równiez inni... Acha... jeden z forowiczów Radka 5102 słucha obecnie na Mission chyba M31 i sobie bardzo chwali... poszukaj go...

To tyle ode mnie... pozdrawiam

Luxmany i winyle 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.