Skocz do zawartości
IGNORED

DVD 3910 problem z odczytem

joseh

Rekomendowane odpowiedzi

WildStar

"O które śrubki chodzi dokładnie?????"

DWA OTWORY WIDOCZNe NA ZDJECIU TRANSPORTU.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• 1 rok później...

Ja do dzisiaj miałem problem z odczytem na 3910. Działo się to stopniowo - najpierw przestał czytać płyty SACD a po jakimś czasie zwykłe CD zaczął traktować również wybiórczo. Czytał co 2 płytę CD a DVD również przestawał widzieć te co zwykle zaskakiwały od razu. Dzisiaj rozkręciłem go i przeczyściłem laser. Wszystko wróciło do normy - czyta teraz wszystkie płytki bez problemu.

AT

Kilka tygodni temu zaczely sie problemy z odczytem na moim dwuletnim 2910 kolejnych odcinkow "Pancernych". Film się przycinał. Poczatkowo sadzilem, ze to wada gazetowek i siegnalem po sprawdzone lekarstwo: kilkusekundowa kapiel we wrzątku. Pomagalo - do czasu przedostatniej płyty, tej nawet wrzątek nie pomógł. Trochę wsciekły wrzuciłem krążek do drugiego dvd w domy (panas za 130 zl)... i zero cięć.

No to sie zdenerwowałem! Rozkręciłem denonka, zdjąłem wierzchnią blachę z napędu i przetarłem soczewkę spirytusikiem (patyczek do czyszczenia uszu).

Po złożeniu wszystkiego do kupy (żadna śrubka nie została!) i włożeniu nieszczęsnej płyty z "Pancernymi" - wszystko śmiga aż miło, bez żadnych zacięć.

Witam, zeby nie zakladac nowego tematu, to napisze tutaj o moim problemie z DVD Samsung HD-945 ( SACD D-AUDIO ) a mianowiecie problem polega na tym ze odtwarzac bardzo dobrze czyta plyty CD i CD-R oraz MP3 lecz z filmami na DVD ma juz problemy, filmy sie zacinaja i pojawiaja sie takie krateczki na obrazie. W innym otwarzaczu filmy chodza bez problemu. Czy wystarczy przeczyscic laser spirytusem?? prosze o opinie

A nie prościej użyć płyty do czyszczenia soczewek? Nie trzeba nic rozkręcać ani katować lasera spirytusikiem...

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Używałem też płyty do czyszczenia lecz nie zawsze to pomaga. Owszem, jeżeli robi się to w miarę regularnie co pewien okres może to zapobiec odkładaniu na soczewce grubszych warstewek. Różnego rodzaju wilgoć może również spowodować tworzenie się nalotu, którego włoski na płycie czyszczącej nie są w stanie usunąć. Niekiedy rozkręcenie i przeczyszczenie spirytusem to jedyne wyjście.

AT

Przeczyscilem Samsunga spirytusem i zadnej poprawy. płyty CDR czyta bez problemu a filmy przycina albo wogole nie chce czytac ( NO DISC ). Ma ktos jeszcze jakies pomysly co mozna z tym problemem zrobic?

• 3 tygodnie później...

Wracając do bohatera wątku, to mój egzemplarz nie czyta tylko płyt dvd dwuwarstwowych. CD CDRy i dvd piraty łyka bez zająknięcia. Czeka mnie czyszczenie, czy głębsza ingerencja. Miał ktoś styczność z taką przypadłością?

pzdr.

Acha, posiadam skan instrukcji DVD 3930 w j.polskim. Zainteresowanym wyślę na meila.

Witam użytkowników Denona 3910. Ja używałem tego modelu przez ponad rok.

Nagrywałem materiał także na płytkach Dual Layer i nie miałem najmniejszego problemu z odtwarzaniem. Warunek jeden stosowałem tylko Verbatimy, inne dziaostwa typu esperanza, platinium itp. zawsze stwarzały jakieś problemy.

W tej chwili od trzech dni użytkuje Pioneera BDP-LX91 i sprawdzałem jak reaguje na płytki Dual Layer i póki co żadnych problemów. Jedno co zauważyłem to pionek potrzebuje więcej czasu na start i rozpoczęcie odtwarzania, ale to akurat nie problem.

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Witam

wedle zaleceń kolegów, przeczyściłem soczewkę lasera i jednocześnie przekręciłem, dwie widoczne przez górną osłonę,śróbki imbusowe - o ćwierć obrotu w lewo(teoretycznie popusczejąc jakiś docisk).

Wkładam oryginł DWUwarstwowy(którego wcześniej nie widział) i .... WOW!!! śmiga aż miło. 15 min.i zaoszczędzone 1000 zł. Jak będzie dalej, zobaczymy. Na razie mam super DVD za 250 zł :o)(za tyle kupiłem-bo nie czytał właśnie płyt dwuwarstwowych) wyśmienicie sprawdza się jako transport CD do DACa, a teraz myślę o więszym LCD FullHD, bo chyba warto wykorzystać taki potencjał.

Pzdr.

Dziękuję

Simga az miło, muzyki czasami słucham po kilka godzin.

Tak to świetny sprzęt, aż zaczynam rozglądać się za nowym TV, bo moj stary LCD LG 32" trochę mały się teraz wydaje i nie ma wejścia cyfrowego.

Właśnie, a co wybrać z ok 46" do 3500 pln?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.