Skocz do zawartości
IGNORED

MAM DOŚĆ św. Mikołaja, kolęd, zakupów...

BeerfaN

Rekomendowane odpowiedzi

.. i całej tej beznadziejnej szopki świątecznej.

Jeszcze światła na grobach po Wszystkich Świętych nie wystygły, a już z każdego zakamarka wyszczerza się na mnie żywa reklama coca-coli i próbuje namówić do kupna..kupna...musisz kupić..musisz to mieć...superpromocja...tylko idioci nie kupują...dingle bells, dingle bells, dingle aaaaaAAAAAAAA!!!!!!!

Wstaję rano - w radiu reklamokolędy. Idę do łazienki - na tubce pasty bombki. Zaglądam do lodówki - serek topiony świąteczny. Wchodzę do autobusu - reklama telefonów w promocji świątecznej. Idę do roboty - w każdej witrynie choinka i superdupermegapormokurdecje. Strach bierze jak idę do toalety - co wyjmę z rozporka....? (dowcip stary, ale go lubię)

Nawet antyradio musiałem wyłączyć bo mają reklamy kolędopodobne. Czy od tego nie da się uciec?

Bojkotuję sklepy, w grudniu nie kupię nic poza żarciem i piwem. A jeśli któryś browar będzie "świąteczny" to dostanie bana na 2007 rok. I kij z prezentami.

> A jeśli któryś browar będzie

>"świąteczny" to dostanie bana na 2007 rok. I kij z prezentami.

Chyba Heineken tak ma :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat, 7 Gru 2006, 09:16

> Chyba Heineken tak ma :D

Ban na Heinekena to na szczęście żadna strata ;)

Od marketingu i reklamy nie uciekniemy już... Trzeba się nauczyć z tym żyć i nie ulegać marketingowej paplaninie. A że wkurza... co dziś nie wkurza?

Z browarów żywca już dawno zrezygnowałem, więc żadna strata. Kiedyś to było piwo, teraz wyrób piwopodobny.

Chyba ciężko mi się żyje w komercyjnym świecie. Ale nie dam się zjeść. Nie wezmę kredytu. Nie pójdę w tournee po sklepach.

A jak jakiś coca-cola-mikołaj będzie mnie chciał spryskać na ulicy nowym zapachem będącym w promocji, to mu rozwalę nos!

He. Jeżeli sprawy będą szły dalej w tym samym kierunku to tak nam się wszystko pokręci, że na grobach będziemy ustawiali mikołajki z czekolady.

Mnie też już mdli od tych wszystkich "świątecznych promocji". Święta konsumpcji, cholera.

W połowie zeszłego miesiąca byłem kilka dni w Zurichu i tam już wszystko było "przystrojone świątecznie". To działa jak palec w gardle (sorry).

>BeerfaN

>Czy od tego nie da się uciec?

>Bojkotuję sklepy, w grudniu nie kupię nic poza żarciem i piwem.

>I kij z prezentami.

Calkowicie Cie rozumiem i utozsamiam sie z Twoja postawa !

Swieta to jakas obca, wynaturzona, calkowicie skomercjalizowana i przestarzala tradycja !

Potrzebujemy Zupelnie Swiezej !

>Piterson

>Od marketingu i reklamy nie uciekniemy już...

>Trzeba się nauczyć z tym żyć i nie ulegać marketingowej paplaninie.

>BeerfaN

>Nie wezmę kredytu. Nie pójdę w tournee po sklepach.

>A jak jakiś coca-cola-mikołaj będzie mnie chciał spryskać na ulicy

>nowym zapachem będącym w promocji, to mu rozwalę nos!

Wszystko to za malo !

Reklamie i Marketingowi nalezy sie przeciwstawiac - silom i godnosciom osobistom !

Nie bedziemy przed nimi uciekac ! TO MY BEDZIEMY ICH GONIC !!! :))

Na poczatek dla rozgrzewki proponuje Przedswiat... tfuu !... Spotkanie Piwne,

dla zastanowienia sie nad AKTYWNYMI sposobami walki z ta plaga,

po ktorym mozemy wyjsc na ulice Warszawy i poprzestawiac nosy kilku

Swietym (ha ha !) Mikolajom (nawet jak na chrzcie inaczej mu dali, to i tak

w dzob dostanie, dla pamieci, aby nie ulegal Reklamie i Marketingowi !)

Co sadzicie ?!

Vlad, ty komunistyczny i neoposkomunistyczny utrzymanku. wiem, ze masz sentyment do pochodow 1-majowych. Ubierz sie wiec na czerwono, wez choragiewke w zeby i protestuj przeciwko wolneh komercji. Vlad, zapytam sie ponownie. Dlaczego jestes glupi?

>Jazz :-)

Chodzilem na Alternatywne pochody, wiec stroj raczej - pomaranczowy !

Na Twoje pytanie juz wyczerpujaco odpowiedzialem, wiec albo - przeczytaj

to jeszcze kilka razy - WOLNO (!), albo zwroc sie do piterkorei, moze jeszcze

jakies zapasowe pulkule muzgowe mu sie zostaly i strzelilbys Sobie - przeszczep !

Przy okazji popros, aby bez dodatkowej oplaty przeszczepili Ci troche wloskow !

Robi sie coraz chlodniej ! Nie zapominaj nosic rekawiczek ! Dbaj o rece !

Jak Ci zgrabieja, nie bedziesz mogl flancowac kalafiorow !

>Jazz :-)

ad 1. A Ty na przyszloroczna Parade w Berlinie, wybierasz sie ze Swoim Partnerem ?

(poglaszcz Go ode mnie i kup mu podwojna porcje Pedigree Pal !)

ad 2. Jeszcze nie, obiecali - pod koniec tygodnia ! :(

Kurde, to mam pomysł na marketing dla marketu: "Masz dość amerykańskiego czerwonego grubasa? Zapraszamy do nas. W naszym sklepie wszystko co ma czerwone i tłuste dupsko nie ma racji bytu." Chyba sam bym łaził do takiego sklepu na zakupy.

Vlad

"Na poczatek dla rozgrzewki proponuje Przedswiat... tfuu !... Spotkanie Piwne,"

Zawiodłeś !

Spotkanie browarowe jest niczem innym jak formą poparcia mega koncernów.

Chyba nic nie jest tak zglobalizowane i komercyjne jak koncerny piwowarskie,to tak jakby nałogowo słuchać Michała Wiśniewskiego z pierwszego tłoczenia.

Smutek wielki mnie ogarnia,jak czytam takie słowa padające z ust wojownika konsekwentnie walczącego z wszechogarniającą świat komerchą.

Chyba ,że masz na myśli Budvarek z Budziejowic.

:-)))

To i ja się dopiszę. DOŚĆ już mam świąt, zapieprzania raz do jednej rodziny raz do drugiej bo moja żonka musi do mamusi jechać grrr. Aż mi się cofa jak sobie wyobrażam stanie w korkach

>Frank

A co ja poradze, jak nic oprocz piwa, Was - nie rusza !

Czy mozna Was poruszyc, samą - Ideą ?!

Zaproponuje piwo, to od razu przyjdzje 30-40 osob !

Zaproponuje zestrzelenie Wszystkich Umyslow w - JEDNO,

albo przeniesienie sie na Syriusza, to zaraz jakies uszczypliwe,

niekonstruktywne docinki i - NIKT sie nie zglosi !

Atopos tak kraje - jak mu staje !

Pozdrawiam

>foxbat

Jak masz odpowiedni "bilet", to nawet - zaraz ! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Vlad, 7 Gru 2006, 16:38

>Jak masz odpowiedni "bilet", to nawet - zaraz ! :)

ładne.

dawniej najlepsze były z pszczółkami, a na drugim miejscu z buddą ;-)

Beerfan,

Zakoczuj się w domu z zapasem żarcia i picia na miesiąc i bez problemu przeczekasz ten okres. Ma to swój urok, choć staje się namolne. Szczególnie G.Michael.

No i Vlad. :-)

Czy ktos chcialby Piotrkowi608 zrobic fajny prezent na Swieta ? (zero kosztow !)

Wysraczy, ze przesle tuz przed Bozym Narodzeniem link do tego watku, jego Szwagrowi i Jego Przemilej - Malzonce ! :))

A tak przy okazji bajde uej, co Ty TU, Piotrusiu robisz w tej znienawidzonej Bocznicy, ktora postulowales - ZLIKWIDOWAC ?!

Vlad, 7 Gru 2006, 19:16

Ooo .... Wreszcie coś ZUPEŁNIE ŚWIEŻEGO. Szwagier i małżonka !. No, no ! Jakie wysublimowane. Brawo ! :-)

Do tej pory gustowałeś w prokuratorach, aż "ci ssssiiieee rrrręęęeceee trzzzzzęęęsssłłłyyyy ".

Spora zmiana. Brawo. Nasz ty T.W. z Syriusza.

Twój "ulubiony" Gustaw. :-)

No to jeszcze ja do kółka nienawidzących święta. No i te cholerne choinki i świecidełka 2 miesiące przed - w całym mieście. Błe. Od razu mi przypominają, że juz za pare dni, za dni pare - czeka mnie rodzinna impreza.

Do tego jeszcze kiedyś byłem w Pradze - miesiąc PO świętach. A tam dalej mikołaje, świecidełka, szopki...

Vlad, 7 Gru 2006, 16:50

>A "turbo truskawka" ?! :)

A nie pamiętam...

Natomiast pamiętam jakiś taki czerwonawy czy różowawy parasol.

To było na pustyni Błędowskiej na Jurze.

Ha! Człowiek kiedys młody był ;-)

swieta sa do bani ale sylwester to juz ukoronowanie....wszyscy sie zajebiscie bawia bo przeciez nie wypada inaczej, czlowiek musi sie uszczesliwic na sile bo przeciez nowy wspanialy rok idzie....which is bullshit moim zdaniem...swiateczno noworoczne pozdrowienia dla kolegow forumowiczow

• 2 tygodnie później...

Jeszcze świąt nie ma a ja już piosenek w radio mam dośc - non stop george michael, mariah carey i to w kółko ...

A sylwek swoją drogą - w domu - z powodu maleństwa 3 miesięcznego ;) - minus taki że zaraz kobita będzie smęcić że w domu siedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.