Skocz do zawartości
IGNORED

zly pomysl , jak owazacie

piterkorea

Rekomendowane odpowiedzi

na wstepie chce przeprosic za bledy ale ja juz tak mam

a wiedz moj dobry kumpel chce s ekupic amplituner technicsa i dac za niego 1200zl uzywany oczywiscie ja owazam ze to bardzo zly pomysl za taka kase moze miec cos lepszego z tej firmy

co sadzice o tym technicsie

moze wam sie uda zeby go nie kupowal chyba ze jest inaczej , ze jest wart owagi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/29920-zly-pomysl-jak-owazacie/

jets to pokoik 2 na 3 metry mniej wiecej chyba kino domowe ale tez do muzyki a slucha ruznorodnej od techno do klasycznej on raczej wybral go z wygladu niz grania tak mi sie wydaje bo mnie tez sie podba ale za taka kase a on dosc glosno slucha

Pomysł może nie jest zły, ale ten sprzęt nie posiada dekoderów Dolby Digital oraz DTS. Więc do kinowych zastosowań po prostu się nie nadaje. Chyba, że posiadasz DVD z dekoderami i analogowym wyjściem 5.1. Ja szukałbym czegoś nowszego z innej stajni. 1200 zł, to nie jest tak mało, aby nie znaleźć czegoś nowego.

ArtS :)

Zastanowilbym sie nad kilkoma innymi:

Denon AVR-1906

Ukryta Zawartość

Harman/Kardon AVR 2000

Ukryta Zawartość

Pioneer VSX-916

Ukryta Zawartość

Yamaha RXV-559

Ukryta Zawartość

Wszystkie sa juz wyposazone w dekodery DD i DTS, ale niewiem jakie kolumny do tego beda???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ciekawe...............poszukaj trochę, a najlepiej przesłuchaj. Gdybyś zestawił go z jakimś dvd z dobrymi procesorami.....to kto wie. Jak by nie było ten technics ma dość oryginalną konstrukcję .........bi-amping, końcówka do suba, dzielone końcówki na każdy kanał (nie uwierzę do póki nie zobaczę), kabel zasilający też jak widzę można zmienić....................ogólnie rzecz biorąc stara dobra szkoła, nie to co dzisiejsze plastikowe zabawki....:)

ps. tylko te niebieskie kreski, do kasacji odrazu :)

Pozdrawiam

ale jak juz napisalem ze ten ampli nie jest domnie i wy innych postach napisalem ze nie bedzi euzywany do kina tylko do odsluchu muzyki wied zczy warto wydawac tyle kasy ja uwazam ze nie ale kumpla nie idzie przegadac co stego ze fajnie wygada jak nie bedzie to gralo

miałem AX6 przez ładnych parę lat, później przesiadłem się na YAMAHĘ RXV 650, powiem krótko YAMAHA bije go pod każdym względem: dźwięk, mnogość funkcji ( od dekoderów po ustawienia equalizera dla głośnika centralnego kończąc...nie chce mi się ich wymieniać ) YAMAHA ma ich całe mnóstwo w porównaniu z AX6 która posiada jakieś tam ustawienie opóźnienia dla głośników surround podawane w ms ale ja żadnej różnicy nie odczówałem :D, już nie mówiąc o tragicznym brzmieniu w trybie PRO LOGIC - porażka. Z jednym sięzgodzę AX6 ma bajerancki wygląd ale nic poza tym. Na twoim miejscu zastanowił bym sięwłaśnie nad YAMAHĄ, DENON później to już HARMAN/KARDON. Weź swojego dobrego kumpla i zmocz mu głowę w lodowatej wodzie.

WILU

A sprawa bi-ampingu? w kwestii stereo technics powinien rozłożyć Yamaszke. A tu się ponoć rozchodzi o ampi. do muzyki.....

ps. argumenty, typu equalizer dla centralki, czy mnogość dsp mnie nie przekonują, a tym bardziej z natury beznadziejny dolby prologic..............po co to komu...........:)

Pozdrawiam

Jak ktos chce sluchac muzyki w stereo i kupuje do tego celu amplika KD, to niech dokupi jeszcze Altusy ;)

Jesko jezeli w twoim mniemaniu mnogosc funkcji DSP, korektor graficzny i konkretny DPL to nic ciekawego do odsluchu w systemie KD, to powinienes zostac piekarzem:P

A tak na powaznie jak ktos chce w tak malym pomieszczeniu KD i sluchac tylko muzyki to odradzam polecilbym natomiast Denona PMA-860 a reszte kasy odlozyc i dozbierac do jakis konkretnych kolumienek

jesko

racja że bi-apm poprawia znacznie dźwięk ale czy "dobry kolega" załorzyciela wątku wybierając ampli po wyglądzie będzie się bawił w bi-amp ?? być morze... ;)

piterkorea

z AX6 trzeba uwarzać przy głośnym słuchaniu muzy bo im głośniej tym większe zniekształcenia i w moim przypadku wymieniałem kopółki 3 razy naszczęście TONSILE i jechałem tylko na giełde i kupowałem ceweczki :) ale sprawę powinny załatwić wspomniane przez markew ALTUSY i ich słynna świetnie brzmiąca "TUBA"

moje zdanie jest takie... tanie kinko - DENON / YAMAHA jeśli stereo jakiś kilkuletni wyższy model PIONEERA lub coś w tej klasie. Oczywiście to jest tylko moje zdanie i moje odczucia i moje doświadczenia, można się ze mną nie zgodzić a ja się nie obrażę :)

POZDRO

markew

Ciekawe porównanie........piekarz.........:)

Po co mi dpl? jakiś sztuczny dsp? korektor graficzny, zgłupiałeś ? nawet sztuczne wywołanie 6 kanału w przypadku kiedy ścieżka nagrana jest tylko w pięciu, jest najczęściej nieporozumieniem. Powiedz mi drogi kolego, czy nie lepiej, gdybyś zamiast tych bzdur których i tak nigdy się nie włącza, nie wolałbyś jakiś porządnych przetworników? lepszego zasilania? lepszych procesorów? itd. ?pozostawiam do przemyślenia.........................

Ps. zamiast bawić się korektorem, pobaw się pokojem, akustyka w odróżnieniu od tego pseudo tuningu wpływa przynajmniej na poprawę dźwięku................każdy piekarz Ci to powie.

Odnośnie całego technicsa, to zainteresowany i tak kupi amplituner. Poszukałbym więc czegoś używanego i muzykalnego, jakiegoś denona albo marantza, chociaż kto wie tak jak mówiłem wcześniej technics daje pewne nadzieje na to że to solidny sprzęt do muzyki...........jednakże trzeba odsłuchać

Pozdrawiam

ale jezeli on tylko bedzie sluchal muzy na nim to nie lepiej kupic jakis wzmak a nie aplituner za ta sama kas ema wzmacniacz technicsa sx 900 i tez powinien byc zadowolony ja mialem kiedys taki i gral wysmienicia jak dlamnie albo neich s ekupi koncowke mocy za 1200zl z technicsa wraz z przedwzmacniaczem wedluk mnie wyglad mu nie zagra dobrze

W tej cenie chyba gorzej wybrać nie mógł... (a co do ceny to normalnie jak w elektroworld:-))).

W latach '90 byłem fanem Technicsów i Alton-ów80. Do kolumn jeszcze mam sentyment, ale resztę omijam szerokim łukiem (wzmaki (te dwusegmentowe też) i amplitunery, tylko CD-ki lubię)

lepiej niech kupi zwykłego wzmaka stereo (z innej stajni) i jescze mu sporo $$$ na kolumny lepsze zostanie.

pzdr

123... test

Jeśli chodzi o moc AX6 to powiem że jest wystarczająca. Z tego co piszeż że twój kolega chce tym "pycić" ( głośno słuchać ) to plusem jest wbudowany wzmacnicz na kanał subwoofera tzn.... kupujesz głośnik...klepiesz skrzynke ze starych szafek :) i masz subwoofer...AX6 go napędzi właśnie dizęki wbudowanemu wzmacniaczwi na suba... to jest plus dla tego typu ludzi, natomiast dla słuchacza który dba bardziej o brzmienie niż o wygląd nie jest to dobre rozwiązanie z tego powodu produkuję się suby aktywne.

Co do porównywania do wzmaków stereo - za czasów kiedy bawiłem się AX6 kolega kupił wzmak stereo TECHNICS-a jakiś serii SU-V dokładnie nie pamiętam ale podpinałem go u siebie i nie było różnicy pomiędzy AX6 a tym starym SU-V.

nie kupil to ca kupil czyli tego technicsa podobno gra zajefajnie ale nie moge tego ocenic bo nie slyszalem jeszcze jutro ide do niego to zobacze i uslysze co i jak on jest zadowolony na maxa

no taaaak.

więc moje podejżenia co do kolegi są następujące - nie zależy mu na jakości brzmienia lecz poprostu na głośnym słuchaniu - delikatnie ujmując: więc niech kolega poszuka teraz jakiegoś w miare firmowego głośnika 25 lub 30cm coś na poziomie MAGNATA na allegro są takie mniej więcej po 150zł... zerknie na forum jaką trzeba mu zrobić skrzyneczkę... i wtedy będzie w siudmym niebie. Ja tak właśnie zaczynałem i powiem szczeże że byłem zachwycony :) teraz jakoś bardziej dbam o szczegóły i zaczynam kompletować jakiś sensowny sprzęt ale nie za 15.000zł ;]...

niehc mu służy !!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.